obraz a zvuk z PC

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

obraz a zvuk z PC

Příspěvek od dadaft »

noaid k přehrávání filmů z PC napsal:

HW
- grafická karta s hdmi výstupem + kabel hdmi-hdmi příslušné délky, 10 m není problém
nebo
- grafická karta s dvi výstupem + kabel dvi-hdmi nebo redukce dvi-hdmi a kabel hdmi-hdmi
ideální je grafika s integrovanou hdmi zvukovkou, pak jde po hdmi i zvuk, jinak musí být další propojení ze zvukovky do zesilovače.

SW
musí být nainstalovaný nějaký codec pack (zajišťuje dekódovaní viea a audia) a přehrávač (vesměs pro video stačí Windows Media player)
Já používám K-Lite Mega Codec Pack, který má v sobě integrovaný i dobrý jednoduchý přehrávač (WMP nemusí přehrát vše). Nesmí být nainstalováno více různých codec packů, vždy jen jeden. Jinak se to pobije.

No a pak lze přehrávat soubory mpeg, avi, ts, mkv...
Dle mne je nejlepší kontejner mkv, lze do něj dovnitř přidávat a ubírat zvukové a titulkové stopy třeba pomocí programu mkvmerge. Používá se nejvíce pro HD formáty. I Vrtěti psem jsem viděl v HD, popravdě se už dívám skoro výhradně na HD.

Pokud uvažuješ o přehrávání BD, tak je nutná ještě mechanika a sw přehrávač, který umí BD přehrávat, možná bývá jako někdy u dvd přiložen v retail balení mechaniky.

Já osobně vše ale přehrávám z PC po síti přes OPPO.
Mimochodem přijímáš pozemní HD vysílání CT a Novy? Pokud to tvá tv umí (mpeg4), tak bys to mohl bez problémů chytit na kousek drátu, maximálně vystrčený na koaxu z okna, myslím, že máš přímou viditelnost na ten vysílač na budově Telecomu v Mariánkách. Multiplex 4 O2, kanál 63, 810 MHz.

Pokud by se ale mělo téma přehrávání více rozvíjet, chtělo by to asi samostatné vlákno.

moentálně mám grafárnu NVIDIA GeForce 8500 GT
http://www.nvidia.com/object/geforce_8500.html

situace u mě vypadá následovně:
v bytě mám rozvody připravené jednak pro satelit, jednak pro klasickou anténu. satelit kvůli sportovním kanálům eurosport a novasport. s českým dekodérem to na rok vyjde mnohem levněji než např. kabelovka. satelit zatím nemám, jen anténu na balkóně. televize zatím analogová, takže jedu přes set top box. koupě LCD v plánu.

+ stereo zesilovač a bedny (o multikanálu neuvažuju, stereo mně bohatě stačí)

co teď?

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: obraz a zvuk z PC

Příspěvek od dadaft »

jo: operační systém windows XP home (přechod na Vstu možný), čtyřjádrový procesor, operační paměť 2GB

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

No já myslel, že už máš novou TV, jak jsi před časem nějak avizoval. Bez ní o tom nemá cenu uvažovat.
Karta by měla být použitelná pro obraz s kabelem dvi-hdmi, nenašel jsem o ní moc info, ale myslím, že zvuk neumí, obecně to nvidie v té době neuměly, jen ATI, proto jsem taky koupil ATI.
Zvuk tudíž budeš muset vést z výstupu zvukovky do zesilovače. Do TV to nepůjde.
TV kup jedině FullHD s mpeg4 dekódérem, ale to už postupně maji asi všechny.

Chytíš přes STB ten multiplex 4 ? Měly by tam být reklamní kanál O2 a měl bys chytit jen zvuk CT1 HD a Novy HD, obrazovka černá.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

jo, ten multiplex chytám.

jinak lcdčko mám na "letním bytě" u rodičů. doma jsem udělal rekonstrukci loni. teď právě děláme v baráku celkovou obnovu (okna u těch, co ještě nemají, zateplení, střecha atd.) - takže ještě čekám, až se to všechno dodělá. satelitní anténu bych potom měl mít na střeše + anténu pro digitál na balkóně.

koncem srpna bude vše hotovo i peníze, takže to rozjedu.

lcd tv bude v ložnici na stěně, zhruba 2,5m daleko (jakou úhlopříčku?), bedny v nohách postele. tv neplánuju žádnou superšpicu, ale samozřejmě mpeg4.

já s ati nemám moc dobré zkušenosti (míval jsem je) a proto jsem přešel k nvidii. nová grafárna není problém - doporuč něco slušného z mainstreamu.

jak ty signály z antén svedu do pc? jaké tam jsou vstupy? ještě jsem to nezkoumal.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

jo, ta grafárna by měla zvládat dva monitory v klonu + tv.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Já mám na tuto vzdálenost 42 palců, ale klidně by mohla být i větší, ale to už je drahé.
dadaft píše:jak ty signály z antén svedu do pc? jaké tam jsou vstupy? ještě jsem to nezkoumal.
To jsem moc nepochopil.
Anténa ze satelitu do sat. příjímače, z něj asi hdmi nebo scart kabel do tv.
DVBT anténa do TV .
Z PC hdmi kabel do TV.
Pokud je to hdmi se zvukem (po výměně grafiky), tak pak audio out z TV do zesilovače.

Jo a ať má pokud možno ta TV analogový výstup zvuku, ne každá to má. Jinak ji budeš muset poslouchat z jejich interních repráků. *thumbs down* Digitální výstup ti bude na nic, když nemáš DAC nebo receiver.
dadaft píše:jo, ten multiplex chytám.
Tož to bys s tou TV neměl váhat, uvidíš skvělý obraz na ČT a Nově.

Co se týče nové karty, tak u ATI by mohla být ok i ta nejlevnější http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... K0BT0BVO4T . U Nvidie se o zvuku nijak extra nezmiňují, tak je otázka, zda to vůbec umí. To by měl poradit někdo, kdo má momentální přehled, já se tím už 2 roky nezabývám. Nebo si to zkus pozjišťovat na netu.
Já s ATI žádné problémy neměl a to jsem měl už dvě.

TomasT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasT »

Jaky ma smysl DVB-T kdyz je moznost DVB-S ??? Unika mne neco ?? Pousteji na DVB-T v HD rozliseni ?

Pokud DVB-S tak dnes uz jedinne v HD rozliseni, je to radost divat se na ten obraz. Propoji li se jakekoliv HD zarizeni pres scart pojede to, ale jen na 576, coz je oproti 1920x1080 fakt rozdil.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

co je DVB-T a DVB-S? musím si o tom něco najít a přečíst. asi to bude trochu zamotanější než jsem si představoval...
dadaft píše:jak ty signály z antén svedu do pc? jaké tam jsou vstupy? ještě jsem to nezkoumal.
noaid píše:To jsem moc nepochopil.
no, budu mít (respekt. mám) v ložnici kromě tv i monitor a klávesnici s myší - když jsou reklamní pauzy tak surfuju po síti (třeba hledám informace o filmech) nebo vyřizuju maily atd. - myslel jsem, že bych vše ovládal myší přes komp. asi nesmysl.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

noaid píše:Jo a ať má pokud možno ta TV analogový výstup zvuku, ne každá to má.
jo, to si pohlídám. ten samsung na který se momentálně dívám má převodníky burr-brown a ve spojení se zesilovačem a bednama které mám rád je zvuk parádní.

je mezi televizemi rozdíl v analogových zvukových výstupech? pokud ano, která ze značek má nejkvalitnější?

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

DVB-T pozemní digitál
DVB-S satelitní digitál
dadaft píše:je mezi televizemi rozdíl v analogových zvukových výstupech? pokud ano, která ze značek má nejkvalitnější?
Nikdy jsem takovým věcem nevěnoval pozornost, ale moje plazma Panasonic řady G20 hraje lépe než můj STB Technisat, jemnější zvuk. Byl jsem překvapen, přestože to je z malého bitrate. O staré CRT ani nemluvím.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Jinak samozřejmě můžeš používat TV jako monitor, tzn. že si jen na dálkáči přepneš vstup na PC a můžeš psát a šmidlat myší.

Odpovědět