Ahoj,
Zvažuji koupi nové přenosky. Gramofon Technics SL-B3 s údajně původní přenoskou U25. Koupil jsem pouze nový hrot. Jaké může byt přenoska kvality?
https://www.vinylengine.com/turntable_f ... =16723&t=1
Představuji si kolem 1500 Kč. Např. nějakou nižží řadu Ortofon. Ma význam k tomuto gramofonu kupovat? Ulyším rozdil? Poslochám na sluchátkách AKG K92.
Děkuji
Náhrada za přenosku U25
Re: Náhrada za přenosku U25
pokud se pamatuji SL BD3 má fixaci přenosky do ramínka syst. T4P kdežto na odkazu je 1/2" bude to spolu mechanicky kompatibilní ? na tuto okolnost nutno brát zřetel
PS. original z fabriky vložena EPC-P 30S
(kdyžtak mě opravte, gramo Technics jsem neměl)
PS. original z fabriky vložena EPC-P 30S
(kdyžtak mě opravte, gramo Technics jsem neměl)
Moc děkuji,
Na přenosce jsem našel jen označení Technics U25. Jedná se o gramofon SL-B3 klasický Headshell. Snad je vyjadřuji a chápu správně. Každopadně mi šlo o to jestli gramofon bude hrát lépe s lespší přenoskou? Bude přenoska v hodnotě 1500 Kč lepší než stávající?
Na přenosce jsem našel jen označení Technics U25. Jedná se o gramofon SL-B3 klasický Headshell. Snad je vyjadřuji a chápu správně. Každopadně mi šlo o to jestli gramofon bude hrát lépe s lespší přenoskou? Bude přenoska v hodnotě 1500 Kč lepší než stávající?
velmi pravděpodobně ano
přenoska přímo determinuje výslednou jakost reprodukce každá však hraje
"trochu" jinak v ideálním případě vyzkoušet předem, nejlevnější (Sony, AT, Sanyo...)
od 650 Kč výše
Ortofon střední třídy můžeš použít, případně si něco doplatit na eliptický hrot (E)
- lepší snímání drážky
přenoska přímo determinuje výslednou jakost reprodukce každá však hraje
"trochu" jinak v ideálním případě vyzkoušet předem, nejlevnější (Sony, AT, Sanyo...)
od 650 Kč výše
Ortofon střední třídy můžeš použít, případně si něco doplatit na eliptický hrot (E)
- lepší snímání drážky
Až budu kupovat tak půjdu do něčeho lepšího jak píšeš.
Moc děkuji.
Moc děkuji.