Optický vstup - McIntosh MA7900
Optický vstup - McIntosh MA7900
Zdravím všechny a prosím o radu. Zesilovač McIntosh MA7900 má v sekci vstupů "digital audio inputs" toslink označený "DIG 1". Vzhledem k tomu, že zesilovač má integrovaný DAC, předpokládal bych, že prostřednictvím tohoto vstupu bude schopen zpracovat digitální signál z většiny běžných zdrojů. Ve výběru vstupů u voliče na přední straně ale optický vstup nelze navolit, v seznamu vstupů zkrátka není uveden. Je to otázka konfigurace v nastavení zesilovače a nebo zesilovač dekóduje jen některý konkrétní druh digitálního signálu? Se zesilovačem mám zatím minimální zkušenosti a přehrávám na něm pouze CD prostřednictvím přehrávače MCD550. U něj funguje zvuk přes toslink například z Apple Airport Express naprosto bez problémů. Pokud je to ale možné, rád bych zprovoznil přehrávání přímo v zesilovači bez použití CD přehrávače.
Re: Optický vstup - McIntosh MA7900
Pristroj nemam, ani s nim nemam skusenosti, ale stiahol som manual a na strane 30 je napisane, ze ak detekuje z koaxialneho, alebo optickeho vstupu signal, tak by ti tam malo svietit 2CH PCM. Ak nie, je tam SILENT. Co tam mas ty?
Co ma zarazilo, ze je tam na obrazku SOURCE: CD. Tak som patral v manuali dalaej a mozno toto bude problem - strana 18 Source Input Reassignment. Ak tomu spravne rozumiem, na CD vstup musis priradit v menu ten digitalny vstup, ktory chces pouzit. Cize ak je toslink oznaceny, ako DIG 1, tak prave tento vstup. Mas to tam na obrazku, ako sa to nastavuje.
Co ma zarazilo, ze je tam na obrazku SOURCE: CD. Tak som patral v manuali dalaej a mozno toto bude problem - strana 18 Source Input Reassignment. Ak tomu spravne rozumiem, na CD vstup musis priradit v menu ten digitalny vstup, ktory chces pouzit. Cize ak je toslink oznaceny, ako DIG 1, tak prave tento vstup. Mas to tam na obrazku, ako sa to nastavuje.
Díky, až budu doma vyzkouším.
Lidi od McIntoshe si sice dali záležet, aby to nastavování nebylo příliš intuitivní ... ale už to funguje.
Díky za pomoc.
Díky za pomoc.
Mam MA7900 a bez problemov mam pripojeny aj opticky aj coax aj line-in vstup z toho isteho zdroja. Odporucam vyskusat rozdiely prepinanim vstupo pocas prehravania, kedze coax ma vyrazne iny zvuk, viac vzdusny a otvoreny, reproduktory zmiznu, vyborne na akustiku, blues, jazz. Opticky vstup je viac uderny, bije to priamo z reprakov, vhodny na pop a elektronicku hudbu. Line-in mam len pre zaujimavost na porovnanie, v mojom pripade je zvuk o triedu az dve horsi...
Nie je problem nastavit vstupy podla potreby, premenovat ich a nepouzivane skryt, pre kazdy vstup nastavit hlasitost. Nie je to prilis intuitivne ale da sa to a robite to len raz
Nie je problem nastavit vstupy podla potreby, premenovat ich a nepouzivane skryt, pre kazdy vstup nastavit hlasitost. Nie je to prilis intuitivne ale da sa to a robite to len raz

Díky za postřehy. Určitě vyzkouším.MuVo píše:Mam MA7900 a bez problemov mam pripojeny aj opticky aj coax aj line-in vstup z toho isteho zdroja. Odporucam vyskusat rozdiely prepinanim vstupo pocas prehravania, kedze coax ma vyrazne iny zvuk, viac vzdusny a otvoreny, reproduktory zmiznu, vyborne na akustiku, blues, jazz. Opticky vstup je viac uderny, bije to priamo z reprakov, vhodny na pop a elektronicku hudbu. Line-in mam len pre zaujimavost na porovnanie, v mojom pripade je zvuk o triedu az dve horsi...
Jakykoli vstup si muzes defacto navolit temer kamkoli, jen nastavis v menu!
Kdyby nahodou digitalni vstup vypadl, nefungoval,...apod...doporucuji prehrat SW. Kdysi jsem se s tim slusne pral.
Kdyby nahodou digitalni vstup vypadl, nefungoval,...apod...doporucuji prehrat SW. Kdysi jsem se s tim slusne pral.
Díky. Za rady. Už to funguje bez problémů.