Odpálení AVR - nové kabely?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
kite19
Příspěvky: 831
Registrován: 15 říj 2013 18:20
Kontaktovat uživatele:

Re: Odpálení AVR - nové kabely?

Příspěvek od kite19 »

Ja tomu nerozumiem, ale podobná situácia ke opisaná tu a riešilo sa to aj na slovanete a tuším, že BV to tam vysvetlil- hľadať to nejdem.
potrebuji-poradit/dva-zesilovace-na-jed ... ml#p115140

Jarda69
Příspěvky: 1253
Registrován: 24 kvě 2015 21:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Odpálení AVR - nové kabely?

Příspěvek od Jarda69 »

Myslím ,že tohle je jiný případ. Tady je jeden stereo zesilovač. Na výstupu je přepínač a zdvojené svorky. V tvém odkazu šlo o připojení dvou zesilovačů paralerně.

overgrounder Bi-wire lze provozovat na každém zesilovači. Zřejmě šlo o bi-amping.
Naposledy upravil(a) Jarda69 dne 18 led 2016 20:58, celkem upraveno 3 x.

Uživatelský avatar
Woofer
Příspěvky: 214
Registrován: 14 bře 2012 22:57
Kontaktovat uživatele:

Re: Odpálení AVR - nové kabely?

Příspěvek od Woofer »

dieselak to nakreslil dobře,propojil sis A-B přes propojky repro.Pokud jsi dodržel polaritu,tak by se nemělo nic smažit
Naposledy upravil(a) Woofer dne 18 led 2016 21:04, celkem upraveno 1 x.

kite19
Příspěvky: 831
Registrován: 15 říj 2013 18:20
Kontaktovat uživatele:

Re: Odpálení AVR - nové kabely?

Příspěvek od kite19 »

Asi máš pravdu, len s ohľadom na to že som vždy jeden zo zosilňovačov vypol, mal som dojem že sa medzi nimi nemože nič udiať a dialo sa. Aj tu je prepínač a tiež sa udialo. Vypneš zosilňovač, čo zostane v reprokábly ?, že to odfajčí druhý silič?

Tuto prepneš a podľa mňa to sposobí to isté, ale ja elektrike nerozumiem.

Jarda69
Příspěvky: 1253
Registrován: 24 kvě 2015 21:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Odpálení AVR - nové kabely?

Příspěvek od Jarda69 »

Myslím, že jsem tam i zahlédl odpověď. To, že zesilovač vypneš, nemusí znamenat, že ho uplně odpojíš. Platilo by to v případě, že má výstupní relé.
To by ve vypnutém stavu odpadlo a zesilovač odpojilo od svorek. I vypnutý zesilovač v sobě má polovodiče.
Třeba ochranné diody by dost vadily.
http://www.aldax.cz/product/clanky/img/kotisa2.gif

S499_1023
Příspěvky: 1366
Registrován: 21 říj 2008 18:07
Kontaktovat uživatele:

Re: Odpálení AVR - nové kabely?

Příspěvek od S499_1023 »

Jarda: A když na druhém konci (u zesilovače) ten kabel visí v luftě, tak je zapojenej PARALERNĚ, fachmane?

Jarda69
Příspěvky: 1253
Registrován: 24 kvě 2015 21:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Odpálení AVR - nové kabely?

Příspěvek od Jarda69 »

S499_1023 píše:Jarda: A když na druhém konci (u zesilovače) ten kabel visí v luftě, tak je zapojenej PARALERNĚ, fachmane?
Pokud se bavíme o původním dotazu, kde se kabely potkávají na reprosvorkách, tak ano.
Nebo máš pocit, že se kapacity kabelů nesečtou ?
https://www.dropbox.com/s/syqf1kc8ljq88 ... 6.jpg?dl=0

S499_1023
Příspěvky: 1366
Registrován: 21 říj 2008 18:07
Kontaktovat uživatele:

Re: Odpálení AVR - nové kabely?

Příspěvek od S499_1023 »

weiron: Jestliže ten zesilovač umožňuje volbu A, B i A+B, tak tam nebude jedno relé přepínací ale dvě spínací. Tudíž bude neaktivní výstup od koncového stupně odpojen. I kdyby nebyl, tak by došlo jen a pouze k tomu, že bude mít zapojené dva kabely paralelně (pro Jardu paralerně). Jediná výjimka, kterou jsem poznal, byl nějaký nejlevnější receiver Sony v devadesátkách, který při volbě A+B řadil oba páry beden do série.

boxer

Re: Odpálení AVR - nové kabely?

Příspěvek od boxer »

Nejsem elektrikář.

Ale myslím, že to tady už padlo. Ten zesilovač má zapínání na dvě zóny. Tedy dva páry beden. Přičemž hraje jeden nebo druhý pár nebo oba dva.
Ovšem zde zapojíte jednu bednu a to přes můstky. Tedy když hraje A , tak signál jde do bedny jedněmi dráty, ale z ní ještě jde druhým párem proti zeslilovači. Tedy "uzavřený okruh", kde je v něm vložen jenom nějaký spínací či rozpínací element, kterému se to asi líbit nebude. A myslím si, že to je to , co se zesíku nelíbilo.

Dovedu si představit, že když propojky oddělá, jedním párem bude honit basy a druhým výšky. Pokud to bedna ohmicky dovolí, může to zvuku nakonec i pomoct. Ale tak jak to bylo zapojený bych já tedy nezkoušel.

Ale můžu se mýlit.

Jarda69
Příspěvky: 1253
Registrován: 24 kvě 2015 21:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Odpálení AVR - nové kabely?

Příspěvek od Jarda69 »

S499 to psal. budou tam dvě relé. Když hraje A, tak je B odpojené.

Uživatelský avatar
PítrsPraha
Příspěvky: 3583
Registrován: 05 pro 2013 10:13
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Odpálení AVR - nové kabely?

Příspěvek od PítrsPraha »

...tady někomu praská žilka :-D.

Uživatelský avatar
Woofer
Příspěvky: 214
Registrován: 14 bře 2012 22:57
Kontaktovat uživatele:

Re: Odpálení AVR - nové kabely?

Příspěvek od Woofer »

Je to zajímavý stroj,přepínání zátěže 4/6ohm je řešeno softwarově,bez cvakání,přidání druhé zony je taktéž bez cvakání relé.
zřejmě slušnej oddíl to zapojení navrhoval :mrgreen:

Uživatelský avatar
Woofer
Příspěvky: 214
Registrován: 14 bře 2012 22:57
Kontaktovat uživatele:

Re: Odpálení AVR - nové kabely?

Příspěvek od Woofer »

Jarda69 píše:Když hraje A, tak je B odpojené.
Mohou hrát i současně,ovšem repro musí mít 8ohm a víc.Je to napsáno na zadeli OnkyaJe tam jen jeden stereo zesik,který je navržen do 4ohm

Jarda69
Příspěvky: 1253
Registrován: 24 kvě 2015 21:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Odpálení AVR - nové kabely?

Příspěvek od Jarda69 »

Máš zapojení vnitřku ? To přepínání ?


Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti