Nastaveni gramo

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
mirino_h
Kontaktovat uživatele:

Nastaveni gramo

Příspěvek od mirino_h »

Zdravim,

Mozna to nepatri primo do teto sekce, ale...

Hledam nekoho kdo by byl ochoten se podivat a nastavit muj gramofon- Michell gyrodec se s talirem orbe. Nastaveny ho mam od prodejce (a asi to nebude nejhorsi protoze nejake zasadni problemy se zvukem nemam). Ale prece jenom bych byl rad pokud by se na to mohl nekdo podivat, popripade nastavit, poradit co a jak...

Jsem skutecne jenom uzivatel a drzim se zasady ze kazdy by mel delat to cemu rozumi (a ja teda elektrice, akustice ani gramcum nerozumim :-)

Predem dekuji za ochotu a pomoc

S pranim pekneho dne

Mirek

mirino_h
Kontaktovat uživatele:

Re: Nastaveni gramo

Příspěvek od mirino_h »

Jo zapomenl jsem napsat, jsem z Trince

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Ahoj, Michel Orbe se mi líbí. Naměřili mu kvalitní odstup od hluku pohonu až 82 dB.

Jaké tam je nainstalované rameno?
Byla tam často Rega 300, 700 a podobně. Tam je jednoduchá šablona z vinylengine, kterou jde velmi lehce přenosku srovnat na přesah.

Obrázek

Na druhou stranu Michell přímo láká k sobě klasiku SME, modely od 3009 po SME V.
Tam je pevně nastavený jeden typ křivky, už nevím jestli dle Baerwalda, nebo jiný.

Jakou máš tomu gramci za sto litrů přenosku ?

Obrázek

Ono by se oplatilo to nastavit Adjustem +. Jeden má Rowing v Olomouci.
Takové nastavení je nejpřesnější.

mirino_h
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirino_h »

Gramec se mi podarilo sehnat podstatne levneji, jednalo se o demo pristroj. Gyro dec Se, orbe platter, prenoska SME series II 210 10 palcova verze,kryt a Never Connected power supply (opsal jsem to z faktury). Prenosku tam mam Ortofon 2M Bronze (tady to bude chtit asi vylepsit).

Jinak prvni gramec jsem jeste jako maly kluk poslouchal nejakou Teslu (gramo s radiem - odhaduji ze neco ze sedesatych let), potom jsem mel pocatkem 80-tych let nejakou Teslu NC. A od te doby nic. Na tech puvodnich gramcich jsem nic neresil a nenastavoval. V gramofonech se proto vubec nevyznam, vice se mi ale libi hudba z vinylu nez z CD nebo PC v hires Flacich a proto jsem se vratil ke gramofonu a zacal shanet desky. Pomohlo by mi pokud by se na gramec podival nekdo zkuseny, zkontroloval ho, nastavil a poradil co a jak.

Mirek

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Pokud ti gramofon nastavil prodejce, melo by to byt v pohode. (I kdyz u me tomu tak nebylo. :lol: ) Giro s SME je urcite vyborna "dvojka", jako limitujici vidim (jinak velmi dobrou) "Bronzku". Prechod na nektery vyssi model Ortofonu nebo i jine znacky (Benz, Phase Tech, Lyra nebo Koetsu) by ti zvuk urcite posunul tam, kam Giro patri -na spici. V takovem pripade by to ale asi chtelo i poradny Phono-pre, protoze kazda z nich pozaduje jine "elektricke nastaveni".
Jinak ti na tve vinylove ceste preji hodne zabavy. ;)

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

Gyrodec Se jsem před pár lety slyšel s přenoskou tuším Lyra Dorian. Naprosto úžasný zvuk. Určitě bych šel do lepší přenosky než je Bronzka ale s tím pak souvisí i nutnost lepšího phona a je otázkou jak dobré máš i další komponenty aby pak byla slyšet vyšší kvalita zvuku LO MC přenosky.

Bylo by dobré aby ti někdo zkušený pomohl se podívat na nastavení tvého gramofonu. Věřím, že se tu někdo najde.
Jednak pro jistotu a taky aby ti vysvětlil a naučil tě si vyměnit přenosku sám, to se může hodit :)

Odpovědět