Oprava zesilovače TESLA Z710A
Oprava zesilovače TESLA Z710A
Ahoj všem,
mám zesilovač TESLA Z710A, ale při zapojení gramofonu hraje špatně pravý kanál. Při přepnutí na MONO jsou oba kanály stejně hlasité, tak předpokládám, že koncový stupně jsou v pořádku a chyba bude někde v předzesilovači. Najde se někdo kdo je schopný poradit a nebo třeba i opravit a seřídit??
Děkuji všem za jakoukoli pomoc
mám zesilovač TESLA Z710A, ale při zapojení gramofonu hraje špatně pravý kanál. Při přepnutí na MONO jsou oba kanály stejně hlasité, tak předpokládám, že koncový stupně jsou v pořádku a chyba bude někde v předzesilovači. Najde se někdo kdo je schopný poradit a nebo třeba i opravit a seřídit??
Děkuji všem za jakoukoli pomoc
Re: Oprava zesilovače TESLA Z710A
tak zaprvé: "hraje špatně" jenom gramofon ? jak ostatní vstupy (tape, univ, tuner...) ?
kontakty, přepínače (nakontoxuj) elyty...jen málokdy je v háji aktívní součástka
kontakty, přepínače (nakontoxuj) elyty...jen málokdy je v háji aktívní součástka
Hraje špatně jen vstup gramofon, ale není to gramofonem. Ty jsem zkoušel 3, a na jiném zesilovači hrají normálně. Nějak elektronice moc nerozumím, tak raději kdyby se někomu to chtělo opravit.
vyzkoušej gramec z předřazeným extérním korekčním předzesilovačem (stavebnice za stovku) a zapojit do vstupu UNIV, na dálku typuji závadu v tom interním korekčáku ale musel bych vidět, slyšet
https://www.hadex.cz/w309-predzesilovac ... &utm_term=
https://www.hadex.cz/w309-predzesilovac ... &utm_term=
Tak jsem zapojil tuner do tuneru a vše funguje jak má. Chyba bude opravdu někde v předzesilovači pro MG v pravém kanálu. Co tedy s tím??¨
Díky
Díky
zapoj gramec do vstupu tuner a dej plné zesílení, trochu hrát to bude - za zkoušku a bez basů (nemá ty freq. korekce)
v interním předzesilovači proletuj případné studené spoje a vyměň vazební elyty za stejné hodnoty, nové
až nakonec vyměň tranzistory - nejprv pravé za levé a naopak či se co změní a budem v diagnoze chytřejší
v interním předzesilovači proletuj případné studené spoje a vyměň vazební elyty za stejné hodnoty, nové
až nakonec vyměň tranzistory - nejprv pravé za levé a naopak či se co změní a budem v diagnoze chytřejší
Lechos, pán píše "Nějak elektronice moc nerozumím", tak to chce ho navest spíš na nejbližšího opraváře , napiš odkud jsi pavelicom a někdo ti někoho doporučí.
já si naopak myslím že jednodušší návod už dát nešlo - netřeba zde měřáky, generátor, sondy, sledovač, škop ani znalosti
jo ale když myslíš - poraď něco lepšího...
jo ale když myslíš - poraď něco lepšího...
Neber to ve zlém, ale pavelicom nevypadá na to že si bude měnit vazební elyty, ale třeba se pletu a vezmu rád radu s opravářem zpět .
Jsem kousek od Přerov, ale není problém zajet 50Km daleko na jakoukoli stranu
Chtěl jsem ti doporučit firmu CASEA z Nového Jičína, ale díval jsem se na ten tvůj zesilovač co je to zač a úplně mi poskočilo srdce. Měl jsem ho totiž spolu s Tesla bedniskama asi před 35 lety jako "malej" kluk. Nádherná minimalistická skříňka, ale jedna velká nevýhoda, hrozně šumí (nebo ten můj tenkrát). Myslím že se nevyplatí oprava a když tak u nějakého šikovného hobíka v Přerově. Zkus někoho pohledat.