Nákup repro
Nákup repro
Zdravím
Potřebuji poradit s výběrem repro k zesilovači Pioneer A9-J. Pořídil si ho syn, spíš návštěvník koncertů, posluchač živé hudby. Styl, rock,folk,jazzrock,blues,jazz. Teď hraje na starých RFT, které jsem zakoupil někdy v r. 1972. Hrát to bude v místnosti 6x4m, výška 2,45m, podlaha celoplošně koberec, po straně umístíme otevřené regály plné knih. Strop klasický omítnutý rákos, zatím bez úprav. Zastavěno jako studentský pokoj. Myslím, že to je vcelku slušně zatlumeno, ale nejsem odborník. Spíš nevím co by tak sedlo k tomu zesiku. Samozřejmě objedeme pár známých a studia. Poprosím o nástřel i zkušenosti majitelů A9ky. Nákup do 30 000.-Kč, ale klidně i z druhé ruky. Múj typ Usher V-řada, ale neslyšel jsem. Díky za všechny rady.
Potřebuji poradit s výběrem repro k zesilovači Pioneer A9-J. Pořídil si ho syn, spíš návštěvník koncertů, posluchač živé hudby. Styl, rock,folk,jazzrock,blues,jazz. Teď hraje na starých RFT, které jsem zakoupil někdy v r. 1972. Hrát to bude v místnosti 6x4m, výška 2,45m, podlaha celoplošně koberec, po straně umístíme otevřené regály plné knih. Strop klasický omítnutý rákos, zatím bez úprav. Zastavěno jako studentský pokoj. Myslím, že to je vcelku slušně zatlumeno, ale nejsem odborník. Spíš nevím co by tak sedlo k tomu zesiku. Samozřejmě objedeme pár známých a studia. Poprosím o nástřel i zkušenosti majitelů A9ky. Nákup do 30 000.-Kč, ale klidně i z druhé ruky. Múj typ Usher V-řada, ale neslyšel jsem. Díky za všechny rady.
Re: Nákup repro
Ahoj,
vem zesík a domluv si návštěvu v nějakém studiu. Ushery má např. p. Navrátil v Havířově a i Pioneera A9 jsem tam viděl. Nech si připojit několik různých beden od těch levnějších až po dražší a obrázek si uděláš sám.
vem zesík a domluv si návštěvu v nějakém studiu. Ushery má např. p. Navrátil v Havířově a i Pioneera A9 jsem tam viděl. Nech si připojit několik různých beden od těch levnějších až po dražší a obrázek si uděláš sám.
Ahoj, to určitě uděláme, ještě bych uvítal jestli někdo slyšel A9 naživo a s čím, popř. jak to hrálo. Čím víc reakcí, tím lépe.
Zde je vlákno o tomto zesilovači. Najdeš tam i uživatele, kteří ho slyšeli, tak je zkus kontaktovat přes PM, třebas ti poradí.
Já bych vřele doporučil najít si nějaké zajímavé retro repro a pak si ho někde sehnat. Nejdřív jsem koupil nové bedny, následně se jich s radostí zbavil a koupil za skoro poloviční cenu dvacet let staré, které je přehrajou na celé čáře. Někdo v to nemá důvěru, ale pokud jsou v dobrém stavu, vůbec bych se toho nebál. Ve výsledku se dá za cenu okolo dvaceti/třiceti tisíc najít repro, které aby si přehrál něčím novým, musel bys zaplatit tak trojnásobek.
Ahoj, vyzkoušíme všechno, ale ten Pioneer A9j bude mít potíže některé rozehrát, si myslím.
Asi tady sklidím nějaké blbé poznámky, ale já si prostě myslím, že bedny jsou to nejdůležitější a pokud opravdu nekoupíš nějaký extrém, tak dobré bedny budou hrát líp s blbým zesilovačem, než blbé bedny s dobrým zesilovačem
Mám docela velké bedny 150W 88dB a i když je připojím napřímo k receiveru, tak se nedá říct, že by se nějak výrazně změnila charakteristika zvuku oproti zesilovači. Hraje to hůř než mnohem výkonnější a lepší zesík, ale nedá se říct, že to hraje hůř, než kdybych k tomu připojil nějaké slabší bedny. Když to pouštím přes 30W class A zesík, hraje to pořád parádně.

Také jsem před časem koupil kvalitní repro.
Připojeny na 20 let starý low-end Technics hrají nádherně a lépe se mi čeká na zbytek stejně kvalitního řetězce.
Proto naprosto souhlasím s Hellboyem.
Pak to bude jen a jen lepší
Připojeny na 20 let starý low-end Technics hrají nádherně a lépe se mi čeká na zbytek stejně kvalitního řetězce.
Proto naprosto souhlasím s Hellboyem.
Pak to bude jen a jen lepší

Dík za příspěvky,pojedeme poslechnout Monitor Audio RS6 silver, starší. Ta A9-J má 70W-4ohmů a 55W do 8 ohmů, tak uslyšíme.
Monitor Audio Silver ty největší, minulý model jsem měl. Právě ty jsem prodal
Přišlo mi, že na složitější hudbu to nezvládalo basy a mělo to moc ostré/plechové středy a vejšky. Poslouchám hodně tvrdší hudby a tam to dost vadilo, ale jazzík a víc akustické žánry byly v pohodě. Překvapivě ty Quadraly co mám mají mnohem sametovější neuřvaný zvuk a při tom opravdu masivní basy a velice slušné výšky. Já nejsem žádnej odborník a pokud dostanete náběh na zákeřnou hifitýdu, tak vám rozhodně neporadím dobře
, ale začal jsem jako naprostý neználek a rád se podělím o svéí začátečnické chyby
Jinak z nových beden já bych třeba docela doporučoval Aurum Cantus a střední řadu Triangle. Poslouchal jsem je než jsem koupil Monitory a nakonec mě hodně mrzelo, že se mi nechtělo připlatit asi 5 tisíc za Triangly.

Mno..., pojedu poslechnout, ančto s jiným zesikem, může znít ináč. Rád bych kdyby dobře. Koukal jsem i na velký bedny, ale tam nevyužiju potenciál. Poslech slabý zesik a silný zesik mi připadal dost rozdílný, zvlášť na basech. Právě proto bych rád vyposlouchal optimum.