Ozvučení domácího kina

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
fb_ondra1
Kontaktovat uživatele:

Ozvučení domácího kina

Příspěvek od fb_ondra1 »

Dobrý den,
poradil by mi někdo jak ozvučit promítačku s plátnem kterou máme v obýváku? Primárně na ní koukáme na filmy a hrajeme hry takže nám záleží na prostorovém zvuku ale zároveň jsme hudební rodina, takže taky často posloucháme. Od kamarádů mám doporučený JBL soundbar 9.1. Cena do +- 20 000.
Děkuju za odpovědi :)

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Ozvučení domácího kina

Příspěvek od Jarda69 »

Cena je v Eurech?

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

To uz by stalo za povsimnuti *sunglases*.... jinak to vypada bohuzel na nakup "homoklady" ala soundbaru s ultra giga atmos 3.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Chod na avmaniu- tam ti zo soundbarom lepsie poradia.

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Ak na tom chcete pocuvat aj hudbu, tak soundbar je najhorsia moznost. Ani soundbar za 50 tisic co som skusal v predajni, nezahral hifi. Pri testovani doporucujem vypnut subwoofer a chvilu pocuvat hudbu, ak to zvladnes aspon 10 minut, tak to asi nebude uplne strasne.

Lepsia moznost bude domace kino z druhej ruky, lavy, pravy, center a subwoofer a nejaky AV receiver, tiez z druhej ruky. Reprobedny u toho domaceho kina by mali vyzerat ako hifi reprobedny, tzn. aspon vyskac a stredobas. Ak to bude malinke ako soundbar, tak to hrat dobre pravdepodobne nebude.

No tam to vidim aspon tak na 25 tisic Kc. Ale obcas sa najde i nieco lacnejsie, napr. tuto vsetko spolu z Bruntalu za 15 tisic Kc:
- https://elektro.bazos.cz/inzerat/165340 ... sr500e.php

Ale asi radsej nejaky novsi AV receiver, a idealne i s kalibraciou zvuku. A skontroluj i HDMI vstupy, ci to podporuje rozlisenie projektoru. Napr. FullHD resp. 4K.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

A kdyz uz je rozpocet napjaty, tak aspon neco takove .... http://hifibazar.cz/detail.asp?id=5538

Pripadne na filmy a snad hudebni podkres doporucuji urcite set Harman Kardon 5.1 s AVR receiverem. Bohuzel dnes uz je problem ho sehnat z druhe ruky a novy set bez AVR stoji 15 000Kc+, kazdopadne na filmy jsem s nim byl velmi spokojeny v kombinaci s AVR Denon 2808 v dane cenovce.

fb_jaroslav10
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_jaroslav10 »

Ahoj,
stavíme barák a rád bych měl v obýváku reprosoustavu pro domácí kino. Pravděpodobně stropní repro s DOLBY ATMOS.

Jsem v tomhle absolutní začátečník. Dokázali byste mi poradit, kterým směrem se vydat?
Už jsem přečetl pár článků o rozmístění, ale je to takové nic neříkající.
Nějak se mi do reprosoustavy nechce dávat 100.000 Kč, ale zase šmejd se mi tam dávat nechce (někdo říká reprosoustavě (soundbaru) s bluetooth šmjd)

Ideálně bych rád měl stropní repro, aby nepřekáželo v místnosti.

Obývák s jídelnou je jedna velká místnost o rozměrech 4x7,5m s tím, že místo pro sedačku s TV bude 4x4m.
Vstup je z jídelny (tzn prostor 4x4m má jen 3 stěny).
Sedačka bude zády ke stěně s oknem.
TV bude na stěně (proti oknu).

Děkuji za nasměrování.

Kofim
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kofim »

Ahoj,
vynikající domácí kina umí např. výrobce z Plzně (www.audio-visual.cz), jen si skoro myslím, že na 100tis. to bude začínat...

Maxpower
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Maxpower »

Přečti si příspěvky Fidji99

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

fb_jaroslav10 píše:
15 kvě 2023 22:34
Ahoj,
stavíme barák a rád bych měl v obýváku reprosoustavu pro domácí kino. Pravděpodobně stropní repro s DOLBY ATMOS.

Jsem v tomhle absolutní začátečník. Dokázali byste mi poradit, kterým směrem se vydat?
Už jsem přečetl pár článků o rozmístění, ale je to takové nic neříkající.
Nějak se mi do reprosoustavy nechce dávat 100.000 Kč, ale zase šmejd se mi tam dávat nechce (někdo říká reprosoustavě (soundbaru) s bluetooth šmjd)

Ideálně bych rád měl stropní repro, aby nepřekáželo v místnosti.

Obývák s jídelnou je jedna velká místnost o rozměrech 4x7,5m s tím, že místo pro sedačku s TV bude 4x4m.
Vstup je z jídelny (tzn prostor 4x4m má jen 3 stěny).
Sedačka bude zády ke stěně s oknem.
TV bude na stěně (proti oknu).

Děkuji za nasměrování.
toto je priamo zo zdroja - zacni pri 5.1.2

https://www.dolby.com/about/support/gui ... up-guides/

Na DK potrebujes repor na urovni posluchaca [idealne minimalne 5] + 1 subwoofer, to vutvori priestor okolo teba a urobi ti priestor okolo teba. Atmos pridava "3D" cize repro v strope/pod stropom alebo takzvany Dolby Enabled [pozri si, na papieri to vyzera dobre, ale nefunguje to moc dobre]

Cize iba so 4mi repro v strope "Atmos" nespravis.

fb_jaroslav10
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_jaroslav10 »

Ahoj,
děkuji za reakce. Studoval jsem kolem toho něco a ptal se zkušenějších.

Defacto si mám koupit kvalitní 5.1 (7.1) a na Dolby se vykašlat. Aby Dolby fungovalo výborně, jsou to trošku jiné investice.
Co mi bylo razeno, tak nejdůležitější jsou kvalitní přední reproduktory, které dělají většinu zvuku.

Děkuji Fidji99 za reakci.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Škoda, že neexistují nějaká 5.1 sluchátka.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

fb_jaroslav10 píše:
01 čer 2023 10:51
Ahoj,

Defacto si mám koupit kvalitní 5.1 (7.1) a na Dolby se vykašlat. Aby Dolby fungovalo výborně, jsou to trošku jiné investice.
Co mi bylo razeno, tak nejdůležitější jsou kvalitní přední reproduktory, které dělají většinu zvuku.

Dopadl jsem stejně, mám 5.2 a jsem spokojen.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

fb_jaroslav10 píše:
01 čer 2023 10:51
Ahoj,

Ak si vo faze, ze stavias barak a ides tam davat SDK podhlady aj tak, tak by som si 4 stropne repro pripravil.
9.2 kanalove AV receivery su uplny standard a daju sa kupit za normalne peniaze. V ramci nakladov na stavbu to ani nepocitis.
Detto sa da pripravit si kabelaz, nech sa nepotkynas o kable v obyvacke.

To ze v ramci DK je L-C-R klucove to je fakt, takisto dobre urobene 5.1 je velky zazitok.
Ale Atmos je Atmos, to je zase o uroven vyssie a tie stropne repro nezvyknu byvat drahe, len to je opruz nainstalovat, ked uz raz byvas.

Ja mam 22 kanalov a to je tak akurat ;-)

Odpovědět