obraz a zvuk z PC
obraz a zvuk z PC
noaid k přehrávání filmů z PC napsal:
HW
- grafická karta s hdmi výstupem + kabel hdmi-hdmi příslušné délky, 10 m není problém
nebo
- grafická karta s dvi výstupem + kabel dvi-hdmi nebo redukce dvi-hdmi a kabel hdmi-hdmi
ideální je grafika s integrovanou hdmi zvukovkou, pak jde po hdmi i zvuk, jinak musí být další propojení ze zvukovky do zesilovače.
SW
musí být nainstalovaný nějaký codec pack (zajišťuje dekódovaní viea a audia) a přehrávač (vesměs pro video stačí Windows Media player)
Já používám K-Lite Mega Codec Pack, který má v sobě integrovaný i dobrý jednoduchý přehrávač (WMP nemusí přehrát vše). Nesmí být nainstalováno více různých codec packů, vždy jen jeden. Jinak se to pobije.
No a pak lze přehrávat soubory mpeg, avi, ts, mkv...
Dle mne je nejlepší kontejner mkv, lze do něj dovnitř přidávat a ubírat zvukové a titulkové stopy třeba pomocí programu mkvmerge. Používá se nejvíce pro HD formáty. I Vrtěti psem jsem viděl v HD, popravdě se už dívám skoro výhradně na HD.
Pokud uvažuješ o přehrávání BD, tak je nutná ještě mechanika a sw přehrávač, který umí BD přehrávat, možná bývá jako někdy u dvd přiložen v retail balení mechaniky.
Já osobně vše ale přehrávám z PC po síti přes OPPO.
Mimochodem přijímáš pozemní HD vysílání CT a Novy? Pokud to tvá tv umí (mpeg4), tak bys to mohl bez problémů chytit na kousek drátu, maximálně vystrčený na koaxu z okna, myslím, že máš přímou viditelnost na ten vysílač na budově Telecomu v Mariánkách. Multiplex 4 O2, kanál 63, 810 MHz.
Pokud by se ale mělo téma přehrávání více rozvíjet, chtělo by to asi samostatné vlákno.
moentálně mám grafárnu NVIDIA GeForce 8500 GT
http://www.nvidia.com/object/geforce_8500.html
situace u mě vypadá následovně:
v bytě mám rozvody připravené jednak pro satelit, jednak pro klasickou anténu. satelit kvůli sportovním kanálům eurosport a novasport. s českým dekodérem to na rok vyjde mnohem levněji než např. kabelovka. satelit zatím nemám, jen anténu na balkóně. televize zatím analogová, takže jedu přes set top box. koupě LCD v plánu.
+ stereo zesilovač a bedny (o multikanálu neuvažuju, stereo mně bohatě stačí)
co teď?
HW
- grafická karta s hdmi výstupem + kabel hdmi-hdmi příslušné délky, 10 m není problém
nebo
- grafická karta s dvi výstupem + kabel dvi-hdmi nebo redukce dvi-hdmi a kabel hdmi-hdmi
ideální je grafika s integrovanou hdmi zvukovkou, pak jde po hdmi i zvuk, jinak musí být další propojení ze zvukovky do zesilovače.
SW
musí být nainstalovaný nějaký codec pack (zajišťuje dekódovaní viea a audia) a přehrávač (vesměs pro video stačí Windows Media player)
Já používám K-Lite Mega Codec Pack, který má v sobě integrovaný i dobrý jednoduchý přehrávač (WMP nemusí přehrát vše). Nesmí být nainstalováno více různých codec packů, vždy jen jeden. Jinak se to pobije.
No a pak lze přehrávat soubory mpeg, avi, ts, mkv...
Dle mne je nejlepší kontejner mkv, lze do něj dovnitř přidávat a ubírat zvukové a titulkové stopy třeba pomocí programu mkvmerge. Používá se nejvíce pro HD formáty. I Vrtěti psem jsem viděl v HD, popravdě se už dívám skoro výhradně na HD.
Pokud uvažuješ o přehrávání BD, tak je nutná ještě mechanika a sw přehrávač, který umí BD přehrávat, možná bývá jako někdy u dvd přiložen v retail balení mechaniky.
Já osobně vše ale přehrávám z PC po síti přes OPPO.
Mimochodem přijímáš pozemní HD vysílání CT a Novy? Pokud to tvá tv umí (mpeg4), tak bys to mohl bez problémů chytit na kousek drátu, maximálně vystrčený na koaxu z okna, myslím, že máš přímou viditelnost na ten vysílač na budově Telecomu v Mariánkách. Multiplex 4 O2, kanál 63, 810 MHz.
Pokud by se ale mělo téma přehrávání více rozvíjet, chtělo by to asi samostatné vlákno.
moentálně mám grafárnu NVIDIA GeForce 8500 GT
http://www.nvidia.com/object/geforce_8500.html
situace u mě vypadá následovně:
v bytě mám rozvody připravené jednak pro satelit, jednak pro klasickou anténu. satelit kvůli sportovním kanálům eurosport a novasport. s českým dekodérem to na rok vyjde mnohem levněji než např. kabelovka. satelit zatím nemám, jen anténu na balkóně. televize zatím analogová, takže jedu přes set top box. koupě LCD v plánu.
+ stereo zesilovač a bedny (o multikanálu neuvažuju, stereo mně bohatě stačí)
co teď?
Re: obraz a zvuk z PC
jo: operační systém windows XP home (přechod na Vstu možný), čtyřjádrový procesor, operační paměť 2GB
No já myslel, že už máš novou TV, jak jsi před časem nějak avizoval. Bez ní o tom nemá cenu uvažovat.
Karta by měla být použitelná pro obraz s kabelem dvi-hdmi, nenašel jsem o ní moc info, ale myslím, že zvuk neumí, obecně to nvidie v té době neuměly, jen ATI, proto jsem taky koupil ATI.
Zvuk tudíž budeš muset vést z výstupu zvukovky do zesilovače. Do TV to nepůjde.
TV kup jedině FullHD s mpeg4 dekódérem, ale to už postupně maji asi všechny.
Chytíš přes STB ten multiplex 4 ? Měly by tam být reklamní kanál O2 a měl bys chytit jen zvuk CT1 HD a Novy HD, obrazovka černá.
Karta by měla být použitelná pro obraz s kabelem dvi-hdmi, nenašel jsem o ní moc info, ale myslím, že zvuk neumí, obecně to nvidie v té době neuměly, jen ATI, proto jsem taky koupil ATI.
Zvuk tudíž budeš muset vést z výstupu zvukovky do zesilovače. Do TV to nepůjde.
TV kup jedině FullHD s mpeg4 dekódérem, ale to už postupně maji asi všechny.
Chytíš přes STB ten multiplex 4 ? Měly by tam být reklamní kanál O2 a měl bys chytit jen zvuk CT1 HD a Novy HD, obrazovka černá.
jo, ten multiplex chytám.
jinak lcdčko mám na "letním bytě" u rodičů. doma jsem udělal rekonstrukci loni. teď právě děláme v baráku celkovou obnovu (okna u těch, co ještě nemají, zateplení, střecha atd.) - takže ještě čekám, až se to všechno dodělá. satelitní anténu bych potom měl mít na střeše + anténu pro digitál na balkóně.
koncem srpna bude vše hotovo i peníze, takže to rozjedu.
lcd tv bude v ložnici na stěně, zhruba 2,5m daleko (jakou úhlopříčku?), bedny v nohách postele. tv neplánuju žádnou superšpicu, ale samozřejmě mpeg4.
já s ati nemám moc dobré zkušenosti (míval jsem je) a proto jsem přešel k nvidii. nová grafárna není problém - doporuč něco slušného z mainstreamu.
jak ty signály z antén svedu do pc? jaké tam jsou vstupy? ještě jsem to nezkoumal.
jinak lcdčko mám na "letním bytě" u rodičů. doma jsem udělal rekonstrukci loni. teď právě děláme v baráku celkovou obnovu (okna u těch, co ještě nemají, zateplení, střecha atd.) - takže ještě čekám, až se to všechno dodělá. satelitní anténu bych potom měl mít na střeše + anténu pro digitál na balkóně.
koncem srpna bude vše hotovo i peníze, takže to rozjedu.
lcd tv bude v ložnici na stěně, zhruba 2,5m daleko (jakou úhlopříčku?), bedny v nohách postele. tv neplánuju žádnou superšpicu, ale samozřejmě mpeg4.
já s ati nemám moc dobré zkušenosti (míval jsem je) a proto jsem přešel k nvidii. nová grafárna není problém - doporuč něco slušného z mainstreamu.
jak ty signály z antén svedu do pc? jaké tam jsou vstupy? ještě jsem to nezkoumal.
jo, ta grafárna by měla zvládat dva monitory v klonu + tv.
Já mám na tuto vzdálenost 42 palců, ale klidně by mohla být i větší, ale to už je drahé.
Anténa ze satelitu do sat. příjímače, z něj asi hdmi nebo scart kabel do tv.
DVBT anténa do TV .
Z PC hdmi kabel do TV.
Pokud je to hdmi se zvukem (po výměně grafiky), tak pak audio out z TV do zesilovače.
Jo a ať má pokud možno ta TV analogový výstup zvuku, ne každá to má. Jinak ji budeš muset poslouchat z jejich interních repráků.
Digitální výstup ti bude na nic, když nemáš DAC nebo receiver.
Co se týče nové karty, tak u ATI by mohla být ok i ta nejlevnější http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... K0BT0BVO4T . U Nvidie se o zvuku nijak extra nezmiňují, tak je otázka, zda to vůbec umí. To by měl poradit někdo, kdo má momentální přehled, já se tím už 2 roky nezabývám. Nebo si to zkus pozjišťovat na netu.
Já s ATI žádné problémy neměl a to jsem měl už dvě.
To jsem moc nepochopil.dadaft píše:jak ty signály z antén svedu do pc? jaké tam jsou vstupy? ještě jsem to nezkoumal.
Anténa ze satelitu do sat. příjímače, z něj asi hdmi nebo scart kabel do tv.
DVBT anténa do TV .
Z PC hdmi kabel do TV.
Pokud je to hdmi se zvukem (po výměně grafiky), tak pak audio out z TV do zesilovače.
Jo a ať má pokud možno ta TV analogový výstup zvuku, ne každá to má. Jinak ji budeš muset poslouchat z jejich interních repráků.
Tož to bys s tou TV neměl váhat, uvidíš skvělý obraz na ČT a Nově.dadaft píše:jo, ten multiplex chytám.
Co se týče nové karty, tak u ATI by mohla být ok i ta nejlevnější http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... K0BT0BVO4T . U Nvidie se o zvuku nijak extra nezmiňují, tak je otázka, zda to vůbec umí. To by měl poradit někdo, kdo má momentální přehled, já se tím už 2 roky nezabývám. Nebo si to zkus pozjišťovat na netu.
Já s ATI žádné problémy neměl a to jsem měl už dvě.
Jaky ma smysl DVB-T kdyz je moznost DVB-S ??? Unika mne neco ?? Pousteji na DVB-T v HD rozliseni ?
Pokud DVB-S tak dnes uz jedinne v HD rozliseni, je to radost divat se na ten obraz. Propoji li se jakekoliv HD zarizeni pres scart pojede to, ale jen na 576, coz je oproti 1920x1080 fakt rozdil.
Pokud DVB-S tak dnes uz jedinne v HD rozliseni, je to radost divat se na ten obraz. Propoji li se jakekoliv HD zarizeni pres scart pojede to, ale jen na 576, coz je oproti 1920x1080 fakt rozdil.
co je DVB-T a DVB-S? musím si o tom něco najít a přečíst. asi to bude trochu zamotanější než jsem si představoval...
dadaft píše:jak ty signály z antén svedu do pc? jaké tam jsou vstupy? ještě jsem to nezkoumal.
no, budu mít (respekt. mám) v ložnici kromě tv i monitor a klávesnici s myší - když jsou reklamní pauzy tak surfuju po síti (třeba hledám informace o filmech) nebo vyřizuju maily atd. - myslel jsem, že bych vše ovládal myší přes komp. asi nesmysl.noaid píše:To jsem moc nepochopil.
jo, to si pohlídám. ten samsung na který se momentálně dívám má převodníky burr-brown a ve spojení se zesilovačem a bednama které mám rád je zvuk parádní.noaid píše:Jo a ať má pokud možno ta TV analogový výstup zvuku, ne každá to má.
je mezi televizemi rozdíl v analogových zvukových výstupech? pokud ano, která ze značek má nejkvalitnější?
DVB-T pozemní digitál
DVB-S satelitní digitál
DVB-S satelitní digitál
Nikdy jsem takovým věcem nevěnoval pozornost, ale moje plazma Panasonic řady G20 hraje lépe než můj STB Technisat, jemnější zvuk. Byl jsem překvapen, přestože to je z malého bitrate. O staré CRT ani nemluvím.dadaft píše:je mezi televizemi rozdíl v analogových zvukových výstupech? pokud ano, která ze značek má nejkvalitnější?
Jinak samozřejmě můžeš používat TV jako monitor, tzn. že si jen na dálkáči přepneš vstup na PC a můžeš psát a šmidlat myší.