Nové repro-umístění

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
bobo
Kontaktovat uživatele:

Nové repro-umístění

Příspěvek od bobo »

Chystám nákup nových reprosoustav, ale bohužel místnost je obývák 5.5x3.3m a né poslechovka, jako ve studiu. Umístění v polovině delší strany, poslechová vzdálenost cca 2.3m a odstup repro od zadní zdi 10-15cm! Myslím, že tím se nám výběr o dost zůží.
Vcelku mi je jedno, jestli menší sloupek, nebo ňáká stojanovka (třeba i s možností subwooferu) cena cca 40t. Poslouchám hlavne DM,Diana Krall (atd), John Lee Hooker,ale i Tichou dohodu a Red Hot Chili Peppers.
Výhoda je, v cihlovém domě a zároveň výběr nového zesilovače.

S výběrem bych začal asi u uzavřené konstrukce, ale rád si nechám poradit, předem dík

Slavek69
Kontaktovat uživatele:

Re: Nové repro-umístění

Příspěvek od Slavek69 »

Mám prostor podobných rozměrů. Doporučuji FOCAL CHORUS 806V (cena cca 17 000,- Kč). Sloupky FOCAL S800V (cca 7 000,- Kč). Subwoofer PROSON RUMBLE R-10 (cca 8 500,- Kč). Kabely Supra (cca 8 000,- Kč). Výhoda těch Focal beden je přední bassreflex, takže se dají dát blíže zadní stěny. Stejně doporučuji alespoň 30 cm od zadní stěny a stejně tak od bočních zdí. To je asi opravdu minimum. Jinak jsou tyto bedýnky velmi neutrální. Na Jazz, SoftRock, NewAge, ProgressRock a podobné styly vynikající. Za bedny do rohů vysoké květiny, sloužící k pohlcení basů. Nebo rovnou basové pasti, ale je to o penězích. Pod sloupky a subwofer do buducna vyzkoušet kamenné desky (mramor, žula atd), hlavně pokud budou stát na koberci.

bobo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobo »

Až bude chvilka, zajdu poslechnout AE Radiance 2 (radiance 3 jsou dost dobře hodnoceny), tak uvidím. Ještě mrknu co nabízí Sonus Faber, jejich zvuk se mi vždycky líbil (Toy Tower, nebo Toy+subwoofer)

bobo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobo »

Nakonec volba padla na AE Radiance 2. Vzhledem k rozměrům vzdálenost od zadní zdi cca 27cm a žádný poblém. Líbí se mi uchycení přední síťky pomocí magnetů. Čistý a jednoduchý řešení, to mám rád. Naopak po našroubování hrotů a jejich obtisknutí do udělaných podstavců (abych chránil podlahu), je na každé bedně předvrtání + - 3mm jinak. Buď vrtám pořadně, nebo se na to v....u *headbang* . Podložky pod hroty, by taky mohly bejt v balení.
Po rozehrání cca 50 hodin se zvuk moc hodnotit zatím nedá, ale do menších pokojů určitě dobrá volba, tak už jenom novej zesík......

Odpovědět