Zdravím,
potreboval by som poradiť s gramofónom Tesla Synkopa 1032A. Na reproduktoroch je nevyvážený zvuk a kým pravý má basy i hlasitosť v poriadku, tak ľavý počuť oveľa slabšie a s výraznou stratou basov oproti pravému. Skúšal som už pripojiť iné reproduktory (tiež som dal nový kábel so cinchom) ale nič to nevyriešilo. Čítal som niečo i o tom, že môže byť problém s oxidovanými kontaktmi na prenoske ak je stará, ale táto bola relatívne nedávno menená (3 roky cca). Uvažoval som tiež či nieje niečo s tzv. stereováhou (rozdeľovaním hlasitosti pre pravú/ľavú stranu), keďže gramec je z 1979 a ono tie posuvné ovládače už nie sú to, čo bývali, ale práve stereováha tiež vyzerá, že ako tak funguje, teda celkom reaguje, keď ovládač posúvam. Nevie niekto náhodou poradiť o čo môže ísť? Zlý kontakt? Alebo? Moc sa do techniky gramcov až tak nevyznám, takže každá rada je vítaná.
Tu je ešte, ak by to pomohlo, pôvodný manuál: http://www.radiojournal.cz/schemata/nav ... 032nav.pdf
Nevyvážený zvuk z repro - Tesla Synkopa 1032A
Re: Nevyvážený zvuk z repro - Tesla Synkopa 1032A
a když na výstupu rádia přehodíš přívody k původním bednám (pravý za levý) tak se stane co ?
Myslím,že bude špatná vložka VK4302,pokud to dělá jen na gramci.Bez přístrojů se to dá v nouzi zjistit tak,že vložku vysuneš a strčíš střídavě neizolovaný drátek do L a P kanálu na konektoru raménka.Brum by měl být stejně hlasitý z obou kanálů
Potencák sterováhy (balance) může bejt sjetej (prostříkni na chvíli kontoxem) ale ten by ovlivňoval hlasitost kanálů celkem, nejenom hluboké tóny,
jak hraje VKV rádio případně jinej zdroj (mgf, CD-P...) připojený k zesíku ? potom už jenom výměna přenosky dokud je k sehnání a je na čas pokoj,
gramo šásko je tam tuším Tesla HC13 a přenoska VK4302.
jak hraje VKV rádio případně jinej zdroj (mgf, CD-P...) připojený k zesíku ? potom už jenom výměna přenosky dokud je k sehnání a je na čas pokoj,
gramo šásko je tam tuším Tesla HC13 a přenoska VK4302.