Nový přehrávač a sluchátka

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
domkol
Kontaktovat uživatele:

Nový přehrávač a sluchátka

Příspěvek od domkol »

Zdravím,
rád bych dostal nějaké doporučení pro nákup přehrávače a sluchátek. V hifi sféře jsem úplný nováček. Kvalitní hudba mne oslovila teprve nedávno. Rozhodl jsem se do ní investovat cca 8 tis. a to jak na sluchátka tak přehrávač dohromady. Co jsem tak koukal, tak bych asi podle svého laického názoru uvažoval o FiiO X1 a nějakách sluchátkách za zbytek peněz. Nevím ale vůbec jakých. Sluchátka by sloužila jak k domácímu poslechu (přehrávač a notebook) tak i venkovnímu v poměru tak půl na půl.
Předem díky za rady :)

philcol
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nový přehrávač a sluchátka

Příspěvek od philcol »

Taky zdravím. Osobně mám přehrávač Fiio X1 se sluchátky Vsonic VC1000. Je to dobrá kombinace, ale spíše na ven, na doma už by to asi nebylo. Důležitý bude, si říct, jaký typ sluchátek chcete (in-eary, pecky, circumaurální, atd) a ještě, zda otevřená či uzavřená (tedy, zda můžete rušit okolí, či nikoli). Jinak se trošku obávám, že základní Fiio bude mít problém utáhnout řadu sluchátek za 5 tis., ale to bude záležet na konkrétním modelu.
A teď asi ta nejdůležitější rada - na sluchátka a přenosné audio (DAP) se ptejte spíše na "konkurenčním" fóru http://forum.avmania.e15.cz/. Tam jsou lidi, kteří se sluchátkama a DAPama vysloveně zaobírají a mají v nich opravdu přehled.

Odpovědět