Nová LP, máte zkušenosti?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
swenik
Kontaktovat uživatele:

Nová LP, máte zkušenosti?

Příspěvek od swenik »

Mohu se zeptat na vaše zkušenosti s novými deskami? V jednom vedlejším tématu jsem četl, že některé desky jsou vyrobeny víceméně přepisem z cd nebo dojdou rozbalené a použité.. To by asi docela naštvalo. Ale zajímala by mne konkrétní zkušenost s tímto prodejcem a jeho novými deskami: http://superstarshop.cz/obchod.php?hudb ... l_lp_desky

Doufám, že někdo brzy zareaguje, protože jejich nabídka je velmi lákavá a ceny až téměř podezřelé.. *palec*

swenik
Kontaktovat uživatele:

Re: Nová LP, máte zkušenosti?

Příspěvek od swenik »

Opravdu nikdo nic? :|

marasten
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marasten »

No neodpovím ti na to, jaký je tebou uvedený obchod, nemám s ním žádné zkušenosti a abych řekl pravdu do teď jsem o něm neslyšel.
Přes internet jsem kupoval LP zatím jen dvakrát a to zde :
http://www.audiofriend.cz/
http://www.classic.cz/
a LP vždy (zatím) došly v pořádku velmi kvalitně zabalené *thumbs up*
V obou případech využito služeb České pošty.

Co se týká "LP vyrobených přepisem z CD" (nebrat to tak, že se veme obyč CD a z něj se začnou lisovat LP, to se neděje (teda aspoň doufám :? ) ), ano to se dělá, v dnešní době se už málo co nahrává analogově a anlogově zpracovává. Ale jestli jsou LP lisována z digitálních mástrů nekvalitní, těžko říci, já zatím nenazazil an špatně hrající nové LP, ale třeba mám jen štěstí :mrgreen:
Snad jsem ti trochu pomohl.

psychopath77
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od psychopath77 »

V superstarshopu už jsem objednával a jako prodejce mi přijde OK. Desky dorazily PPLkou, perfektně zabalené a naprosto v pořádku.

Co se týče jejich novosti, kupoval jsem desky od Royksöpp což je elektronická muzika a desky jsou Made in EU. Mému uchu lahodí líp než cédéčka a i když se jedná o 100% elektroniku, tak z LP je projev měkčí a detailnější.

swenik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swenik »

Děkuji moc, určitě to pomohlo! Docela by mě zajímalo srovnání se starými vinyly. Když tam vidím například Jazz od Queen nebo DSOTM od Pink Floyd (mám staré německé vydání v docela slušném stavu), i to mne dost láká..

psychopath77
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od psychopath77 »

Queen ani Pink Floyd nemám, ale mám spoustu DM, U2 a Dire Straits v původních pressech i nových remasterech. U některých nových LP je znatelný rozdíl v celkovém posunu k nižším tónům, ale nemám pocit, že by celkově hráli nějak citelně hůře. Ty původní vydání mají navíc už něco za sebou a tak na těch nových chybí hlavně praskání a ševelení:o) Nemám tedy asi žádný super sluch a i na aparátu by se dalo spousta zlepšit, takže to prosím ber jen jako subjektivní názor.

swenik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swenik »

Tak nevím.. Koupil jsem si v jednom pražském bazaru Black Sabbath - Master of Reality, pravda, je to nějaký (snad italský) picture vinyl z roku 2003 (Earmark, Sanctuary Record Group and Get Back), ale ten zvuk mi přijde takový až příliš dynamický, chybí mi tam výšky a ta typická "prokreslenost" (ano, je to skoro jako z CD)... :( Teď asi dostanu nadáno, že kupuji takové šunty, ale chtěl jsem to zkusit. Máte někdo podobnou zkušenost? Vážně nevím, co si o tom myslet. Takhle zní všechny novodobé desky? Já tak trochu doufám, že ne..

samoT
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od samoT »

U nových desek je to hazard. Kupoval jsem si dvoje LP od Heloween, jedno jejich poslední vydané album, je pro mě zklamáním. Album je to dobré, ale mastering je nic moc. Další byla nějaká akustická verze jejich hitů, která hraje překvapivě dobře. Další nové mám od AC/DC - Razor edge, což je výborná kvalita. Hodně povedená deska.

Z bazarových beru pouze zahraniční (směrem na západ) výrobu a zatím jsem spokojený. Dokonce i deska od Satrianiho, která má v jednom míste asi centimetrovou vlnu, hraje úžasně.

swenik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swenik »

A je to tu zase. *headbang* Líbí se mi tato deska,
http://aukro.cz/matadors-get-down-from- ... 22940.html

ale nevím, zda si raději nepočkat na nějaký originál své doby (byť jistě podstatně dražší 1LP, v horším stavu a praskající). Když si kupuji starou muziku, nepotřebuji ji mít nějak nově upravenou.. Máte někdo zkušenosti s tímto vydavatelstvím potažmo prodejcem? Děkuji..

Odpovědět