NC 470
NC 470
Ahoj ,sháním český návod na gramec NC 470.Která je nejvhodnější přenoska pro daný typ gramofonu,četl jsem že ortofon OMB5E,ale líbí se mi i Audiotechnic AT91.Na stránkách www.ame.cz jsou k dostání v podobných cenách.Dále prosím o radu na nějaké úpravy,které budou mít smysl.Má sestava je AV Onkyo 595+DVD Onkyo 555+Canton 5.1 řady LE,gramo zatím bez předzesilovače.Díky za jakékoli rady.
Re: NC 470
Před časem jsem si starou 470-ku taky trochu upravoval.
Co se vyplatí udělat - nový řemínek, zkontrolovat, očistit a namáznout ložisko talíře. Zkontrolovat, zda ti o řemínek nedrhne šablona na přehazování otáček (já ji odstranil úplně). Dále je třeba mrknout, zda již nejsou zpuchřelé nebo ztvrdlé podložky po motorkem, pak se dost přenáší jeho vibrace, vyměnit (zbastlit). Vyhodil jsem indikační doutnavku s přívody, aby přenoska nechytala síťový brum a nakonec jsem vyhodil i stávající vypínač a dal jiný hned k motoru, aby šly síťové přívody co nejdál od přenosky.
Celé šasi je ozvučnice - každé volné místo jsem vycpal plastelinou, cca 3kg.
Raménko - mrkni, jestli nemáš vyschlý olej v nádržce tlumení - doplnit. Vývod pětikolík DIN zaměnit za CINCH.
Přenoska OMB5E je k tomuto gramci tak akorát.
Myslím, že se jedná jinak o slušný gramec do začátku, časem bych se poohlédnul po slušné NC450 nebo šel výš.
Hodně zdaru.
PS.: Návod se tu na netu již potuloval, když tak SZ, oskenuju..
Co se vyplatí udělat - nový řemínek, zkontrolovat, očistit a namáznout ložisko talíře. Zkontrolovat, zda ti o řemínek nedrhne šablona na přehazování otáček (já ji odstranil úplně). Dále je třeba mrknout, zda již nejsou zpuchřelé nebo ztvrdlé podložky po motorkem, pak se dost přenáší jeho vibrace, vyměnit (zbastlit). Vyhodil jsem indikační doutnavku s přívody, aby přenoska nechytala síťový brum a nakonec jsem vyhodil i stávající vypínač a dal jiný hned k motoru, aby šly síťové přívody co nejdál od přenosky.
Celé šasi je ozvučnice - každé volné místo jsem vycpal plastelinou, cca 3kg.
Raménko - mrkni, jestli nemáš vyschlý olej v nádržce tlumení - doplnit. Vývod pětikolík DIN zaměnit za CINCH.
Přenoska OMB5E je k tomuto gramci tak akorát.
Myslím, že se jedná jinak o slušný gramec do začátku, časem bych se poohlédnul po slušné NC450 nebo šel výš.
Hodně zdaru.
PS.: Návod se tu na netu již potuloval, když tak SZ, oskenuju..