Onkyo 727 + Wharfedale 10.7 - prostor k vylepšení 5.0

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
cujou2
Kontaktovat uživatele:

Onkyo 727 + Wharfedale 10.7 - prostor k vylepšení 5.0

Příspěvek od cujou2 »

Zdravím.

Mam doma DK Onkyo 727 + Wharfedale Diamond 10.7 set 5.0 - 10Cs +10.1
Kabely mam na předek nějaké průsvitné dvoubarevné a nápis 11AWG(2x6mm?? - podle googlu ale asi 4mm2?) speaker cable na ostatních menší průřez.
Zdá se mi že zvuk není tak dynamický jak bych si představoval. Něco tomu chybí, šmrnc, hraje to trochu středověji než bych si představoval.
Chtěl bych tedy zainvestovat do kabelu. Chtěl bych to biwire. Onkyo ma surround 7.2 které jdou právě použít pro BI-wire. Takže do1 bedny by šly 4 žíly a do AV taky, jestli to chápu správně.
Délku potřebuji asi 2-2,5m. Koncovky asi nejsou nutné, neodpojuji je. Jinak na jedné straně půjde kabel do země a na to omítka/sádra.

Polepšim si zvukově? Možná bych pak ještě poladil akustiku místnosti. Nebo myslíte že to Onkyo je k 10.7 slabší? Třeba The Beatles a Lenon atd. zní skvěle ale rock je takový nevím, středový.

Uvažuji nad Supra classic 6, Supra ply 3.4 a Kimber 8PR, Supra Rondo 4x4 no ale jsem i ochoten jít do Inakustik LS 1002.

Děkuji za Vaše názory
cujou2

Sany
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Onkyo 727 + Wharfedale 10.7 - prostor k vylepšení 5.0

Příspěvek od Sany »

Zbytečně budeš vyhazovat peníze za kabely! Vem svůj receiver a srovnej jej se stereo zesilovačem třeba stejné třídy, CA, NAD, Rotel, sám poznáš kde je problém. Neměj mi to za zlé ale bylo to zde řečeno 100X - receiver není na muziku, levné koncové stupně atd. atd. spousta serepetiček které musíš zaplatit takže na zvuk už prostě nezbude. Jestli tě to uklidní taky jsem se tak nechal napálit a to jsem měl stroje X krát dražší než ty. Pak jsem pochopil krutou pravdu prostě z DK slušný zvuk nedostaneš!!! (možná jo, ale za několik mega).

cujou2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cujou2 »

Ok.
Jde koupit stereo zesilovač a zapojit ho současně k avr? A na hudbu by to hrálo ze stereo a na filmy zase komplet 5.0?
Co popř. akustika? Kdybych tady dal foto místnosti + výkres pomohl by někdo? :)
od doby prvního příspěvku uběhlo 5 let a já se přestěhoval a situace je již jiná .)

Tapir1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tapir1 »

Samozřejmě to jde, ale není to tak úplně jednoduché. Viz diskuzi tady : https://forum.avmania.zive.cz/viewtopic ... 3186&all=1
Takže bude záležet, jakou "cestou" s budeš chtít vydat ty. Pro tu jednodušší cestu je zde i vhodný zesilovač mající Amp In - https://www.hifionline.cz/hifibazar/pro ... stic/xi60/ *sunglases*

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Tak bavíme se tady o úplném začátku hifi cesty. Tady by myslím zatím stačil kvalitní receiver. Třeba kolega Tomatsu tu něco takového prodává.
hifi-bazar/hifi-av-sestavy/marantz-sr7005-t20919.html
Něco v tom smyslu bych zkusil, zapojil bedny do biampu, pokud AVR toto umožní a pak by se vidělo jestli dál řešit hifi vývoj. Pro někoho to je další výzva pro někoho konečná. Je faktem, že až nejvyšší řady AVR jsou schopny podat nějaký slušnější zvuk, který ovšem průměrné stereo zesíky přebijí. AVR poskytuje ovšem výhody konektivity atd.
Oddělení sterea od domácího kina je drahá a prostorově náročnější varianta. To chce už větší plánování.

cujou2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cujou2 »

Noo, To onkyo 727 není kvalitní?
Jinak ten marantz je fajn, ale zvykl jsem si na spotify a to nemá. A co třeba toto? DENON AVR-X3600
Všude jej strašně chválí....

fb_pavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_pavel »

Sany má pravdu !..i já si tím vším prošel a také mám AVR Onkyo plně zapojené...7.1 ..a nakonec jsem se vrátil k osvědčenému stereo Denon PMA 980R a muzika z něj leze úplně jiná..plnotučný zvuk.. přední bedny mám velké sloupy s dvěma basákama...tak jsem dokoupil přepínač zesíků..ve Zlínské prodejně Luxusní Elektronika....a jedny přední bedny používám jak ke kinu...tak přepnu...bezpečný tovární přepínač...a napájím je stereo zesákem...tuner,cd i gramec hraju přes ten Denon...a úplně jiný zvuk než přes AVR....

fb_pavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_pavel »

P.S. -jedná se o přepínač AQ 32..právě pro tyto účely..AVR a stereo...na jeden pár předních beden... a mají ho i v e-shopu za 1090 Kč

fb_pavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_pavel »

P.S II. ...pokud nechceš investovat do dalšího...stereo zesáku...doporučuji zapojit AVR Onkyo takto...telku,Blu-Ray,satelit,CD a pod. z jedné zásuvky ,AVR z jiné zásuvky...a gramec úplně z jiné...já mám prodlužku z kuchyně...a uzemění..žádný šroubek na zesáku...ale zemnící kabel od gramce na radiátor !..topení je perfektně uzeměno...a statická elektřina vzniklá při pohybu jehly v drážce jde rovnou do země a ne do reprodukčního řetězce.. uvidíš...zlepší se jak obraz kina tak i zvuk...ono..pomůže i každý přístroj...CD,Blu-Ray….na zadu pod šroubek krytu kablík..a také uzemnit na ten radiátor...já tak mám uzeměno vše..i AVR a stereo zesák….

Odpovědět