nc 440
nc 440
ahojte,mam nc 440 a pri pusteni sa mi neroztoci tanier,az ked ho potisnem prstom.nie je to velka zavada,ale mam rad ked vsetko funguje ako ma.Remienok je ok,nesmyka.Ak niekto vie,poradte.Vdaka Dusan.
Re: nc 440
Já bych to nebral jako závadu. Mám také NC440, po renovaci a též tomu musím trochu pomoct. Co jsem se různě dočetl, je to údajně schválně, protože se tam snažili dát motorek, který bude při poslechu co nejméně rušit. Jestli ti funguje řízení otáček, vůbec bych se tím nezabýval a užíval si poslech. Tenhle stroj si to zaslouží.. 

Re: nc 440
ahoj
dovolím si přidat několik řádek ze servisního manuálu:
2) Po zapnutí se motor někdy neroztočí, roztočí se však, jestliže jej
roztočíme rukou. Při zabrzdění rukou se motor zastaví~v určité poloze.
Příčina závady: v tomto případě je nutné hledat závadu v některé větvi komutace. Otáčí-li se motor,
připojujeme postupně osciloskop do bodu 1, l´, l". Impulzy musí mít průběh podle křivky 1. Neodpovídá-li
průběh a impulzy v bodech 2, 2´, 2´´jsou podle křivky 2, je vadný příslušný tranzistor (T6, T7, T8). Chybí-li
současně v téže větvi impulz podle křivky 2 kontrolovaný v bodech 2´, 2´, 2´´ je vadná příslušná dioda (D1,
D2, D3).
Když se mi NC440tka dostala domu tak se chovala stejně a také mi to vadilo.
On ten motorek je poměrně slabý - má malý rozběhový moment a tak stačí málo aby byly problemy.
V mém případě stačilo motor vyčistit a elektroniku trochu poštelovat (jsou tam trimry) vadné součástky nebyly.
Mám velmi dobrý servis manuál mohu poslat.
dovolím si přidat několik řádek ze servisního manuálu:
2) Po zapnutí se motor někdy neroztočí, roztočí se však, jestliže jej
roztočíme rukou. Při zabrzdění rukou se motor zastaví~v určité poloze.
Příčina závady: v tomto případě je nutné hledat závadu v některé větvi komutace. Otáčí-li se motor,
připojujeme postupně osciloskop do bodu 1, l´, l". Impulzy musí mít průběh podle křivky 1. Neodpovídá-li
průběh a impulzy v bodech 2, 2´, 2´´jsou podle křivky 2, je vadný příslušný tranzistor (T6, T7, T8). Chybí-li
současně v téže větvi impulz podle křivky 2 kontrolovaný v bodech 2´, 2´, 2´´ je vadná příslušná dioda (D1,
D2, D3).
Když se mi NC440tka dostala domu tak se chovala stejně a také mi to vadilo.
On ten motorek je poměrně slabý - má malý rozběhový moment a tak stačí málo aby byly problemy.
V mém případě stačilo motor vyčistit a elektroniku trochu poštelovat (jsou tam trimry) vadné součástky nebyly.
Mám velmi dobrý servis manuál mohu poslat.