nevim jak dal
-
- Kontaktovat uživatele:
nevim jak dal
Ahoj mam problem se zvukem mych xavianu xn250 zesik Arcam a28 CD take Arcam 17. problem je promě v tom že zvuk je jako ze vzdalenosti neni živy a konkretni jak třeba z TV dik za radu Slava
Re: nevim jak dal
su reprokable zapojene spravne co sa tyka fazy? skontroluj cierne/cervene a pripadne i prepoj u jedneho repra kabel naopak. mohol by to byt ten problem.
mozes sem dat i nejake foto?
mozes sem dat i nejake foto?
bednaslavo
máš ke xav 250 naprosto nevhodný zesilovač.
tyto repro jsou extrémně "žravé".
potřebuješ tak 2 x 200 w/8. Pak budou bedny zářit a jásat.
xn 250 jsou skvělé bedny!
Měl je dlouho zdejší člen pytel. také k nim používal "čajový" zesilovač denon a hrálo mu to dost špatně.
xn 250 jsou skvělé bedny!
Měl je dlouho zdejší člen pytel. také k nim používal "čajový" zesilovač denon a hrálo mu to dost špatně.
Mám bedny Xavian 125 XN a zesilovač GOLDENOTE Signature a výkon je 2x70w při 8 ohm. Poradil mi to R. Barbetta, tak nemají 200w,jak psal LACHIM, a hrají velice dobře a nezpomalují se a původně jsem měl Xavian 225 a hrálly také dobře ze zesilovačem Nad 320. Mám takový dojem,že prostě bedny se nehodí k tvému zesilovači. 

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak diky za rady, ještě mě napadlo jestli bych ten arcam nemohl použit jakokoncovy z. mam stary Technics pětistovku nebo je to blbost,diky Slavo
gotzila
1. xn 250 je značně jiná bedna než xn 125.
2. u pytla jsem mohl slyšet na xn 250kách různé zesilovače.
např. denon s10mk3 ( 2 x 100w/8) sice bedny rozehrál, ale bylo to nudné a upatlané. xn250 jely "na čtvrt plynu"
po zapojení marsh sound design a400s ( 2 x 200/8) začaly bedny hrát jako o život.
najednou úplně jiná bedna, úplně jiný zvuk.
bendaslavo
pokud chceš z těchto výborných beden vyrazit maximum a rozehrát je na 101%, obrať se třeba na člena pytla.
zná právě tyto bedny "durch".
určitě budou hrát i s goldennote. nepoznáš však jejich potenciál.

1. xn 250 je značně jiná bedna než xn 125.
2. u pytla jsem mohl slyšet na xn 250kách různé zesilovače.
např. denon s10mk3 ( 2 x 100w/8) sice bedny rozehrál, ale bylo to nudné a upatlané. xn250 jely "na čtvrt plynu"
po zapojení marsh sound design a400s ( 2 x 200/8) začaly bedny hrát jako o život.
najednou úplně jiná bedna, úplně jiný zvuk.
bendaslavo
pokud chceš z těchto výborných beden vyrazit maximum a rozehrát je na 101%, obrať se třeba na člena pytla.
zná právě tyto bedny "durch".
určitě budou hrát i s goldennote. nepoznáš však jejich potenciál.

-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,dostal jsem avizo na pytla ,mohl by se mi ozvat dik Slavo
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,tak prosim jaky zesik by byl vhodny ktěm xavum diky slavo
Ahoj. Chce to slušný koncový tranzistorový zesilovač at už třeba české DPA, Vincent VSP995, Hypa A400. Zkrátka jasnou a dobrou diskrétní konstrukci a k tomu dobrý elektronkový předzesilovač, který ti dá ten prostor, barvu, dynamiku. Měl jsem stejný problém jako ty když jsem vlastnil monitory od Seasu.. Předzesilovač bych doporučil
třeba NVE, Audionote, Klimo, Experience...
Pokud ti to přijde drahé a složité tak pak mám ještě typ který jsem slyšel na xavianech XN125 a hrálo to velice pěkně a vykresleně. Zesilovač Audio Analogue Verdi Settanta má na vstupu elektronky ECC88, které opravdu zesilují zvuk (ne jako u některých čínských výrobků kde jsou jen jako buffer)... Sice koncový stupeň je tvořen obyčejným integráčem v můstkovém zapojení ale koho to zajímá když to hraje dobře..
Více tady o tomto italském zesilovači tady:
http://hifinazory.cz/forum/viewtopic.ph ... c88#p91050
třeba NVE, Audionote, Klimo, Experience...
Pokud ti to přijde drahé a složité tak pak mám ještě typ který jsem slyšel na xavianech XN125 a hrálo to velice pěkně a vykresleně. Zesilovač Audio Analogue Verdi Settanta má na vstupu elektronky ECC88, které opravdu zesilují zvuk (ne jako u některých čínských výrobků kde jsou jen jako buffer)... Sice koncový stupeň je tvořen obyčejným integráčem v můstkovém zapojení ale koho to zajímá když to hraje dobře..
Více tady o tomto italském zesilovači tady:
http://hifinazory.cz/forum/viewtopic.ph ... c88#p91050
Bendoslave, jsi si jistý, že máš reprokabely správně fázově připojeny?
Bendaslavo,
hlavně se nenech zblbnout zdejšími HiFi znalci o nutnosti obrovských výkonů. Xn 250 hraju na tranzistorové monobloky 25W, čistá třída A a hraje to parádně. Takže o zdejších radách si myslím své. Radši opravdu zkontroluj zapojení.
Mirek
hlavně se nenech zblbnout zdejšími HiFi znalci o nutnosti obrovských výkonů. Xn 250 hraju na tranzistorové monobloky 25W, čistá třída A a hraje to parádně. Takže o zdejších radách si myslím své. Radši opravdu zkontroluj zapojení.
Mirek
Tak každý má o zvuku jiné představy, ale líp než TV to snad musí hrát s čímkoliv. Také bych tipoval, že je v 1 kanálu prohozená fáze. Bohužel nepíše, jestli to tak hrálo vždycky nebo se něco stalo. V úvahu přichází i montážní chyba reprobedny (prohozené přívody), ale nevím, jestli zrovna tento typ při tom spoléhá na lidský faktor anebo je blbuvzdorný.
brtník
můj popis konkrétní zkušenosti s repro xn250
( a celou produktovou řadou xavianu) rozhodně není pokus o zblbnutí.
nevím, proč ty hned tak "zhurta".
popisuji pouze a jen letitou poslechovou zkušenost.
pro tazatele (bendaslavo) bude jistě snadnější pořídit ukrutně silný integráč než monobloky v áčku.
věřím, že kvalitní monobloky v áčku rozhýbají měniče xn 250 dostatečně.
není však tebou uváděný příklad monobloků v áčku úplně stejný příklad jako mnou uváděný marsh 2 x 200?
min. ta pořizovací stena bude stejná. složitost výběru pro laika, u tvých monobloků, bude ještě komplikovnějši.
můj popis konkrétní zkušenosti s repro xn250
( a celou produktovou řadou xavianu) rozhodně není pokus o zblbnutí.
nevím, proč ty hned tak "zhurta".
popisuji pouze a jen letitou poslechovou zkušenost.
pro tazatele (bendaslavo) bude jistě snadnější pořídit ukrutně silný integráč než monobloky v áčku.
věřím, že kvalitní monobloky v áčku rozhýbají měniče xn 250 dostatečně.
není však tebou uváděný příklad monobloků v áčku úplně stejný příklad jako mnou uváděný marsh 2 x 200?
min. ta pořizovací stena bude stejná. složitost výběru pro laika, u tvých monobloků, bude ještě komplikovnějši.
Lachim,
kdepak zhurta, já jsem úplně klidný. Jenom jsem Bendoslava jemně upozornil, že jsou i jiné možnosti, nic jsem nevnucoval. Nevynesl jsem žádnou absolutní pravdu jako Ty:
Rozhodnout (po řádném vyzkoušení) se samozřejmě musí sám.
kdepak zhurta, já jsem úplně klidný. Jenom jsem Bendoslava jemně upozornil, že jsou i jiné možnosti, nic jsem nevnucoval. Nevynesl jsem žádnou absolutní pravdu jako Ty:
Rozhodnout (po řádném vyzkoušení) se samozřejmě musí sám.
brtník
ok. je mi to jasné.
třeba bylo tazateli trošku pomoženo.

ok. je mi to jasné.
třeba bylo tazateli trošku pomoženo.