Něco do kapsy

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
guseppe
Kontaktovat uživatele:

Něco do kapsy

Příspěvek od guseppe »

Poraďte co s sebou do kapsy přehrávač co slušně hraje , zvládne FLAC ,slušný ovládání,na rozměru zas tak nezáleží a cena normální.

Pamela
Kontaktovat uživatele:

Re: Něco do kapsy

Příspěvek od Pamela »

Tvůj dotaz by měl směřovat spíš tady: http://forum.avmania.e15.cz/

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

Nejlepší přenosný přehrávač, co jsem měl v ruce, je COWON X7. Cena ovšem někomu nemusí připadat "normální".

Slavek69
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slavek69 »

Na hudbu jednoznačně
http://www.amazon.co.uk/Cowon-32GB-Play ... B005XQ9WHI
U nás jsem za tu cenu viděl jen variantu 16GB.
Sám jsem ho kupoval. K němu http://www.headphones.cz/inshop/sluchat ... io-e11.htm a není co řešit. Hraje skvěle.

guseppe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od guseppe »

Děkuji za rady

Cenu jsem neupřesnil chtěl jsem širší výběr.
X7 super stroj ale chytrý telefon mám a tablet také jde o přístroj do kapsy s dobrým zvukem (práce, zábava).
AVmanii jsem nějak přešel bez povšimnutí díky za upozornění.
Cowony vedou na plné čáře jen který?????

Slavek69
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slavek69 »

No právě ten Cowon iAudio 10. Nemá chybu. Spousta nastavení, vynikající zvuk a je akorát tak do kapsy. A pokud chceš 32GB, tak jedině venku. Tady jsem víc jak 16GB nikde neviděl. A pokud chceš poslouchat hlasitěji, tak dokoupit za cca 1500,- Kč sluchátkový předzesilovač FiiO E11.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Sám mám IPOD 160 GB a absence FLAC považuju za trestuhodnou zhovadilost. *headbang* Ty jejich m4a soubory fakt nikoho netankujou. Zbejvá tedy jen mp3 320 kb/s . Odvážně ale prohlašuju, že s dobrou kolíbkou a zesilovačem jsou i mp3 320 VBR z IPODU na dobré úrovni a dají se na mé sestavě poslouchat. Navíc to přece jen poslouchám hlavně v autě a autobuse... ;)

hanacius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanacius »

Slavek69 píše:No právě ten Cowon iAudio 10. Nemá chybu. Spousta nastavení, vynikající zvuk a je akorát tak do kapsy. A pokud chceš 32GB, tak jedině venku. Tady jsem víc jak 16GB nikde neviděl. A pokud chceš poslouchat hlasitěji, tak dokoupit za cca 1500,- Kč sluchátkový předzesilovač FiiO E11.
Souhlas. Cowon i10 je v dané ceně asi to nej co můžeš koupit. Mám ho v 32GB verzi a kupoval jsem ho v Alze - byl na objednávku, čekal jsem na něj 3týdny. Hraje s AKG K450 a jsem naprosto spokojen. Ovšem při zapojení Sennheiser Momentum už přehrávači chyběl výkon - hrál na max.level (ovšem každý má jinou poslechovou hlasitost).
Při použití náročnějších sluchátek na vybuzení by si určitě zasloužil zesilovač.

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patmann »

A co takhle třeba Colorfly? http://www.colorfly.eu/

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Sám mám IPOD 160 GB a absence FLAC považuju za trestuhodnou zhovadilost. Ty jejich m4a soubory fakt nikoho netankujou. Zbejvá tedy jen mp3 320 kb/s . Odvážně ale prohlašuju, že s dobrou kolíbkou a zesilovačem jsou i mp3 320 VBR z IPODU na dobré úrovni a dají se na mé sestavě poslouchat. Navíc to přece jen poslouchám hlavně v autě a autobuse...
Ale vždyť iPod podporuje ALAC, což je rovněž bezztrátová komprese, ale pokud využíváš interní DAC iPodu, tak je to stejně jedno.
iPod může hrát velmi dobře, ale je potřeba ty data z něj tahat digitálně a konvertovat je v externím převodníku. Jeho sluchátkjový výstup, nebo analogový výstup na 30ti pinovém konektoru je omezen kvalitou vnitřního DACu a vůbec součástkami kolem něj.
Absence FLACu je sice možná z pohledu některých uživatelů "trestuhodná zhovadilost", ale můžeš si být jistý, že lidé od Applu, při návrhu iPodů o FLACu věděli a jistě měli dostatečně kvalifikovaný důvod tento formát nepodporovat, ačkoliv se Ti to může jevit tak, jak se Ti to jeví.

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patmann »

Ještě jsem chtěl přidat http://www.hisoundaudio.com/index.html. ,ale už mě to nepustilo...

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

lidé od Applu, při návrhu iPodů o FLACu věděli a jistě měli dostatečně kvalifikovaný důvod tento formát nepodporovat,
Myslím, že jde o čistě komerční důvod, resp. o podporu vlastního formátu.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

To je jasne, ale kdyz si iPod kupuji, tak musim vedet, ze nepodporuje FLAC a ze si budu muset poridit knihovnu hudby v ALACu a ne ve FLACu. Ale znovu opakuji, ze pokud poslouchas přes sluchatkovy výstup a navic v autobuse, tak je opravdu jedno v jakem formátu to je.....

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

No vlastní formát je naprosto báječná věc, vzájemná nekompatibilita v minulosti a asi i dnes zajišťuje jedinečnost výrobků a tím i výrazně vyšší zisky. Já ale jako spotřebitel nemůžu kvůli Applu házet všechnu svou muziku do m4a, když to nepodporuje přehrávač co mám doma, na rozdíl od FLAC. Apple prostě nabízí vlastní, nekompatibilní svět. Má k tomu určitě svůj důvod, jak už níže uvedl Renown. Navíc si to se svým podílem na trhu může dovolit. Měl jsem si zkrátka koupit ten COWON. Takže použití mp3 je pro mě v případě IPODU jediným řešením, univerzální platforma pro všechno- do auta, do sluchátek v metru i na usnutí potichu z kolíbky. A jinak poslech z CD přehrávače. V podstatě jsem to vyřešil tím, že mám v poličce všechnu svou muziku na CD a to samé v iTunes v mp3. A je po ptákách.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

píšeš to velmi správně, ale vyzkoušej třeba Project Dock Box S Digital, což je docking station pro iPod/iPhone, který z něj bere digitální data a zpracovává je ve vlastním 24/192 DA převodníku. Také má koaxiální SPDIF výstup, což umožňuje připojení k jinému DACu. Je to Applem licencovaný výrobek, takže se vše chová korektně, funguje nabíjení atd.. Ten zvuk je pak úúúúúplně jiný.

Odpovědět