Občasný pokles signálu při přehrávání CD
Občasný pokles signálu při přehrávání CD
Zdravím. Mám cd transport Cambridge Audio CXC. Bydlím v obytném domě. Při přehrávání jsem začal pozorovat zcela nepravidelně- 1-2x do hodiny krátký cca půl- čtvrtsekundový pokles signálu bez zjevné příčiny. V kabelech problém není. To samé ktatičké poklesnutí se stane při rozsvícení lampy nebo zapnutí indukce. Stává se tak ale i, když nic nezapínám.Při hraní že streameru nebo tv se toto vůbec neděje. Je problém přímo v CXC nebo dochází k nějakým výkyvům napětí na které je cd transport citlivý? Potřebuji nějaký stabilizator napětí, filtraci,kvalitní přepěťovou ochranu nebo něco podobného, co by toto eliminovalo? Přístroje mám zapojené v obyčejné přepěťové ochraně ze supermarketu, síťové kabely stíněné Supra.
Re: Občasný pokles signálu při přehrávání CD
Příčin může bejt hned několik, no mě v prvé řadě napadá kontakt v přepínači
zesilovače (input select) mám starý artefakt AD1991 a děje se tak zcela běžně.
(cvičně - zkusmo zapoj do vstupu tuner například, má stejné vlastnosti co CD)
zesilovače (input select) mám starý artefakt AD1991 a děje se tak zcela běžně.
(cvičně - zkusmo zapoj do vstupu tuner například, má stejné vlastnosti co CD)
Díky, no tuner nemám a cd mám připojeno přes digitální koaxiál..
Pokud má CD player výstup na sluchátka připoj je sem a vyslechni
problémovej disk či se závada projeví i zde, tak eliminuješ
případné místo vzniku.
problémovej disk či se závada projeví i zde, tak eliminuješ
případné místo vzniku.
Môže to byť rušením v sieti. U nás (50+ ročný byt v pôvodnom stave) sa toto bežne prejavuje napr na TV. Akonáhle sa niečo v blízkosti, zapne-vypne, tak sa na chvílu rozhasí obraz. Niekedy, keď bežala práčka, alebo mikrovlnka, tak sa nedalo pozerať skoro vôbec, ale z nejakých tajomných príčin sa to podstatne zlepšilo. Cesty elektriky sú nevyspitatelné.
Keď už sme pri CD prehrávačoch - nedávno sa mi stalo že keď som na prehrávači púšťal MP3jky z USB a zapol som lampu (pripojenú na tú istú zásuvku), tak mi to preskočilo na inú skladbu. Pri prehrávaní CD som si nič také nevšimol.
Zjavne sú niektoré prístroje citlivejšie na rušenie. A nemusí to ísť iba z tvojho bytu.
Keď už sme pri CD prehrávačoch - nedávno sa mi stalo že keď som na prehrávači púšťal MP3jky z USB a zapol som lampu (pripojenú na tú istú zásuvku), tak mi to preskočilo na inú skladbu. Pri prehrávaní CD som si nič také nevšimol.
Zjavne sú niektoré prístroje citlivejšie na rušenie. A nemusí to ísť iba z tvojho bytu.
Tak jsem zjistil zajímavou věc, připojil jsem CD přes optiku Toslink a problém zmizel...Kde je tedy chyba? V CD, v zesilovači nebo v síti? Komponenty mám ještě v záruce, má smysl to nějak řešit a reklamovat? Nebo prostě komponent může být citlivější v určitém druhu připojení a v určité síti. Pojedu přes optiku ale zajímalo by mě, proč při připojení přes coax byl tento problém. A coaxy jsem zkoušel 2, oba kvalitní.
Tak na dálku typuji chybku v CD, reklamoval bych výrobek a vyzkoušel jiný, identický model to jen tak pro klid duše...no ale když optika facha...