Nekvalitní zvuk
-
- Kontaktovat uživatele:
Nekvalitní zvuk
Dobry den mám receiver onkyo RZ 720 a teď jsem dostal gramec od značky pro-ject 8.6 Zapojil jsem, pustil desku a. ...
Zvuk je tragédie, rušivej, bassy praskají a vlastně celý zvuk připomíná špatně naladěné rádio....pořadí někdo co s tím mohu dělat?
Zvuk je tragédie, rušivej, bassy praskají a vlastně celý zvuk připomíná špatně naladěné rádio....pořadí někdo co s tím mohu dělat?
Re: Nekvalitní zvuk
Do jakého vstupu jsi ho zapojil?
Žalostně málo informací k určení "chyby". Rozepiš se víc. Hlavně s čím srovnáváš také ap.
Začal bych gramofonem.
Žádný Projekt 8.6 neexistuje, 8.6 je jen označení raménka (jeho délka v palcích), používaného u základních modelů. 1, 1-2, Debut atd.)
Dále - jaká přenoska je namontována, kolik hodin má nahráno a v jakém je stavu. Má rovnou chvějku, nebo je ohnutá, je jehla (při pohledu zepředu) svislá k desce nebo nakloněná?
Jak je gramofon umístěný - stabilní policie, ve vodováze?
Je správě nastavený - přítlak, antiskating?
A, jak už tady zaznělo - do kterého vstupu je připojen?
Žádný Projekt 8.6 neexistuje, 8.6 je jen označení raménka (jeho délka v palcích), používaného u základních modelů. 1, 1-2, Debut atd.)
Dále - jaká přenoska je namontována, kolik hodin má nahráno a v jakém je stavu. Má rovnou chvějku, nebo je ohnutá, je jehla (při pohledu zepředu) svislá k desce nebo nakloněná?
Jak je gramofon umístěný - stabilní policie, ve vodováze?
Je správě nastavený - přítlak, antiskating?
A, jak už tady zaznělo - do kterého vstupu je připojen?
-
- Kontaktovat uživatele:
Dekuju za reakce... jde gramec pro ject debut recordmaster. Samozřejmě jsem zapojil do vstupu phono i ukostřil....zvuk je takový jak sem popsal, plný šumu, roztříštěné bassy jako by nestihali bedny. Přístroj je úplně nový, včera jsem puostel poprvé. Vím jak má gramofon hrát..jen s touto technikou nemám zkusenosti. Na přenosce je značka Ortofon OM 5E, jehla je z polehledu ze předu vodorovně. Chvějka ? Nevím co to je..dá se sem přiložit foto?
To je na dlouhou trať. Nastuduj si vše o gramo. Pak si zkus sám gramo a celou cestu zkontrolovat a až poté bych psal sem. Promiň, ale co je chvejka jsem věděl i když jsem gramo neměl. Neumíš si to najít?
Dočetl jsem se, že tento gramofon má vestavěný předzesilovač, což tvé Onkyo předpokládám také, nepřipojuje se tedy do zástrčky phono ale do jiné, (tuner, cd atd.). Zkoušel už jsi ho připojit jinam?
Presne tak..
Pripojiť do linkového vstupu, nie do phono.Because Debut RecordMaster comes with pre-mounted cartridge and built-in phono preamplifier with USB output, connection to both line-level input of your hifi system and recording of vinyl to PC/Mac easily can be done simultaneously!
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak super... dekuju moc... netušil jsem že se zapojuje jinam než do phona... uz to dělá radost
Keď všetko zlyhá, prečítajte si návod..
Pokud to ma predzesilovac, pak se to do phono nepripojuje. Pak dojde logicky k prebuzeni.Miltonbass píše: ↑12 dub 2021 18:57Tak super... dekuju moc... netušil jsem že se zapojuje jinam než do phona... uz to dělá radost
vestavěný předzesil se dá vyřadit a pak gramec napíchnout do vstupu phono zesilovače
(recívru), posoudíš sám který způsob je lepší pro poslech
(recívru), posoudíš sám který způsob je lepší pro poslech
-
- Kontaktovat uživatele:
Teoretická otázka: stane se něco, když zapojím gramofon bez předzesilovače do LINE vstupu? Jde mi o možné poškození některé z komponent, to, že bych teoreticky neměl nic slyšet je mi jasné.
nestane se vůbec nic jen zvuk bude velmi slabý a tónově nekorigovaný
Kdyby byla svisle, hrálo by to líp...