Nastavení VTA - snížení přenosky v headshellu?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
zabiny007

Nastavení VTA - snížení přenosky v headshellu?

Příspěvek od zabiny007 »

Prosím zkušené o radu!

Dnes jsem si hrál s nastavováním a seřizováním gramofonu (NC 450) a zjistil jsem, že mé dosavadní snahy nastavit správně VTA podle raménka byly zbytečné, protože headshell není s raménkem v jedné rovině, ale pod mírným úhlem se sklání k desce. :shock:. Nechápu, že jsem si toho nevšiml dřív, když jsem si s tím již tolikrát hrál... *headbang* .

Takže vše špatně a znovu. Ale... Zvýšit talíř nějakou podložkou už nejde, protože bych se při použití 200g desky dostal na hranu trnu a nevešel by se mi tam už puk. Jako jediné řešení mne napadlo podložit v headshellu přenosku, což by bylo potřeba odhadem o cca 3-4mm. Máte doporučení, co na podložení použít? Bude stačit nějaká matička, nebo je potřeba něco speciálního? Když jsem pátral na netu, našel jsem jen toto http://www.dienadel.de/Millennium+Audio ... ben,i1.htm. Ale 70EURO mi přijde nesmyslně moc.

Poradíte mi, co s tím? Děkuji.

pacient
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nastavení VTA - snížení přenosky v headshellu?

Příspěvek od pacient »

Pokud vím, tak VTA se u NC450 šteluje po povolení dvou červíků v základně raménka a posuvem celého kardanu, nahoru /dolu.

Křivý headshell bych vyhodil a koupil bych rovný :D

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Koupit headshell na P 1101 není zase tak jednoduché...

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

Základnu raménka bych potřeboval dostat dolů, což již bohužel není kam...

A nový headshell je nesehnatelný. Graled jej sice na stránkách uvádí, ale ve skutečnosti jej nemá. Mně se podařilo již jeden náhradní sehnat přes aukro, ale musel jsem kvůli tomu koupit celého raménko asi za tisícovku. Ale za to pohodlí to stálo. :) Mám na něm druhou přenosku, kterou se stávající občas střídám. No, uvidíme, až jej také přeměřím...

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Koupil jsem kdysi na Aukru dva fungl nové headshelly, ovšem bez toho držáčku na prst a dal jsem za jeden 800,- skrzevá nesehnatelnosti.
Vzhledem k tomu, že už mám jen jeden gramofon s P 1101 (NC 440) a to ve verzi s neodnímatelným headshellem, možná bych Ti jeden přenechal. Mám i pár starších, s porůznu utrhanými kablíky.

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

S499_1023 píše:Koupil jsem kdysi na Aukru dva fungl nové headshelly, ovšem bez toho držáčku na prst a dal jsem za jeden 800,- skrzevá nesehnatelnosti.
Vzhledem k tomu, že už mám jen jeden gramofon s P 1101 (NC 440) a to ve verzi s neodnímatelným headshellem, možná bych Ti jeden přenechal. Mám i pár starších, s porůznu utrhanými kablíky.
Určitě mám zájem, pošlu mail nebo SZ. Díky.

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

Tak jsem to nevydržel a přeměřil druhý headshell a ten je v pořádku. Uff. *jupi* Problém tedy není v raménku, ale opravdu se jedná o křivý headshell. Tak pokud se s S499_1023 domluvíme, tak bude problém vyřešen.

:?: Přesto by mne zajímala odpověď, čím nejlépe podložit přenosku, když ji potřebuji snížit.

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

viz předposlední věta mého úvodního příspěvku "70 Euro se mi za to dávat nechce"... ;). I když by tím výrazně stoupla hodnota mé mašinky :-)

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Dát 70 €uronu za ten set je opravdu zbytecný, postnul jsem to jen jako príklad, hlavne kvuli tem karbonovým spacerum.
Treba se daji nekde koupit i jednotlive. ( :?: ) ;)

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

Určitě musí existovat i něco jiného, než karbonové destičky. Když jsem měl půjčenou TD 180, tak pod původní přenoskou tam byly takové dva šikovné plastové obdélníčky...
No přinejhorším použiji dvě matičky...

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Maticky asi budou problém. Ten Karbon (nebo plast) se pouzívá hlavne kvuli váze.
Kdyz tam nacpes matky, tak se ti uz mozná nepovede vyvázit raménko.... *sunglases*
Nekde jsem jeste videl nalepovací podlozky z "penovky", uz si ale nevzpomímám, kde to bylo (od které firmy). :roll:
(Ten efekt, ze prenoska potom nepriléhá úplne "napevno" k headshellu je úmyslný a chtený.)

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

Tak právě té vůle, když použiji něco měkkého, se bojím. Mám pocit, že pak přenoska nebude pevně na svém místě a veškeré ladění úhlů může jedním neopatrným pohybem být pryč...
Dvě matičky ještě v pohodě do váhy dám... Anebo na sebe více plastových podložek... Zkusím kouknout do nějakého "hypersuper", co tam mezi šroubky najdu...

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Stiglitz na takové věci používá balsu ale nevím, jak vyrobíš tenkou balsovou destičku se 100% rovnoběžnými stranami. Myslím, že hliníkové matičky nebo podložky by moc nerozhodily ani efektivní hmotnost ramene, ani vyvážení.

fallu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fallu »

Ahoj, stav se v modelářství u Rejcharda kousek od semilassa, má tam uhlíkový pásnice
http://eshop.reichard.cz/stavebni-mater ... aminat?p=4
určitě najdeš vhodnou.
Ps.: modeláři maj takovej vychytávek . . . třeba toto http://eshop.reichard.cz/prislusenstvi/ ... -5-m8.html jsem použil jako základ pro kleštinovej record clamp (akorát pro průměr 6 a převrtal na 7mm).

Odpovědět