OPPO BDP 93 EU

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Lilian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

OPPO BDP 93 EU

Příspěvek od Lilian »

Ahojte,

Asi som zaspal dobu :oops: . Prave som docital o tomto prehravaci. Zaujmava masinka. Chcem sa spitat na jednu pre mna zasadnu vec.

Ak mam AV reciever so vstupom 5.1 , 7.1 - bude mi teda stacit analogovo prepojit s tymto prehravacom a mozem hrat HD ?
Ake s toho plynu nevyhody ? ohladne zvukovej kvality, prevazne.

Stano
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: OPPO BDP 93 EU

Příspěvek od Stano »

aký máš AV reciever ?

Lilian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lilian »

Praveze momentalne ziadny.

Mam zajednanu YAMAHU 3800, ta uz zvlada cez HDMI vsetky audioformaty, myslim.

Ale to je prave na uvahu. Kupit novsi reciever s HDMI 1.3 a novsie, alebo za tie peniaze povedzme starsi zos. napr. YAMAHA DSP A1 a tomu podobne.

Teda, povedzme v baliku 30tis. czk kupit reciever za 20 a prehravac za 10 (samozrejme bazar), alebo naopak? Prehravac za 20 a za 10 stary zosik.

hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hi-fi calvus »

Pokud ten BD player propojíš analogově tak na tom playeru nastavíš 5.1 či 7.1 a ještě si vyhraješ v nastavení vzdáleností repro, spoždění apd. a pak to AVR využiješ pouze jako koncák, takže jen ovládaš hlasitost.
Samozřejmě, že v tomto zapojení hrajou roli převodníky v 93EU.
V druhém případě propojíš ten přehrávač např. HDMI s AVR a pak buďto i zvuk po HDMI nebo koax či optika a v tomhle případě všechno nastavení děláš na AVR a jedeš na převodníky v tom AVR.
Záleží na tom, kde jsou lepší DAC jo a pochopitelně v obou verzích jedeš na blue ray plackách jako že v HD, jinými slovy přehraješ HD stopy z té BD placky, ale to AVR musí mít HD převodníky, když je nemá, tak je jediná cesta varianta jedna, tedy varianta jít cestou analogových výstupu na BD přehrávači a analogových vstupů na AVR.

Ještě jedna věc, ten BD player už je 3D, takže pokud to AVR nebude znalé 3D pak musíš za předpokladu zobrazovače 3D vynechat po HDMI cestu do AVR a jít rovnou na zobrazovač HD, ale v případě těchto nových BD od OPPO (93 a připravované 95) máš zase něco navíc, v tomhletom případě, takže máš možnost zapojit jeden kabel HDMI do AVR (např. HDMI 1 OUT) a druhý rovnou do TV (HDMI2 OUT) ony totiž oba mají dva HDMI výstupy což je taky supr.
To AVR co píšeš jsem nezjišťoval co je zač, proto jsem se trochu rozepsal.
K tomu 3D je to ještě pořád jako do budoucna, to je jasné, protože těch placek ve 3D je pořád jako šafránu, ale do budoucna už jen te muziky bude určitě dost, proto třeba já řeším zásadně už 3D, moje AVR ho ale také neumí, takže jej obejdu a půjdu rovnou na panel, stejně to tak mám radši už teď.
Snad jsem to vše napsal jasně, ale celé je to jednoduché jak facka, akorát se to hůře popisuje. :D

Lilian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lilian »

Super , Dakujem

Je to jasne popisane.

Cize podla toho sa da povedat ze :
1. ak zvolim OPPO a stary zosilovac. Nebude tu moznost kalibracie mikrofonom. A to aj keby ten reciever mal tuto moznost. Predpokladam ze ak budem hrat HD cez analogove vstupi okrem hlasitosti neupravim nic v tom zosiku.

2. Ako sa da posudit kvalitativny rozdiel jednotlivych procesorov? OPPO vz. YAMAHA 3800, pripadne ine v cene okolo 40tis.za novy?

hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hi-fi calvus »

k bodu jedna: Ano, nebude tu možnost kalibrace mikrofonem, vše bude záviset jen na nastavení v OPPO, to AVR bude pouze jako koncák, tedy zesiluješ a zeslabuješ hlasitost všech kanálu najednou ale s tím, že každý má své nastavení v softweru v OPPO, jak jsem psal vzdálenost repro,spoždění jaké repro LARGE tudiž zvládají basovou složku a jaké například small tedy tu bas složku posílají buďto na large předky nebo v případě že máš aktivovaný i sub kanál tak do subu. Prostě to vše nastavuješ v OPPO a věř mi, že v Oppo to není žádný ojeb nebo jak to napsat, už na mém DVD OPPO 983H je toho k vyhrání až až a v mém případě rozhodně tohle zapojení válcuje digitální zapojení s mým AVR Harman Kardon 260. Nyní už to mám zapojeno jen analogově přesně jak se bavíme.

K tomu bodu dva: Jedině vyzkoušením, tudíž poslechem, ale když trochu zaguglíš na zahr webech v diskusích, tak se dočteš panečku jak dobré jsou právě DAC v tom Oppo 93EU, takže rozhodně bych věřil v těchto cenovkách, co např. to OPPO stojí, jedině tomu, že zvuk bude vždy lepší pokud jedeš přes ty oppo analog multikanály do AVR a to AVR používáš jen jako koncové zesilovače každého kanálu. Můžu ti říct, že po delším tréninku už ani mikrofon řešit nebudeš, já taky zprve ten mikrofon používal (HK260 jej má taky) a po přechodu na to analog propojení dokonce nastavil vše shodně podle toho co mi ten mikrofon ukázal, ale časem jsem postupně dělal malé změny, chce to hrát si a hrát si když je člověk sám doma, ničím a nikým nerušen a zvolí dobré placky.

Mě jedině štve, že např. to moje DVD nebo i ta 93-ka BD mají oboje pouze multikanál analog výstupy a nemají navíc k tomu ještě levý+pravý kanál čistě pro stereo, právě proto se musí často v tom nastavení přepínat v mém případě z 5.1 na stereo aby mě šlo všechno do těch dvou kanálu když chci poslouchat jen stereo přes dělenec NAD a když to neudělám, tak mi chybí dost podstatné informace, je to samozřejmě slyšet když při tom poslechu skočíš do menu a přejdeš z 5.1 na stereo jak ti ten zvuk strašně zmohutni a zesílí. Takže fakt naštve, když po každé změně musím lozit do toho menu a přepínat, ono totiž jak kdy, někdy je lepší něco ve stereo a někdy u některé muziky či koncertu dávám přednost tomu multikanálu, třeba i při přehrávání slabé nic moc stopy stereo je lepší když to vyženeš ven v 5.1, ono se to pak trochu zlepší, myslím ten projev, když je ale ta stopa dost hustá, prostě dobrá, tak je to zase naopak, zkrátka nejlepší je, když má ten player ať už DVD nebo BD prostě navíc k multikánálu i zvlášť stereo, to pak propojíš z integráčem nebo předzesem a stačí jen nechat nastavení v tom softu na 5.1 a v případě že chceč jít jen na stereo jen přepneš vstup na integráči nebo předzesu.
Tohle umožňuje právě ten stroj co se chystá (95EU) na ten se moc těším, navíc má pro to stereo samostatný DAC SABRE 32bit. a druhý odděleně pro multikanál, to bude určitě bohovské propojení, teda dle mých zkušeností to tak vidím.

Odpovědět