Nákup na discogs skrze paypal

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
wagnum
Kontaktovat uživatele:

Nákup na discogs skrze paypal

Příspěvek od wagnum »

zdravím , mám tech.dotaz .Zacínám s nákupem na Discogs přes Paypal, na kterém mám peníze .Bohužel při pokusu o platbu zakoupeného zboží to po mně vyžaduje číslo platební karty, ale ja chci zaplatit z peněz které sem si přímo poslal na Paypal Mužete někdo poradit?

pepazdepa3
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nákup na discogs skrze paypal

Příspěvek od pepazdepa3 »

Já PayPal používám leta, teď je dokonce už "počeštěný", ale domnívám se, že bez uvedení Tvé platební karty do systému PayPal se neobejdeš. Peníze si nech poslat zpět na své konto a zaregistruj svoji kartu. Žádný strach ze zneužití! Naopak - PayPal je bezpečnostní "vložka" mezi obchodníkem a Tvojí kartou. Prostě se na ni nijak nemůže dostat, PayPal provede platbu /kterou si ale samozřejmě naúčtuje prodejci, ne Tobě/. Jinak, pro zajímavost - PayPal a eBay teď patří pod stejné vlastníky.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

...Peníze si nech poslat zpět na své konto a zaregistruj svoji kartu....
Naposledy jsem platil přes Paypal z prostředků tam uložených v únoru 2018 a upřímně pochybuji, že by se od té doby něco v tomto směru změnilo.
Ale je fakt, že kartu na Paypalu zaregistrovanou mám a nemohu 100% tvrdit, že tato skutečnost neovlivnila chování systému... teoreticky by mohl Paypal požadovat registraci nějaké karty z nějakých jiných důvodů než provedení té konkrétní platby, ale ani to se mi nezdá moc pravděpodobné.

Pokud už máš peníze na Paypal účtu a pokud jsi je již převedl z CZK na jinou měnu, pak je nesmysl je posílat zpět na bankovní účet a platit všechno přímo z karty (byť prostřednictvím Paypalu) - platil bys podruhé za konverzi zpět na CZK a pak při placení ještě jednou za konverzi z CZK do měny platby.

Nicméně, pokud jsou peníze na Paypal účtu pořád v CZK, pak by možná mohlo mít smysl raději platit z bankovní karty a ne z Peněženky Paypal! Důvodem jsou značně nevýhodné kursy, které Paypal používá pro konverze měn (Při platbě z karty je potřeba si pohlídat, aby bylo nastaveno, že chceš aby konverzi měny provedla tvá banka - pokud jsoiu tedy její kursy lepší než kursy Paypalu).

Například dnes by Paypal zaplatil prodávajícímu 1 USD a tobě by stáhl z účtu částku 22,74 CZK. Na stránce FIO banky je dnes kurs 22,29593CZK za 1 USD (taky slušná zlodějina :) ), kurs na burze je kolem 21,791.

Co jsem napsal je do značné míry hnidopišství - má to smysl řešit až při větších platbách, jestli za CD zaplatím o dvacku více mne trápit nemusí :D .

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Nedalo mi to a vyzkoušel jsem to. Po přechodu z portálu obchodníka (v mém případe HDTracks.com) si vyberu způsob placení Paypal.
Otevře se dialog pro přihlášení a hned potom se mi nabídne Forma úhrady:
- zůstatek na účtu
- bankovní karta (mimochodem, u této volby je odkaz "Zobrazit možnosti převodu", kde je pak možno zvolit, kdo dělá konverzi měny = obvykle je lepší zvolit druhou volbu, tedy převod ve vlastní bance.. ale výjimky se určitě najdou)

Volím zůstatek na účtu, ale protože nemám v Paypal dostatek peněz, systém chytře nabídne platbu jako kombinace fondů v Paypal a doplatek z platební karty.

To mne vede k otázce na wagnuma, zda to není náhodou i jeho případ - zdroje na Paypalu nedostačují k provedení platby.

Odar

Příspěvek od Odar »

Prve strhne z prostriedkov na PayPal (trebars ak doslo k refundu v minulosti, alebo tam ma niekto poslane prachy) a zvysok (ak sa plati viac) strhne z karty, ktora je tam navesena. Cize ak mam na PayPal 1 000 000 EUR a platim 2 000 000 EUR, tak 1 000 000 EUR strhne z PayPal a zvysok z karty.

Odpovědět