Dobrý den, potřeboval bych poradit ohledně opravy gramofonu tesla NZC 431.
Koupil jsem tento přístroj ve funkčním stavu ale přenoska je již na hranici své životnosti, nikdy jsem gramofon dříve nevlastnil a v podstatě neznám tento model.
V raménku jsou na tom dost špatně kablíky- jaké použít a kde se dají koupit ? Dále pokud někdo znáte tento model dé se nějak propojit s extrením zesilovačem, konkrétně Denon AVC A1 SE?
Tento model má v sobě integrovaný zesilovač 15W ten bych chtěl zachovat ale zároveň bych chtěl vzadu dva cinche na propojení s externím zesilovačem.
Máte s tímto někdo nějaké zkušenosti. Nechtěl bych nějak degradovat zvuk, v plánu mám použít přenosku Schure.
Moc děkuji za radu.
Oprava Gramofonu Tesla NZC 431
Re: Oprava Gramofonu Tesla NZC 431
Ramínko se dá (a doporučuje) vydrátnout, svěř to odborníkům, najdou se i v okolí jinak extérní servis a repas veteránů provadí např:
http://www.gramofony.wz.cz/
připojit lze k čemukoliv pokud má korigovaný vstup PHONO a to za pomocí redukce bez zásahu do přístroje, nebo použij už upravený signál z výstupu pro magnetofon a ten snadno vybudí běžný vstup AUX, CD, Tuner...na receiveru.
http://www.gramofony.wz.cz/
připojit lze k čemukoliv pokud má korigovaný vstup PHONO a to za pomocí redukce bez zásahu do přístroje, nebo použij už upravený signál z výstupu pro magnetofon a ten snadno vybudí běžný vstup AUX, CD, Tuner...na receiveru.
Díky moc za radu. Takže redukce do korigovaného vstupu Phono zesilovače což mám...redukci se pokusím vyrobit. Nenašel jsem nikde kde by se dala koupit trochu z obstojného materiálu?
Druhá varianta,jestli tomu dobře rozumím tak lze použít výstup pro magnetofon ten napájím na cinche? - pak přivedu do korygovaného vstupu zesilovače Phono kabelem cinch cinch?.Nebude zvuk zkreslený?
Děkuji.
Druhá varianta,jestli tomu dobře rozumím tak lze použít výstup pro magnetofon ten napájím na cinche? - pak přivedu do korygovaného vstupu zesilovače Phono kabelem cinch cinch?.Nebude zvuk zkreslený?
Děkuji.
Ne, výstup z NZC 431 pro mgf je již kmitočtově upraven a předzesílen, pasuje do lin. vstupu tuner, AUX nebo CD...na extérním zesíku (receiveru). PHONO je příliš citlivý a slouží k připojení magnetodynamické gramo přenosky napřímo.
Dekuji, takže pokud chci použit pohon na zesilovaci, tak musím přímo z prenosky na cinch?
Pokud chcete použít extérní zesilovač vybaven special vstupem PHONO pro gramofon tak signál přímo z přenosky enem nevím jestli to NZC 431 umožňuje bez úpravy zapojení...proto jsem navrhoval korekční předzesilovač vložený v gramofonu a již upravený signál brát z výstupu pro magnetofon, zapojený do vstupu tuner, aux nebo CD...na zesilovači.
-
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý den, začala mi blbnout u NZC431 rychlost přehrávání desek. Zvuk je pomalejší. Věděl by někdo jak to opravit? Děkuji
Vytahaný řemínek ?