Potřebuji poradit, jak nejlépe vyřešit přívod napájení k mým strojkům. Časem bych to chtěl definitivně dořešit.
V současné době mám naprostou většinu kabelů přehnaně dlouhých a dělá to ošklivá kluba za a pod stolkem. Od zásuvky ke psu od Supry je to tak 50 cm víc ne. A od toho je vše ostatní maximálně metr. Supru mám přidělanou v prohlubni stolku vzadu, takže k ní nepřidělám ty obrovské přístrojové koncovky, které se tváří hifi. Co jsem viděl přístrojovou od Supry, tak ji sice budu muset "zničit", ale L typ z ní udělám. Zatím mě nikdo nenavedl na origo výrobu slušné přístrojové zásuvky do L. Kdyby měl někdo tip? Dále bych rád měl vypínač na kabelu pro dva z mých přístrojů - preamp a DAC. Lze obecně říct, co by byl nejlepší typ pro tento účel? Myšleno typ s nejmenším teoretickým vlivem na zvuk, když vezmu v potaz, že by měly lepší napájecí kabely mít pozitivní vliv. Dále by mě zajímalo, zda délkou napájecího kabelu např. 50cm člověk nevytváří cosi jako anténu, která bude ze vzduchu chytat nějaké rušení.
Bojím se toho, co se zde může rozpoutat za diskuzi, ale budu vděčný za vaše podněty. Buďte na mě i sebe tolerantní, prosím.
Napájení - koncovky, vypínač
Re: Napájení - koncovky, vypínač
Tak právě od toho jsou stíněné typy, ale i tak zbytečně dlouhé než potřebuješ pro dané ustavení bych je nenechával.
Přes řeku do stínu stromů.
Aspoň jak řešit vypínání nějakým rozumným způsobem. Potřebuju se k tomu dostat a ne lovit někde hluboko uvnitř síťový přívodní kabel a hledat socket. Lze to nějak elegantně udělt?
http://www.avelmak.sk/index.php?lm=797& ... icle=38698
ktovie ale co je vnutri...
ktovie ale co je vnutri...
Něco podobnýho jsem viděl i u Belkinu, ale tam to bylo kombinované s přepěťovkou, což bych v tomto případě nechtěl. Tohle by mohlo být zajímavé, ale tvoje poznámka je trefná. Může někdo znalý napsat názor, zda v tomto lze hodně pokazit? Není to mechanicky, takže tam budou nějaká relé?
Agaveli, i já prosím - buď ke mně tolerantní, protože to po přečtení dalších vět budu potřebovat.agavel píše: Buďte na mě i sebe tolerantní, prosím.
Napájení, napájení ...
S těma koncovkama a vypínačema běž do ...... woodoo.
Poradím ti jeden fígl.
Slib tvojí manželce, že když ti bude tolerovat barvu tvých reprobeden, tak že jí koupíš novou pračku. A tu novou pračku jí pak doopravdy kup.
Ale síťovou.
Zero, nevykopávej kostlivce. Ok? A něco k věci?
Ve voodoo se řeší věci, které řešit nechci a materiál tavený při měsíčku v úplňku mi nic neříká. Já řeším praktický problém, že moje zařízení umístěné v nábytku žere konstantně přes 30W, což se mi nelíbí. A myslím, že některé způsoby toho vypínání by asi mohly ovlivňovat kvalitu napájení v měřitelných parametrech. O to mi jde. Ber nebo nech být, pokud k tomu nemáš co říct.
A pokud jde o repro, dostal jsem zajímavou nabídku na bedny, co jsem už kdysi chtěl, ale nebyly na ně kačky. Takže se Quadraly možná vyřeší elegantně tak nějak mimochodem.
Ve voodoo se řeší věci, které řešit nechci a materiál tavený při měsíčku v úplňku mi nic neříká. Já řeším praktický problém, že moje zařízení umístěné v nábytku žere konstantně přes 30W, což se mi nelíbí. A myslím, že některé způsoby toho vypínání by asi mohly ovlivňovat kvalitu napájení v měřitelných parametrech. O to mi jde. Ber nebo nech být, pokud k tomu nemáš co říct.
A pokud jde o repro, dostal jsem zajímavou nabídku na bedny, co jsem už kdysi chtěl, ale nebyly na ně kačky. Takže se Quadraly možná vyřeší elegantně tak nějak mimochodem.