Oprava staršího gramofonu

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
moudivlacek
Kontaktovat uživatele:

Oprava staršího gramofonu

Příspěvek od moudivlacek »

Ahoj,
po mámě mi doma zůstal gramofon Schneider SBD 54, který si v polovině osmdesátých let koupila v Německu. Když na něm přehrávám desku tak je slyšet zvuk i rovnou z desky (možná je to normální já o gramofonech nic nevím) a v reprácích občas praská (to zase ale může být klidně těma reprákama, který mé mámě za totáče vyrobil její kluk). Říkala sem si, že by to asi mohlo být jehlou, protože ji nikdo nikdy nevyměnil, když sem ale jala na netu hledat, která by to tak asi mohla být tak to moc nedopadlo - protože se v tom naprosto nevyznám a nejsem ani technickej typ, prostě jen chci aby to jelo. Máte někdo prosím nějakou radu, třeba jak poznám, která jehla je ta správná? Nebo neznáte třeba nějakýho šikovnýho týpka (z Brna a okolí) co by se mi na to mohl kouknout a něco s tím udělat?

archeocomp
Kontaktovat uživatele:

Re: Oprava staršího gramofonu

Příspěvek od archeocomp »

Ihla sa dú kúpiť napr. tu:

http://www.amazon.de/Tonnadel-f%C3%BCr- ... B00J01ZWYO

Vyzerá to byť kryštálová prenoska, tie boli tuším naozaj silno počiť aj bez zapnutého zosilovača. Výmenu určite zvládneš aj sama.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Že je trochu slyšet zvuk přímo z přenosky je docela normální a běžné, praskání způsobuje více ohraná deska, téměř najisto...repráky za nic nemohou. Nebo opotřebené potencáky hlasitost, tone...promazat kontoxem. Zlepšení přinese jenom výměna přenosky (stačí samotný hrot pokud se sežene origoš, vyjde to levnějc, odkaz výše).
U nás dostupné:
http://www.ame.cz/Seznam-zbozi-_g405205 ... ska&page=2
přiměřenou náhradou může být typ Sanyo (piezoelektrická) ale na dálku těžko diagnostikovat...leda si nechat poradit dotazem přímo u prodejce.

moudivlacek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od moudivlacek »

Děkuji moc velice převelice :)))

Odpovědět