Oprava CD přehrávače Denon DCD 520 AE ?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
štětináč
Kontaktovat uživatele:

Oprava CD přehrávače Denon DCD 520 AE ?

Příspěvek od štětináč »

Ahoj. Nějak mi to začalo zkreslovat ve zvuku, taková jakási "nakřápnutost". Dělá to i s externím DACem. Je k mání koupě celé nové snímací jednotky za 1500 Kč. Nebo jiný postup? Dík.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Re: Oprava CD přehrávače Denon DCD 520 AE ?

Příspěvek od Liamee »

Ano jiný postup. Vzhledem k ceně a kvalitě přístroje nedává smysl vrážet do jeho opravy ani těch 1500,-. Čas na výměnu za novej stroj.

štětináč
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od štětináč »

https://www.alza.cz/pro-ject-cd-box-e-d9704295.htm
nebo:
https://www.profi-dj.cz/hi-fi-technika/ ... iant=79848
Těch CD tolik nemám, abych platil víc. Krom toho, občas nostalgicky zakoupím CD i naslepo- pak docela zvukový průměr.

jarda_k_2005
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jarda_k_2005 »

Ahoj! Bral bych Shanling CR60. Mmch. zkoušel jsi očistit opatrně optiku u stávajícího? Jrd

adrian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od adrian »

štětináč píše:
02 kvě 2025 08:58
https://www.alza.cz/pro-ject-cd-box-e-d9704295.htm
nebo:
https://www.profi-dj.cz/hi-fi-technika/ ... iant=79848
Těch CD tolik nemám, abych platil víc. Krom toho, občas nostalgicky zakoupím CD i naslepo- pak docela zvukový průměr.
Kľudne by som dal vymeniť optiku za tých 60,-Eur, predsa je to zlomkova investícia oproti novému stroju, ak ti vyhovuje jeho zvuk. Mením optiku na Denon DCD 685, ktorý hrá lepšie ako jeho nasledovník DCD 700 AE a tiež investujem 60,-Eur a máš stroj na ďalších 10rokov.
Ten Shanling CR60 je te transport, neobsahuje žiadne analógové výstupy.
Pro-ject má výborné cd prehrávače, ale či práve E je dobrý, neviem povedať.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Jo ale erzactail je vždycky horší jakosti (životnosti) než origoš z fabriky
platí též o baterkách v mobilu, auto aku apod. nicmémě zkoušej.
(padne tam KSS150 A pokud se neplecu)

štětináč
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od štětináč »

Čistit jsem nezkoušel. Nepodařilo se mi mechaniku vyndat skrz čelní panel. Na Ebay jsou díly posílané z Malajsie, mám dojem, že to vyráběli jako celek tam. Nepadlo tady ale zpochybnění, nemůže li být závada jinde. Ale, co by se tak mohlo na destičce pokazit, že? Jen poznámka: Moc toho nenahrál a údajně kdysi v servisu měnili mechaniku-nechtělo to číst pár CD. Ne že bych neměl 8000Kč na DCD 600NE, spíš jde o princip neplatit zbytečně.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

čoeče vyměň elyty, budou suché bez kapacit jenže které? znám přibližně mašiny Technics, Sony, Akai...Denon ne
(ani já bych neposlal starý CD-P na SD)

adrian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od adrian »

štětináč píše:
02 kvě 2025 17:55
Čistit jsem nezkoušel. Nepodařilo se mi mechaniku vyndat skrz čelní panel. Na Ebay jsou díly posílané z Malajsie, mám dojem, že to vyráběli jako celek tam. Nepadlo tady ale zpochybnění, nemůže li být závada jinde. Ale, co by se tak mohlo na destičce pokazit, že? Jen poznámka: Moc toho nenahrál a údajně kdysi v servisu měnili mechaniku-nechtělo to číst pár CD. Ne že bych neměl 8000Kč na DCD 600NE, spíš jde o princip neplatit zbytečně.
Odniesol by som to do pozarucneho servisu Denon, nech máš originál diel snímača Sony. Našiel som dva typy snímačov Sony KSS150A a Sony KSS150B. V servise budú vedieť, ktorý typ obsahuje DCD520AE a či je v tom rozdiel.
Ten Sony KSS150B je na predaj originál diel za 627,-Kč v Hradci Králové.
Tu je link https://www.ame.cz/Elektronika/CD-a-DVD ... 0B-d224053
Objednával som od nich snímač aj s mechaniku tiež originál Sony. Zasielajú hneď.

Samotná výmena snímača by mala vyjsť na 500,-Kč.

štětináč
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od štětináč »

No tak všem dík a dám později vědět, jak to dopadlo. Něco málo k doplnění: Četl jsem zahraniční diskuzi, CD přehrávač proti naripovanému CDčku z obyčejné PC mechaniky. Ta myšlenka se mi zdála správná. CD přehrávač se točí v reálném čase, takže požadavek na kvalitu čtení je oprávněný. Nemá tedy asi smysl kupovat přehrávač za 8000 Kč či míň. (Denon DCD 600NE nebyl moc pochválen). Pokud naripujeme CD -doufejme že správně-do WAV, obejdeme to čtení mechaniky v reálném čase. Otázka zní, na čem to pak přehrát ve stejné zvukové emoci, jako z CD. Mám základní přehrávač FiiO a rozhodně to nezní ani podobně, pokud je vypnutý ten nejpřijatelnější ekvalizer. Tak ani nemůže, že.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

CD přehrávač nehraje "v reálném čase," to by nefungovalo. Data v CD přehrávači se z CD přednačítají do bufferů, kde nejdřív dojde k jejich kontrole, případně opakovanýmu čtení a následnej opravě, pokud je to potřeba, teprve pak přichází na řadu DA převod a přehrávání.

štětináč
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od štětináč »

Opraveno v Casea. Výměna mechaniky,(jsem ji umrtvil), změření. Cena vč poštovného celkem 3300 Kč. Ale po rozbalení se nevysouval šuplík. Takže jsem zatahal za plochý kablík, asi se trochu vyklepal dopravou.

kvičko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kvičko »

Tak to Ti gratulujem ,nech CD prehrávač ešte dlho slúži.
Chcel by som dať do pozornosti veľmi zaujímavý CD prehrávač, ktorý ma v danej cene ohromil svojou kvalitou. Jedná sa o Denon DCD 900 NE. Porovnával som ho priamo so základným modelom DCD 600 NE ,ktorý hrá v podstate za danú cenu celkom slušne, ale zvuk z DCD 900NE tak to je už iné kafe. Oveľa širšie podanie priestoru, lepšia dynamika, vykreslenie detailov, vzdušnosť a ľahkosť. Odstup signál/šum je veľmi slušných 115 dB, dynamika 101 dB, DA prevodník ESS-SABRE...fakt mi padla sánka! Automobilovou terminológiou ...ako by ste presadli zo Škody Felícia do Oktávie. Ak máte niekto možnosť si tento CD prehrávač vypočuť, učiňte tak a budete určite príjemne prekvapení.

štětináč
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od štětináč »

No, trochu problém v psychoakustice v hlavě...Ze začátku po koupi byl zvuk DCD 520AE takový barevný, kulatý, příjemný. No a teď po opravě je sice pryč to zkreslení zvuku, ale je to nějaké ostré. Že prý to tak je, no nevím. Jiný převodník to moc nezmění. Výsledek je, že si nemám chuť sednout a poslouchat. Jedině ubrat výšky a přidat basy o 1/4 otáčky.
Otázka zní, jestli si polepším výrazně u Marantz 6007, který bych koupil ve slevě. Do nových věcí už nejdu. Dík za názor. Případně je k mání Cambridge audio transport...

Odpovědět