Oprava přenosky
Oprava přenosky
Zdravím.
Stala se mi nemilá věc. Před pár dny mi přestal na nové přenosce fungovat levý kanál. Prodejce se na reklamaci moc netváří (kupováno přes ebay, lhůta na vrácení už skončila), tak mi nezbyde nic jiného než ji zkusit dát na opravu. Nevíte o někom, kdo by se na to mohl podívat? Jedná se o Denon DL-301 mk II.
Stala se mi nemilá věc. Před pár dny mi přestal na nové přenosce fungovat levý kanál. Prodejce se na reklamaci moc netváří (kupováno přes ebay, lhůta na vrácení už skončila), tak mi nezbyde nic jiného než ji zkusit dát na opravu. Nevíte o někom, kdo by se na to mohl podívat? Jedná se o Denon DL-301 mk II.
Re: Oprava přenosky
a je to určitě přenoskou ? není to třeba kabel, nebo phono ?
nechej zkontrolovat i phono, už jsem viděl, že vadné phono poškodilo přenosku
nechej zkontrolovat i phono, už jsem viděl, že vadné phono poškodilo přenosku
Nefunkčný kanál u MC prenosky môže znamenať prerušenú cievku, a v tom prípade nepomôže ani servis čo robí retipping - je potreba vymeniť či previnúť miniatúrne cievky na konci cantileveru. Viem že takéto niečo robí sám pán Van Den Hul. Možno bude problém len vo vnútornom prekáblovaní na výstupné konektory..
Môžeš skúsiť SoundSmith (US), špecializujú sa na retipping service širokej škály Denoniek a možno by vedeli pomôcť.
Alebo Expert Stylus (UK)
Expert Stylus Company
PO Box 3
Ashtead
Surrey
KT21 2QD
Tel: 01372 276 604
Fax: 01372 276 147
Obávam sa ale že cena za opravu prenosky bude porovnateľná s cenou novej.
Držím palce, snáď to bude len easy fix upadlého káblika na konektore.
Môžeš skúsiť SoundSmith (US), špecializujú sa na retipping service širokej škály Denoniek a možno by vedeli pomôcť.
Alebo Expert Stylus (UK)
Expert Stylus Company
PO Box 3
Ashtead
Surrey
KT21 2QD
Tel: 01372 276 604
Fax: 01372 276 147
Nemyslím si, že by to v té Ostravě opravili, spíš to pošlou někam do Japonska a to se hodně prodraží. Nová přenoska by asi vyšla levněji... Tipuji, že u nás bydlí max 2 lidi, kteří by to dokázali opravit a to jsem ještě hodně optimistický. Zkus google a naše západní sousedy.
Porovnatelná avšak s cenou za poštovný ji jistě převýšírOn píše:

Díky za rady chlapi.
Ostatní přenosky co mám, tak fungují jak mají. Jen tato denonka nehraje.
Soundsmith by mohlo být řešení, ale jestli se cenově vyplatí. Za přenosku jsem dal lehce přes 300 USD. Oprava a poštovné do US... To už by asi bylo levnější koupit novou.
Zkusím se poptat i na vinylengine. Třeba seženu někoho v Evropě.
Ostatní přenosky co mám, tak fungují jak mají. Jen tato denonka nehraje.
Soundsmith by mohlo být řešení, ale jestli se cenově vyplatí. Za přenosku jsem dal lehce přes 300 USD. Oprava a poštovné do US... To už by asi bylo levnější koupit novou.
Zkusím se poptat i na vinylengine. Třeba seženu někoho v Evropě.
V Anglicku
- Expert Stylus
- The "Cartridge Man" http://www.thecartridgeman.com/contact.htm
V Nemecku
PhonoPhono e.K.
Bergmannstrasse 17 / 10961 Berlin
Tel.: 030 79 74 18 35 / Fax.: 030 79 74 18 36
- Expert Stylus
- The "Cartridge Man" http://www.thecartridgeman.com/contact.htm
V Nemecku
PhonoPhono e.K.
Bergmannstrasse 17 / 10961 Berlin
Tel.: 030 79 74 18 35 / Fax.: 030 79 74 18 36
Nevím, jak moc nedestruktivně jde ta přenoska rozebrat. Ale kdyby se podařilo, tak třeba bude jenom odpadlý vývod cívky u konektoru. To by mohlo jít opravit relativně snadno. Radši ale jen jako poslední možnost...
Na radu jednoho uživatele z vinylengine jsem proměřil odpor obou kanálů. Pravý je OK, ale na levém jsme nenaměřili nic (resp. nekonečno). Možná, že je pouze přerušená vnitřní kabeláž a cívka může být v pořádku. To by nemusela být složitá oprava.
Jsem kdysi koupil Top vintage prenosku z ebaye a měla stejný problém, nefungoval jeden kanál, naštěstí prodejce byl rozumnej a poslal mi jinej kus. Nakonec se ukázalo že ta rozbitá přenoska měla právě "jen" přerušenou vnitřní kabeláž. Takže stává se to a naděje tu je. Držím palce