Nákup na discogs skrze paypal
Nákup na discogs skrze paypal
zdravím , mám tech.dotaz .Zacínám s nákupem na Discogs přes Paypal, na kterém mám peníze .Bohužel při pokusu o platbu zakoupeného zboží to po mně vyžaduje číslo platební karty, ale ja chci zaplatit z peněz které sem si přímo poslal na Paypal Mužete někdo poradit?
- pepazdepa3
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Nákup na discogs skrze paypal
Já PayPal používám leta, teď je dokonce už "počeštěný", ale domnívám se, že bez uvedení Tvé platební karty do systému PayPal se neobejdeš. Peníze si nech poslat zpět na své konto a zaregistruj svoji kartu. Žádný strach ze zneužití! Naopak - PayPal je bezpečnostní "vložka" mezi obchodníkem a Tvojí kartou. Prostě se na ni nijak nemůže dostat, PayPal provede platbu /kterou si ale samozřejmě naúčtuje prodejci, ne Tobě/. Jinak, pro zajímavost - PayPal a eBay teď patří pod stejné vlastníky.
Naposledy jsem platil přes Paypal z prostředků tam uložených v únoru 2018 a upřímně pochybuji, že by se od té doby něco v tomto směru změnilo....Peníze si nech poslat zpět na své konto a zaregistruj svoji kartu....
Ale je fakt, že kartu na Paypalu zaregistrovanou mám a nemohu 100% tvrdit, že tato skutečnost neovlivnila chování systému... teoreticky by mohl Paypal požadovat registraci nějaké karty z nějakých jiných důvodů než provedení té konkrétní platby, ale ani to se mi nezdá moc pravděpodobné.
Pokud už máš peníze na Paypal účtu a pokud jsi je již převedl z CZK na jinou měnu, pak je nesmysl je posílat zpět na bankovní účet a platit všechno přímo z karty (byť prostřednictvím Paypalu) - platil bys podruhé za konverzi zpět na CZK a pak při placení ještě jednou za konverzi z CZK do měny platby.
Nicméně, pokud jsou peníze na Paypal účtu pořád v CZK, pak by možná mohlo mít smysl raději platit z bankovní karty a ne z Peněženky Paypal! Důvodem jsou značně nevýhodné kursy, které Paypal používá pro konverze měn (Při platbě z karty je potřeba si pohlídat, aby bylo nastaveno, že chceš aby konverzi měny provedla tvá banka - pokud jsoiu tedy její kursy lepší než kursy Paypalu).
Například dnes by Paypal zaplatil prodávajícímu 1 USD a tobě by stáhl z účtu částku 22,74 CZK. Na stránce FIO banky je dnes kurs 22,29593CZK za 1 USD (taky slušná zlodějina

Co jsem napsal je do značné míry hnidopišství - má to smysl řešit až při větších platbách, jestli za CD zaplatím o dvacku více mne trápit nemusí

Nedalo mi to a vyzkoušel jsem to. Po přechodu z portálu obchodníka (v mém případe HDTracks.com) si vyberu způsob placení Paypal.
Otevře se dialog pro přihlášení a hned potom se mi nabídne Forma úhrady:
- zůstatek na účtu
- bankovní karta (mimochodem, u této volby je odkaz "Zobrazit možnosti převodu", kde je pak možno zvolit, kdo dělá konverzi měny = obvykle je lepší zvolit druhou volbu, tedy převod ve vlastní bance.. ale výjimky se určitě najdou)
Volím zůstatek na účtu, ale protože nemám v Paypal dostatek peněz, systém chytře nabídne platbu jako kombinace fondů v Paypal a doplatek z platební karty.
To mne vede k otázce na wagnuma, zda to není náhodou i jeho případ - zdroje na Paypalu nedostačují k provedení platby.
Otevře se dialog pro přihlášení a hned potom se mi nabídne Forma úhrady:
- zůstatek na účtu
- bankovní karta (mimochodem, u této volby je odkaz "Zobrazit možnosti převodu", kde je pak možno zvolit, kdo dělá konverzi měny = obvykle je lepší zvolit druhou volbu, tedy převod ve vlastní bance.. ale výjimky se určitě najdou)
Volím zůstatek na účtu, ale protože nemám v Paypal dostatek peněz, systém chytře nabídne platbu jako kombinace fondů v Paypal a doplatek z platební karty.
To mne vede k otázce na wagnuma, zda to není náhodou i jeho případ - zdroje na Paypalu nedostačují k provedení platby.
Prve strhne z prostriedkov na PayPal (trebars ak doslo k refundu v minulosti, alebo tam ma niekto poslane prachy) a zvysok (ak sa plati viac) strhne z karty, ktora je tam navesena. Cize ak mam na PayPal 1 000 000 EUR a platim 2 000 000 EUR, tak 1 000 000 EUR strhne z PayPal a zvysok z karty.