Nevýrazný až šumivý zvuk z gramofonu po připojení k zesilovači

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
paulmi
Kontaktovat uživatele:

Nevýrazný až šumivý zvuk z gramofonu po připojení k zesilovači

Příspěvek od paulmi »

Zdravím, od přítelkyně jsem nedávno dostal svůj první gramofon Victrola VTA240B s několika LPčky. K tomu jsem si ještě dokoupil zesilovač od SONY STR DH190, který má vyloženě extra RCA vstup pro gramofony a pasivní dvoupásmový HIFI reproduktory Magnus Monitor Supreme 202. Po zapojení celé soustavy vše hraje naprosto krásně, ale pokud chci poslouchat vyloženě hudbu z LP, tak výsledný zvuk je strašně zkreslený, šumí a je nevýrazný. Napadlo mě, jestli to není třeba způsobený stíněním mezi gramofonem a zesilovačem, protože zesilovač má vedle toho vstupu pro gramofon možnost připojení GND, ale tělo gramofonu je dřevěný, takže si říkám, že tam není úplně co uzemňovat. Navíc, ten gramofon má ještě možnost pouštět hudbu přes Bluetooth a to funguje naprosto krásně bez jakéhokoliv zkreslení.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nevýrazný až šumivý zvuk z gramofonu po připojení k zesilovači

Příspěvek od Jarda69 »

Zkusil bych normální vstup na zesilovaci. Ne phono.

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

No, tak to vypadá na případ "to už tady bylo několikrát".
Gramofon má vestavěný phono předzesilovač, co? A zesilovač má také vestavěný phono předzesilovač, co? A gramofon máš zapojený na zesilovači do zásuvky phono, ne?
Tak ho odpoj a dej do jiné, např cd, tuner apod., nebo vypni předzesilovač v gramofonu. No a pak dej vědět změnu 😉.

paulmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paulmi »

Měli jste pravdu, přepojil jsem ho do normální svorkovnice a už hraje naprosto normálně. Moc díky, už mi z toho začaly padat vlasy. :D

jirkash
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirkash »

Jinak bacha, tohle neni gramofon, ale pokus o gramofon a brzo te cekaji potize, jako upadnuta jehla a dalsi.
Kdo ma rad LP, tak to na tomhle fakt neprehrava. Nic horsiho uz ti pritelkyne koupit nemohla.

Odpovědět