OPPO přímo na koncové zesilovače?
OPPO přímo na koncové zesilovače?
Zkoušel někdo zapojit OPPO nebo jiný multikanálový player přímo na koncový zesilovač, tj. bez preampu či AVRka a tím ho tak obejít??
Re: OPPO přímo na koncové zesilovače?
Pokud to má variabilní výstup, tak proč ne....jen nečekej od zvuku zázraky.
Mám 105-ku D , a v tuto chvíli mám předzesilovač na úpravě a proto hraji přes variábl přímo do koncového zesilovače..A musím říct,že žádný problém.Ani výrazné zhoršení zvuku neslyším
Je fakt,že nemám super ultra mega giga Hájend
, takže na opravdu kvalitní sestavě to může být jinak
Takže to zkus a uvidíš. Prostě , je to technicky možný.

Je fakt,že nemám super ultra mega giga Hájend

Takže to zkus a uvidíš. Prostě , je to technicky možný.
-
- Kontaktovat uživatele:
Proč nečekat zázraky ? Vůbec nic se nezmění anebo se i může zlepšit. Koncaky mají stejnou citlivost vstupů jako vstupy na preampu. Zesílení preampu nebo preamp. části integ.zesilovace se rovná přibližně jedné, přepínání linkových vstupů je dost často jenom "drátařina" se zarazenymi přepínači vstupů a potenciometrem hlasitosti, podobně jako u tzv. pasivních zesilovačů. Pokud má preamp nějaké aktivní prvky, určitě mají i když jen malé zkresleni. Když zapojí zdroj signálu s možností regulace přímo na koncové zesilovače, kvalita signálu by se mohla dokonce i zlepšit.lubin píše:Pokud to má variabilní výstup, tak proč ne....jen nečekej od zvuku zázraky.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Presne tak. Zazrak se stat nemusi stejna tak jako muze. Zalezi na kvalite DACu v AVR, na kvalite predzesilovaci casti DACu.
Obecne plati, ze cim kratsi signalova cesta, tim lip. Takze za vyzkouseni to urcite stoji. Pokud jsi nemel AVR nejake delo, docela bych na zlepseni zvuku sazel.
Obecne plati, ze cim kratsi signalova cesta, tim lip. Takze za vyzkouseni to urcite stoji. Pokud jsi nemel AVR nejake delo, docela bych na zlepseni zvuku sazel.
Ano kluci, ale jak jistě víte, téměř vždy je variabilní výstup přehrávačů udělán na základě ubírání bitové hloubky, tedy čím nižší hlasitost tohoto výstupu, tím horší zvuková kvalita, která může a nemusí být slyšet. Záleží na konkrétním řetězci, hudbě, posluchači, akustice.....
Měl jsem doma 4kousky přehrávačů s tímto výstupem, jeden označovaný i jako digitální preamp a všechny byly horší než kvalitní preamp do něhož šel plný signál z přehrávačů....někde to vadilo méně, někde více....tedy mě. Subjektivní názor, jako ve všem v hifi. Skoro.
S kratší cestou máte samozřejmě pravdu, ale musí tomu předcházet kvalitní zpracování zeslabení signálu...
Měl jsem doma 4kousky přehrávačů s tímto výstupem, jeden označovaný i jako digitální preamp a všechny byly horší než kvalitní preamp do něhož šel plný signál z přehrávačů....někde to vadilo méně, někde více....tedy mě. Subjektivní názor, jako ve všem v hifi. Skoro.

S kratší cestou máte samozřejmě pravdu, ale musí tomu předcházet kvalitní zpracování zeslabení signálu...
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Jak konkrétně má snožování hlasitosti pořešený OPPO? Protože ne každá regulace hlasitosti v digitální doméně je k signálu destruktivní, viz např. NADovy direct digital zesilovače (M2).
Oppo 105D má 32 bitový DAC Sabre od ESS
http://www.audiocircle.com/index.php?topic=114588.0
Volume control in the BDP-105 is implemented in the DAC chip as a 32-bit floating point multiplier. When the volume is set to 100, the digital audio signal is not attenuated at all. The headphone amplifier gets the maximum input level and drives the headphones at the rated output (depending on the impedance of the headphones). If volume level 100 works for your headphones, that's the best. If it is not loud enough (unlikely though), then the headphone amp in the BDP-105 is not suitable for your headphones - you will need to use an external headphone amp.
It is most likely that volume level 100 is too loud. You will need to reduce the volume. Will that hurt the sound quality? The answer is no. Thanks to the 32-bit volume control in the DAC, the performance is as good as an analog volume control but without the statics and wear. ESS has a nice presentation about the volume control mechanism in their DAC chips, which are used in the BDP-105.
http://www.audiocircle.com/index.php?topic=114588.0
Volume control in the BDP-105 is implemented in the DAC chip as a 32-bit floating point multiplier. When the volume is set to 100, the digital audio signal is not attenuated at all. The headphone amplifier gets the maximum input level and drives the headphones at the rated output (depending on the impedance of the headphones). If volume level 100 works for your headphones, that's the best. If it is not loud enough (unlikely though), then the headphone amp in the BDP-105 is not suitable for your headphones - you will need to use an external headphone amp.
It is most likely that volume level 100 is too loud. You will need to reduce the volume. Will that hurt the sound quality? The answer is no. Thanks to the 32-bit volume control in the DAC, the performance is as good as an analog volume control but without the statics and wear. ESS has a nice presentation about the volume control mechanism in their DAC chips, which are used in the BDP-105.
..the performance is as good as an analog volume control..

Logika je jednoduchá. Na výstupe DACu sú okrem užitočného signálu vždy aj nejaké rušenia a šum. Pri digitálnej regulácii zostávajú konštantné, zmenšuje sa len užitočný signál, teda zhoršuje sa relatívny odstup. Pri analógovej regulácii sa rovnako reguluje všetko, relatívny odstup zostáva rovnaký. Tvrdenia, že to tak nie je, sú len marketing. Či to bude alebo nebude rušivé závisí od kvality celého reťazca, nahrávok a nárokov (a skúseností) poslucháča.
Nevím, jak bdp-105, ale starší modely měly nějakou chybu v sw, kdy v při vypnutí byla hlasitost třeba na 50%, při následujícím zapnutí skočila na 100%, nebo někdy zůstala na těch 50%, ale při následné změně hlasitosti skočila rovnou na 100%, což je ještě zákeřnější.
Prostě špatně inicializované proměnné pro hlasitost v sw.
Takže výborná věc k odpálení repráků.
BVa - to je samozřejmě pravda, ale otázka je, zda někdo pozná rozdíl v odstupu S/Š 120 a 110 dB. Jestli je to prakticky slyšet. Zkoušel to někdo?
Prostě špatně inicializované proměnné pro hlasitost v sw.
Takže výborná věc k odpálení repráků.
BVa - to je samozřejmě pravda, ale otázka je, zda někdo pozná rozdíl v odstupu S/Š 120 a 110 dB. Jestli je to prakticky slyšet. Zkoušel to někdo?
- overgrounder
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Zdravim, dostal jsem se do prechodneho obdobi, kdy musim na cas vyradit preamp a misto toho pouzit jako preamp Oppo 105D.
Musim rici, ze vyse uvedeny prispevek, ze kvalita reprodukce oproti klasickemu preampu klesa spolecne s hlasitosti, je pravdivy. Pokud dam Oppo na relativne vyssi hlasitost (cca 60), zvuk jde rapidne nahoru, coz ve spojitosti s ATC je sakra slyset.
Ma otazka ale zni. Pokud pouziji Oppo jako stereo preamp, kam pripojit SW? Do zdirka pro multikanal SW nehraje, pohraval jsem si i s nastavenim, kde jsem na volbe speaker config SW povolil (byl off). Beztak to ale nehraje.
Otazka tedy zni, zda neni tento vystup nejake blokovan pro pouziti pouze v multikanalu. Muzete nekdo poradit?
Musim rici, ze vyse uvedeny prispevek, ze kvalita reprodukce oproti klasickemu preampu klesa spolecne s hlasitosti, je pravdivy. Pokud dam Oppo na relativne vyssi hlasitost (cca 60), zvuk jde rapidne nahoru, coz ve spojitosti s ATC je sakra slyset.
Ma otazka ale zni. Pokud pouziji Oppo jako stereo preamp, kam pripojit SW? Do zdirka pro multikanal SW nehraje, pohraval jsem si i s nastavenim, kde jsem na volbe speaker config SW povolil (byl off). Beztak to ale nehraje.
Otazka tedy zni, zda neni tento vystup nejake blokovan pro pouziti pouze v multikanalu. Muzete nekdo poradit?
to mne překvapuje 
Oppo má 32bitový převodník, změna hlasitosti by neměla být poznat.
Jaké rozdíly hlasitosti máš na mysli ? Třeba 50% vůči 100% ?

Digitální regulace v procentech, uffRenown píše:to mne překvapuje

- overgrounder
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
To ne, mel jsem na mysli rozdil ve kvalite mezi 30-50%, tam je to slyset nejvic.Renown píše:to mne překvapuje