Nová přenoska pro JVC QL-A200 (do 1400, max 2500 Kč)

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
merlinii
Kontaktovat uživatele:

Nová přenoska pro JVC QL-A200 (do 1400, max 2500 Kč)

Příspěvek od merlinii »

Tak jsem znovu objevil svět LP a k Mission 33i a JVC reciveru RX-316R 2×110W chci do gramoffonu s přímým náhonem lepší přenosku, než tu zcela základní, co tam je, asi AT-91.

Poslouchal jsem a četl jsem. Hodně. Chápu, že AT-95E je sázka na jistotu.
Netuším, jakou mám impedanci, ale z gramofonu vede celkem krátký kabel a co jsem viděl grafy na výškách, tak kapacita pod 200 pF výšky spíše zdvihne a tady vidím důvod, proč Ortofony hrají "lepší" výšky a mají tenší zvuk.

Je podle vás Ortofon OMB-5E, který vychází už kolem 680 korun horší než AT95E? Nebo je to o vkusu?
A vyšší třída Ortofon OM-10E, kolem 1050 Kč, je ten rozdíl slyšet? poznám to?
A nebo ocením i Ortofon 2M Red? není to všechno jen nafouknutá marketingová bublina?

A konečně hlavní část dotazu. Známý mi nabízí za 1600 korun mírně jetou Goldring Elektru. Tu jakýsi Japonec dost chválil, tady na fóru jsem nic pozitivního neviděl. Má s ní někdo zkušenost? Vyplatí se mi dát 800 korun navíc vůči AT95E? nebo 600 korun vůči OM-10E?

Nebo je do cca 2500 korun jiná citelně lepší volba? Děkuju za vaše názory!

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Re: Nová přenoska pro JVC QL-A200 (do 1400, max 2500 Kč)

Příspěvek od TRANSIWATT »

Ortofony OM, OMB, 5, 10 jsou nejlevnější základní přenosky. AT 95E měla být také (a cenou je) v tzv. základní řadě, ale náhodou se jim povedla skvělá přenoska , zvukově ji řadím rozhodně mezi ty lepší, rozhodně převyšuje OM,OMB.
2Mred je již taková dobrá střední třída, když koupíš, neuděláš chybu.
A s Goldring elektrou neváhej, kup také.
Zvukové vlastnosti hodně závisí na použitém raménku, headshelu, gramofonu. Tam nelze jednoznačně doporučit, je třeba vyzkoušet.
A bývá zvykem u gramofónistů, že mají určitou kolekci přenosek, třeba pro jiný styl hudby se hodí jiná, rádi si s tím hrají, zkouší.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

to je pravda, na každou desku jiná přenoska, stačí mít tak 3-4 značky a vyzkoušet...zde je snazší syst.montáže T4P na principu konektoru, staré křehké kablíky se manipulaci lehce ulomí a vymalováno...
ale to není náš případ, JVC je klasik - půlpalec 1/2" ostatní napsal diskutér výše

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TRANSIWATT »

Pokud má raménko konektorový úchyt typu SME, tak není problém, stačí zakoupit potřebný počet headshellů, přenosky v nich mít natrvalo zamontované.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Jj, přesně tak to má řada lidí, i já. Pak stačí jen přenastavit zatížení a je to. Práce na cca 2 minuty.

Odpovědět