Nové lampy na Technics SE A900S Reference

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Marien
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Nové lampy na Technics SE A900S Reference

Příspěvek od Marien »

Zdravím vespolek přátelé.
Chtěl bych se zeptat, zda jdou sehnat tyto lampy (16 kusů) na tento zesák. Popřípadě by pomohl odkaz na prodejnu, kde se dají objednat. Na ebay se objevují nabídky na tyto lampy ovšem jiných modelů (SE A909; SE A5 apod..) Netuším zda jsou některé zaměnitelné nebo je pro každý model potřeba zakoupit příslušný typ. Na SE A900S ref jsem nikde na nabídku těchto lamp nenarazil.
Ptám se také proto, že si plánuji tento model pořídit a dopředu se zásobit nepostradatelnými náhradními díly. Protože jsem situaci okolo Technicsu a cen za komponenty začal znovu sledovat, rád bych také věděl, dle vašeho odborného názoru, jaká je přiměřená cena za komplet SE A900S Ref + SU C800U, samozřejmě plně funkční a v perfektním stavu.
Předem děkuji za odborné odpovědi *klanimse*

Marien
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nové lampy na Technics SE A900S Reference

Příspěvek od Marien »

Tak jsem se obrátil na jednoho prodejce hifi techniky, co inzeruje na aukru a má tento model v nabídce. Bylo mi řečeno, že tyto žárovky jsou běžně k prodeji v obchodech s elektro součástkami, jedna prý výjde kolem 15Kč. Abych pravdu řekl, tak si nejsem jist. Pokud by to tak bylo, už by to tu někdo z vás dávno postnul, nebo se mýlím?

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

Nevím jaké žárovky tam máš, protože jsi nenapsal typ nebo nedal jsi sem fotku. Pokud to je ale do podsvětlení tlačítek tak to jde sehnat. Třeba Conrad to prodává. Já u své Yamahy jsem to předělal pečlivě tak aby nebylo nic poznat na LED podsvícení a je to parádní a nemusím věčně měnit žárovku pokaždé když praskne..

Marien
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Marien »

Mluvím o tomhle modelu a lampách, které osvětlují ručičkový watt meter
http://aukro.cz/technics-se-a900s-su-c8 ... ?source=oo

náhradní lampy (žárovičky) bymohly vypadat podobně jako tohle
http://www.ebay.com/itm/Set-of-16-Repla ... 1c082f0932

označení pochopitelně neznám, se a900s jsem nikdy neviděl zblízka, natož rozdělanou, ale kdyby to bylo možné nahradit vhodnýma ledkama bylo by to super, problém by byl na hooodně dlouho vyřešen...

Marien
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Marien »

Takže si odpovím sám a tím je toto téma vyřešeno. Podařilo se mi sehnat diagram rozložení součástek pro SE-A909S a lampy osvětlující watt meter se jmenují XAMR131, dají se sehnat na ebay i amazon v balení po 10ti kusech a cenově se pohybují mezi 10-15 Eury. Lampy tohoto typu lze použít pro několik typů zesilovačů od Technics, např. SE-A900S; SE-A909S. Tím pádem je možné vyměnit spálené žárovky osvětlující watt meter a vrátit tomuto zesáku zase šmrnc...

http://www.ebay.com/itm/Technics-Panel- ... 0382566528

jouda

Příspěvek od jouda »

Jsem za to, aby "lampy" byly elektronky a "zarovky" zarovkami. Michat tyto pojmy dohromady je matouci ;)

Odpovědět