Nové vintage repro

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Felčar
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nové vintage repro

Příspěvek od Felčar »

Tak dobrá, je to složité, asi budu muset uvést konkrétní příklad: Zmiňované DALI 850 mají cenu kolem 15tisíc, něco podobného? Kdybych neměl podobné předtím tak jdu asi do nich...

štvou mě chytráci co sem píšou, že 15litrů je málo, tak třeba chci špatné bedny, když za ty prachy mít "dobré" zřejmě nemůžu. Philips FB 825 by se taky za 15talířů našly, psal jsem sem abych dostal nějaké tipy třeba na něco málo známého. Prosím lidi co by sem chtěli psát příspěvky typu, že za ně mám dát víc nebo že takové nejsou: nepište sem! Pište mi třeba do SZ, ale o takové rady nestojím, díky *klanimse*

Woofer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Woofer »

Proč tak toužíš po 30ti letých bednách?Z nostalgie?Pamatuj,že vše stárne,závěsy puchří,výhybky vysychají,membrány se deformují.Za 15tis se dají s trochou štěstí koupit slušné bedny.Pokud netrváš na klavírním laku,přírodní dýze,Mundorfech ve výhybce.Starší deseti let bych osobně nebral.Jedině do muzea,ale na to nemám prostory. *taktone*

Felčar
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Felčar »

No třeba proto, že mám zesilovače z roku 1974, 1975 a 1976. Nové bedny jsem jednou jedny slyšel, nelíbily se mi vzhledem ani zvukem, a většina novějším věcí se mi nelíbí vůbec. Prostě mám raději věci ze zlatého věku hifi.

Woofer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Woofer »

čili z nostalgie.Máš zafixovano,že co je staré je dobré.Nic proti tomu.Myslíš,že ten dědeček zesilovač by nezahrál dobře s dnes vyrobeným reproduktorem?Pokud by stačil s dechem(proudově) ;)

Felčar
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Felčar »

Dědeček, tos ho urazil :lol: . No jelikož trend zmenšování basáků na 165 mm (no fuj, tolik sem měl u regálovek středobasy!) mě moc nenadchl, tak si myslíš spíš že ne. Slyšel jsem něco novějšího za 30 klacků asi, a prostě ne, nebralo mě to. Pochybuju, že cokoliv nového kolem 15k, by přehrálo to čeho se teď zbavuji...Takže i proto hledám něco staršího. Jo a taky nové bedny, prostě se mi nelíbí vzhledově, ani trochu ;)

Woofer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Woofer »

Mám v bedně onen tebou zatracovaný průměr basáku 16,5cm a totéž ve středobasu (repro Triangle)a dynamika a rychlost je perfektní.Kdysi jsem špekuloval s Tesla basáky o průměru 30,výsledkem bylo dunění.Basujeme a sousedi jsou na nervy.Setrvačnost velké membrány,vliv její hmotnosti atd.Malá membrána z kvalitního materíálu ,který je dnes dostupnější,produkuje svižné ,konkrétní basy.Před unáhleným nákupem nějakých oloupaných vintage doporučuji poslechnout novější ,třeba změníš pohled na věc.Ovšem jsou to tvé peníze,tvá volba.Já jen zkusil rozumovat :mrgreen:

Felčar
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Felčar »

Já těch 165 nezatracuju ;) , jen si nemyslím, že by něco takového v kategorii, na kterou mám mohlo hrát lépe než nějaká starší bedna aspoň s 8", doteď jsem měl DALI 109, 3p, 2 x 10", no a k tomu ještě 2x 12" sub :)

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

palipol píše:Za 15000 kúpiš všetko možné, len nie dobré reprosústavy, vrátane vintage.
To si nemyslím. Koupil jsem za cca 2/3 této částky Dali 450 v 1A stavu.
Už vidím tu hromadu reakcí, že to nejsou pořádné a dobré bedny.... Já si to nemyslím, hrají tak, jak mi to vyhovuje, stejně jako jejic menší bratříček 350.

palipol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palipol »

Felčar píše:Tak dobrá, je to složité, asi budu muset uvést konkrétní příklad: Zmiňované DALI 850 mají cenu kolem 15tisíc, něco podobného? Kdybych neměl podobné předtím tak jdu asi do nich...

štvou mě chytráci co sem píšou, že 15litrů je málo, tak třeba chci špatné bedny, když za ty prachy mít "dobré" zřejmě nemůžu. Philips FB 825 by se taky za 15talířů našly, psal jsem sem abych dostal nějaké tipy třeba na něco málo známého. Prosím lidi co by sem chtěli psát příspěvky typu, že za ně mám dát víc nebo že takové nejsou: nepište sem! Pište mi třeba do SZ, ale o takové rady nestojím, díky *klanimse*
Chytráci....keď nestojíš o jednoduché, dobre mienené rady a vidíš v tom len iróniu a posmech, tak si kúp to, čo si si (predpokladám) už dávno vybral, len potrebuješ potvrdiť si správnosť svojho rozhodnutia. Ak je však vec postavená tak, že chceš nejaké funkčné vintage repro do 15000 s veľkým basákom, tak máš sto možností, ale highendové žiadne.

bubuxin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubuxin »

Woofer píše:Mám v bedně onen tebou zatracovaný průměr basáku 16,5cm a totéž ve středobasu (repro Triangle)a dynamika a rychlost je perfektní.Kdysi jsem špekuloval s Tesla basáky o průměru 30,výsledkem bylo dunění.Basujeme a sousedi jsou na nervy.Setrvačnost velké membrány,vliv její hmotnosti atd.Malá membrána z kvalitního materíálu ,který je dnes dostupnější,produkuje svižné ,konkrétní basy.....
Porovnávaš neporovnateľné. 12 palcový basák je tiež možné vyrobiť z kvalitného materiálu rovnako ako malú membránu. Potom to bude úúúúúplne o niečom inom ako s Tesla basákom. Ale až bol Tesla basák tvojou jedinou skúsenosťou s veľkými basákmi, tak sa ti ani nedivím.

Woofer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Woofer »

bubuxin
Bylo napsáno "kdysi",tj 30let zpět,dnes se o takové průměry nezajímám,o repro Tesla už vůbec ne

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

Felčar píše:Tak dobrá, je to složité, asi budu muset uvést konkrétní příklad: Zmiňované DALI 850 mají cenu kolem 15tisíc, něco podobného? Kdybych neměl podobné předtím tak jdu asi do nich...

Nenech se zblbnout lidmi, kteří tvrdí, že když chceš poslouchat kvalitně hudbu, musíš do toho investovat statisíce.
Chce to jen věnovat výběru více času, objíždět prodávající a poslouchat a vybírat. Při troše trpělivosti určitě bedny, které ti budou vyhovovat, najdeš *palec*

palipol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palipol »

tujatuja píše: Nenech se zblbnout lidmi, kteří tvrdí, že když chceš poslouchat kvalitně hudbu, musíš do toho investovat statisíce.
Chce to jen věnovat výběru více času, objíždět prodávající a poslouchat a vybírat. Při troše trpělivosti určitě bedny, které ti budou vyhovovat, najdeš *palec*
V tom prípade by možno bolo vhodné definovať pojem "poslouchat kvalitně hudbu". Nikto nehovorí o státisícoch, ale pri vyberaní v spomínanej cenovej kategórii sa poriadne nacestuje. Že sa nemá nechať zblbnúť, s tým súhlasím.

Odpovědět