Článek o USB převodníku pana Březiny jsem si přečetl a v hlavě mi rostou pochybnosti o počínání, které začíná stažením FLAC souborů z webu a jejeich konverze do audio formátu.
Mám tedy pár zcela laických dotazů- PC užívám jen jakop psacé stroj (obrazně řečeno, tedy jsem pasivní uživatel) a o dané problematice nevím skoro nic. Tedy se ptám:
1. když koupím CD a vypílím jej v např. Neru - bude výsledek shodný s originálem? Myslím tím obsah - bity na orig.a poté bity na CD-R?
2. když stáhnu FLAC (tedy to chápu jako bezztrátový formát-ano či ne?) a poté jej rozbalím a dekoduje nějakým programem - dostanu věrný obraz zdrojového disku CD?
3. je zvukově významný vlvi použité mechaniky v PC, která de facto zapisuje digitální inforkaci - tedy opět nějak vypaluje ty bity, či co to je?? Jinými slovy, když stejný soubor FLAC převede do audio formátu Petr nebo Pavel, bude výsledek shodný?
Jsouc si zcela vědom stupidní úrovně mého dotazu, prosím o shovívavost a třebas to někdo polopaticky vysvětlí. Já to opravdu nevím a rozhodně netoužím po tom, tuto problematiku studovat. na to mám příliš jiných starostí. ALe rád bych věděl, zadli stažení souboru FLAC nějaké hudby např. vydané MFSL je smysluplně a nahradí mi originál, či ten originál je diametrálně odlišný od takto vyrobeného.
Děkuji předem.
Nahrávky stažené z internetu
Re: Nahrávky stažené z internetu
1. Pokud zkopíruješ CD přez Nero tak se ti nemusí vůbec podařit někdy může být problém s ochranou ale hlavně NERO není dobrý grabovací program. Takže na kopírování CD do PC ho nedoporučuji. Pouze jako vypalovací program již nagrabovaných (nakopírovaných) DAT.
2.FLAC je bezstrátová komprese DAT když jej převedeš do WAVu bez toho aby jsi to něják pozměnil tak je výsledek shodný s originálem. Doporučuji použít k převodu program dBpower AMP. Ještě existuje formát APE který se dá také převést přez tento uvedený program.
3. Na grabování doporučuji použít program EAC copy. Tam se dá nastavit přímo offset mexchaniky a další věci které zaručí aby byla mechanika zprávně nastavená a nedocházelo tam k průserům. I když každá vypalovačka je jiná ale dneska je to již všechno stejný šrot. Třeba značka Plextor už není Plextor protože do toho dávají střeva Benq. Takže hiend vypalovačku si dnes už do PC nekoupíš.
Pokud se to udělá uvedeným postupem tak je výsledek na 100 procent shodný s originálem protože nikde žádné bity nepřibyli ani neubyli.
Neplatí to v případě SHM CD to takto kopírovat nelze protože potom ta kopie ztrácí smysl. Díky tomu že SHM je z jiného polykarbonátu a jeho kopií na normální CD se z něj stane jen obyč CD.
2.FLAC je bezstrátová komprese DAT když jej převedeš do WAVu bez toho aby jsi to něják pozměnil tak je výsledek shodný s originálem. Doporučuji použít k převodu program dBpower AMP. Ještě existuje formát APE který se dá také převést přez tento uvedený program.
3. Na grabování doporučuji použít program EAC copy. Tam se dá nastavit přímo offset mexchaniky a další věci které zaručí aby byla mechanika zprávně nastavená a nedocházelo tam k průserům. I když každá vypalovačka je jiná ale dneska je to již všechno stejný šrot. Třeba značka Plextor už není Plextor protože do toho dávají střeva Benq. Takže hiend vypalovačku si dnes už do PC nekoupíš.
Pokud se to udělá uvedeným postupem tak je výsledek na 100 procent shodný s originálem protože nikde žádné bity nepřibyli ani neubyli.
Neplatí to v případě SHM CD to takto kopírovat nelze protože potom ta kopie ztrácí smysl. Díky tomu že SHM je z jiného polykarbonátu a jeho kopií na normální CD se z něj stane jen obyč CD.
-
redeagle38
- Kontaktovat uživatele:
Len tak mimochodom, v úvode si písal, že máš záujem o USB prevodník, ale hneď sa pýtaš na kvalitu napálených CD z grabovanej predlohy. Tým , že si urobíš kópiu CD na HDD a potom si ho hneď napáliš absolútne vylučuješ potrebu USB DAC, lebo USB dac ti má nahradiť CD prehrávač a CD disky vôbec. Zmyslom použitia USB prevodníka je práve prehrávanie uz zgrabovaných CD prostredníctvom počítača. Ako už bolo povedané, základnou podmienkou je kvalitné skopírovanie CD do počítača kvalitným programom (EAC) čo najpomalšou rýchlosťou.
redeagle38 píše:Len tak mimochodom, v úvode si písal, že máš záujem o USB prevodník, ale hneď sa pýtaš na kvalitu napálených CD z grabovanej predlohy. Tým , že si urobíš kópiu CD na HDD a potom si ho hneď napáliš absolútne vylučuješ potrebu USB DAC, lebo USB dac ti má nahradiť CD prehrávač a CD disky vôbec. Zmyslom použitia USB prevodníka je práve prehrávanie uz zgrabovaných CD prostredníctvom počítača. Ako už bolo povedané, základnou podmienkou je kvalitné skopírovanie CD do počítača kvalitným programom (EAC) čo najpomalšou rýchlosťou.
Ne ne, špatně jsi to pochopil. Ten článek od p. Březiny ve mě vyvolal pochybnosti o tom, že když atd...
Já o něj zájem nemám, maje doma dva celkem slušné CD přehrávače.
Ale jen jsem tak uvažoval, že když -konkretně-stáhnu hudbu v nějqké lepší kvalitě (např. od MFSL), tak zdali těmi převody a td. vlastně nezabiji to, o co jde - lepší kvalitu právě té stažené nahrávky.
Ne, nic dneska kloudně nenapíšu, aby to mělo hlavu a patu, od 8 ráno do teď jsem mastil v CADu výkrey, mám toho po zuby, jdu si pustit něco na uklidnění. Není dobré makat jako vůl v sobotu....