Dobrý den,
mám dotaz k budování ozvučení pokoje v paneláku cca 15 m/2 . Chystám se oprášit starší set komponentů Technics zakončený zesilovačem SU-C800U+SE-A900S. K tomu připojím sloupové reproduktory Infinity Alpha 50 pomocí kabelů SCY 2x2,5 TR/T. Dále mám v úmyslu zapojit retro DVD Panasonic DMR-EX87 spolu s VCR Panasonic NV-HD650EE pomocí AV2 scart . Každý zvlášť pak připojím pomocí AV1 scart k novému AV receiver 7.2 Denon AVR-X2700H (kabel jedna strana scart a druhá cinch žlutá,bílá,červená). DVD připojím i pomocí HDMI a Optical kabelu na game 2 u Denona. Audio cinch z Videa i DVD připojím k zesilovači Technics 1x na AUX a 1x na Tape 2 IN. Denon pak spojím s TV LG 49SJ 810V-ZA pomocí HDMI 1 Out 8K výstup1 na HDMI ARC 1u TV a Optical kabel z TV na TV audio u Denona. Denon připojím k 5.1 Infinity Alpha 5. Subwoofer nevím jak zapojit. Jestli kabely nebo cinch. Připojím i zmiňované sloupy s Denonem. K rozdělení obou zesilovačů na jedny repro jsem zakoupil AQ 32. Televizor v kuchyni připojím na Denonu k HDMI out 2. Dále nevím jaké bude kvalitnější připojení gramofonu Technics SL-BD 3. Jestli k Denonu nebo Technics. Poprosil bych někoho zkušeného o radu, zda mám teorii zapojení správnou a kam připojit Gramo a Subwoofer. Zajímal by mě i názor zda pokud připojím ještě SoundBar TCL TS9030 a propojím ho pomocí HDMI ARC 2 u TV, zda bude vše fungovat jak má, nebo se zvuk bude nějak mlátit. Denon třetí výstup HDMI nemá, ani třetí optical.
Ozvučení pokoje
- Dinosaurjr
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Ozvučení pokoje
No mám dotaz jen tak na úvod a asi na úplný okraj: jaký zvuk asi tak očekáváš a jaký asi tak zhruba na to máš plánovaný rozpočet?
Dobrý večer,
Vzhledem k tomu, že vlastním set komponentů Technics, kterou hodlám jen doplnit poslechem hudby ze sítě, USB a Bluetooth®, i sledovat film s vícekanálovým zvukem, hledám reciever cca od 20-30tis. Očekávám zvuk, který bude na úrovni toho co vlastním, tedy střední třída. Nehodlám již mnoho vynakládat, neb by mě manželka sežrala. Shrnu tedy co již mám. Stereo větev: sl-pg 580, sh-ge 70, sh-ge 90, rs-az 6, rs-az 7, st-gt 350, sl-bd 3, su-a 900d/su-a 800d.
Vícekanálová větev: (reciever ?) vcr nv-hd 650 ee, dvd dmr-ex 87. Repro Infinity Alpha 50 2x sloup. Repro Infinity Alpha 5 – 5.1. Rozdělovač větví repro aq 32. Nehodlám bořit panelák, jen pokud možno slušný poslech po zaměstnání buď u filmu, nebo lp desky s Elvisem.
Vzhledem k tomu, že vlastním set komponentů Technics, kterou hodlám jen doplnit poslechem hudby ze sítě, USB a Bluetooth®, i sledovat film s vícekanálovým zvukem, hledám reciever cca od 20-30tis. Očekávám zvuk, který bude na úrovni toho co vlastním, tedy střední třída. Nehodlám již mnoho vynakládat, neb by mě manželka sežrala. Shrnu tedy co již mám. Stereo větev: sl-pg 580, sh-ge 70, sh-ge 90, rs-az 6, rs-az 7, st-gt 350, sl-bd 3, su-a 900d/su-a 800d.
Vícekanálová větev: (reciever ?) vcr nv-hd 650 ee, dvd dmr-ex 87. Repro Infinity Alpha 50 2x sloup. Repro Infinity Alpha 5 – 5.1. Rozdělovač větví repro aq 32. Nehodlám bořit panelák, jen pokud možno slušný poslech po zaměstnání buď u filmu, nebo lp desky s Elvisem.
Se zapojením nikdo neporadil, co rada ohledně AV receiveru do 30 tis. Denon, Onkyo ...
Jinak mi šlo o to, jak správně propojit 2x garphic equalizér a 2x deck se zesilovačem.
Jak poslat obraz z TV lg 49sj810v ( 2x hdmi vstup, 2x hdmi ARC) do receiveru, abych ho mohl poslat dále do vcr, dvd.
Jinak mi šlo o to, jak správně propojit 2x garphic equalizér a 2x deck se zesilovačem.
Jak poslat obraz z TV lg 49sj810v ( 2x hdmi vstup, 2x hdmi ARC) do receiveru, abych ho mohl poslat dále do vcr, dvd.