Nová sestava s B&W 684 S2?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
RomanP
Kontaktovat uživatele:

Nová sestava s B&W 684 S2?

Příspěvek od RomanP »

Zdravím vás pánové,
Můj dotaz, nebo věc, kterou bych chtěl probrat je trochu komplexnější.
Začnu tím, že jsem někdy před patnácti lety v pozdní pubertě koupil současnou sestavu:
Yamaha RX-V 592, repro Mission 704, CD Sony CDP 920XB a Mission centr ale o ten teď nejde.
O té pubertě jsem psal s ohledem na tehdejší požadavky - domácí kino, znatelnější basy atd.
Sestavu jsem poslední roky využíval jen opravdu zřídka, spíš manželka pouštěla rádio a nebo pohádky na cd prckovi.
Nyní jsem se nějak probudil a zjistil, že to hraje naprosto příšerně.

Missiony 704 mi ani tenkrát nepřišly jako bedny co zprostředkují věrný prostor a hodně detailů, ale teď je to zahuhlané a přebasované už za hranicí poslouchatelnosti. Možná, že to všechno odstartovala koupě sluchátek Etymotic Research za zlomek pořizovací ceny beden s tím, že je strčí do kapsy v každém směru. Koukal jsem po těch patnácti letech na crossover a je tam jeden elektrolyt Tesla a dva bipol kondenzátory, zkusím je vyměnit,
ale hlavně musím na jiných bednách zjistit jestli to není tou Yamahou.

Další věc co se mi rozehrává v hlavě souběžně s tou repasí beden, je chuť zkusit něco jiného, nového.
Protože se v krátké době stěhuji a bude to finančně náročné, v první vlně bych chtěl pořídit bedny a chvíli je provozovat na stávající Yamaze,
dále pak pořídit stereo zesilovač a tady už nastává otázka, jak to na sebe začít pasovat. Včera jsem poslechl B&W 684 S2 a na první poslech mi to přišlo prima,
ono možná všechno, co budu srovnávat s domácí sestavou teď bude nějakou dobu prima, ale chci se vás zeptat na názor na tyhle bedny.
Na tyhle repro dočasně připojené k Yamaze a co eventuelně poté časem pořídit za zesilovač.

Je mi jasné, že je to subjektivní, záleží to na žánru, místnosti a dalších faktorech. Já bych jen chtěl nasměrovat a upozornit na možné nešvary těchto beden od lidí co mají více naposloucháno, než já po desetileté pauze a to hlavně proto, že je škoda si případných nešvaru všimnout až doma po koupi...

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová sestava s B&W 684 S2?

Příspěvek od drfish »

Pokud se ti líbí BW, možná máme podobný vkus na to, co chceme z beden slyšet. ;) Já jsem tuhle 684 řadu neslyšel- jen CM10, 804D a 803D. Myslím si, že cenová politika BW je mírně řečeno "velmi sebevědomá". Jsou prostě hodně drazí. Můj názor je, že v cenové kategorii do 100 tisíc by se našlo mnoho konkurentů, kteří nabízejí totéž za mnohem méně peněz, anebo za stejné prachy víc. Ještě bych poslechl jiné značky- napadá mne Spendor, který mi přišel těm BW nejblíž (ze značek co jsem slyšel). Spendor A3 by mohl být v kvalitě projevu i mnohem dál...

RomanP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RomanP »

Diky za reakci. Zítra zase něco poslechnu. Mimo jiné se rýsuje možnost poslechnout právě zmíněné 684 S2 na stávající mojí Yamaze.
Ne, že by to byl optimální zesilovač a stejně bude časem jiný, ale protože ho mám trochu naposlouchaný a budu moci zhodnotit rozdíl staré vs. nové bedny. Na to se vyloženě těším.

Ona zpracováním ta 684 S2 opravdu není žádné velké umění, vypadala hodně prostě vedle o řád nižší Wharfedale, ale jde mi o zvuk a tak i když ta Wharfedale byla zvukově lepší v basech, tak jí chybělo hodně na středech.

Další věc, pro kterou se mi tyhle B&W líbí, je jejich velikost resp. to jak jsou na sloupy malé, že nemají bassreflex vzadu a umožní mi mít je více u zdi atd. Malinko se bojím jedné věci a to platí o mém výberu obecně až už vyberu cokoliv, aby to znělo co nejreálněji i při nižších hlasitostech. V poslechové místnosti to všichni docela solí a bedny ukazují co umí, ale aby to nebyla doma na poloviční hlasitost bída.
Budu asi první zákazník, který požádá o zkrocení hlasitosti :-)

cepik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cepik »

Věř že nebudeš. Je to i velmi moudré rozhodnutí, takhle se teprve repro vybarví. Nicméně kvalita tichého poslechu se odvíjí i od kvality zesilovacího prvku.

Na jaké repro to směrovat záleží i na tom co posloucháš a jaká je představa o rozpočtu.

Pokud bych jel na poslech, vzal bych s sebou tu yamahu, budeš mít i jasnější představu o zvuku a možnost slyšet jak "krmí" který zesilovač.

Za mě stojí za poslech Xavian, Dali, DynAudio, Sonusy a Cabasse. Jo...a teď záleží co od repro čekáš, jestli regály či sloupy..

cepik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cepik »

A co se detailů týče asi Xavian, ale na "ostřejší a tvrdší" hudbu nemaj takovej drive. Je to o tvém vkusu a tvých uších.
Každýmu chutná něco jiného. A nejdůležitější je ochutnávat nejlépe na tvém yamaháckém talíři. Musí tě to bavit.

RomanP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RomanP »

To Yamahu beru s sebou. Pro srovnání dobré, ale trochu se bojím abych nezavrhl některé bedny jen proto, že si nesedí se zesilovačem, se kterým do budoucna nepočítám.
Tak já tedy budu ještě chvíli poslouchat a někde zkusím k poslechu najit ty Xaviany, hodně se toho o nich píše, tak uvidím.

RomanP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RomanP »

Dneska jsem měl možnost ještě porovnat 684 S2 s 683 S2 vice méně neplánovaně, takže na pro mě neznámém Pioneer A-70 byl to tak jako tak fajn zvuk. Trojky asi lepší vokály a víc basů, u menších čtyřek mi přišlo zas víc prostoru. Tak nevím...

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

To je docela logické: výšky se šíří směrově, takže u beden, které mají méně basů, vzniká dojem, že lépe podávají prostor.
Takže bych na tvém místě posoudil, zda budeš poslouchat doma v menším nebo větším prostoru, případně ve více či méně zatlumené místnosti, a podle toho bych se rozhodoval.

RomanP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RomanP »

Když to je právě to, co nedovedou. Tak nějak zapasovat ty bedny do budoucího obýváku, resp. Představit si, jak tam budou hrát. Bude to obývací (neposlechová místnost) cca něco přes 25m2. Bohužel moderněji zařízená, kam dám chlupatý koberec pod stůl, víc to asi nezatlumím.

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

Nákup nového komponentu, zvláště pak reprobeden, je vždy spojen s rizikem, že ti to doma nebude hrát podle tvých představ. Tvůj obývák není tak malý, aby tam nemohly dobře hrát ty 683. Budeš mít dost prostoru, abys je mohl odstavit od stěny alespoň 1 metr pro případ, že by basů bylo moc?

RomanP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RomanP »

Metr od zdi být bohužel nemůžou. Bude velký kompromis třeba 30cm s tím, že mají bassreflex dopředu?
Snažím se neztrácet čas a tak jsem dnes poslechl aktivní regály od Dynaudio a bylo to taky hodně zajímavý a celkem překvapivý. Stejně bych ale chtěl mít i vítěze v duelu 683/4

Panzer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Panzer »

cepik píše:A co se detailů týče asi Xavian, ale na "ostřejší a tvrdší" hudbu nemaj takovej drive. Je to o tvém vkusu a tvých uších.
Každýmu chutná něco jiného. A nejdůležitější je ochutnávat nejlépe na tvém yamaháckém talíři. Musí tě to bavit.
Neda mi to a musim zareagovat... posloucham rock i metal / tvrdou muziku (az hodne tvrdou, koncim tak zhruba u Cannibal Corpse), hlasitost od konverzacni po takovou, ze nase kocky (vcetne me drahe polovicky) zdesene prchaji do ukrytu, a hraju prave pres "dospele" xaviany - a nedostatek drivu podle me rozhodne nemaji... vazne si to chce poslechnout, ja je kupoval v Eso studio, maj jich tam hafo ruznejch... ale souhlas je nejlepsi je to slyset a porovnavat idelane mezi sebou (idealne ve stejnem prostoru, a ve stejnem casu, ona i ta zvukova pamet je mrcha osidna...)

At se rozhodnem jakkoliv, drzim palce :-)

Odpovědět