Pokud to někomu pomůže, budu moc rád, mě se tahle věc podařila konečně po roce a půl co mě problém s HDMI na této plasmě pěkně sr...
Ať jsem lustroval návod tam a zpět asi nejméně tisíckrát, nikdy jsem nezjistil, jak vyřešit fakt, aby se mi každý den po zapnutí tv s sat,dvd apd. prostě vším co mám připojeno na HDMI 1 z výstupu AVR HK260, že bych nemusel sahat na tv dálkač abych přepnul AV vstup z AV1 (nesmyslný scart) do HDMI 1. Tohle každodení jedno šmátrání po ovládači a jediném stisknutí na tomto ovládači mě tak vytáčelo, no prostě moje nervy! TEPRVE VČERA jsem našel tohle úžasné MENY! Přesto že mi spousta známých říkala, že to dělá všem a že právě u panasonicu je řešení pouze VIERA LINK, která funguje pouze u všeho od panasonicu pochopitelně, tak jsem si nedal pokoj a občas něco zkoušel, teprve včera jsem ale zagooglil na tohle téma a jako zázrakem jsem to našel do deseti minut! Tak tedy, pokud to někomu pomůže, tady je recept jak donutit jednoduše vaši plasmu panasonic (a údajně to jde i na jiných zobrazovačích i na jiných značkách, ale nevím), k tomu, aby po jejím zapnutí naběhla do HDMI!!! Jo a dokonce si to pamatuje i když ji odpálíte od sítě, tohle mi dělá totiž síťový filtr denně a prostě i tak to po náběhu tv funguje!
Recept který v manuálu bohužel nenajdete: Přímo na tv mezi tlačítky je tlačítko : -/V tak tohle tlačítko přidržet a v druhé ruce uchopit dálkač od plasmy a stisknout třikrát za sebou tlačítko AV !!! Hned po tom třetím stisknutí se objeví menu, které já viděl prvně v životě! HOTEL MENU, první položka od vrchu se musí zapnout, tedy ON a hned pod ní je INITIAL INPUT a zde se musí nalistovat HDMI1 nebo 2, v mém případě kdy používám jediný vstup a to jedničku mám teď HDMI1. Je to totiž jediný kabel co mi vede do tv z AVR, do něj mám pak přivedeno DVD i sat AVR, za pár dnů už snad i BR player. Ještě k tomu menu, taky je tam možnost, kde se dá nastavit hlasitost repro na tv při zapnutí a taky jeho maximální hlasitost, což mi v minulosti chybělo, protože jsem chtěl implicitně mít nastavený zvuk na nula a taky jsem chtěl aby si to po odstřelení ze sítě pamatoval což nedělal, tak jsem musel neustále hlídat ty repro aby nerušili zvuk z AVR, tehdy ještě NAD, poté co se mi ale pokazilo a já musel pořídit nové (HK AVR260) tak jsem problém vyřešil tak, že na novém AVR jsem už mohl nastavit vypnutí zvuku po HDMI kabelu tudíž do tv už prostě zvuk nejde a to implicitně. Takže tady v tom menu se dá nastavit např. hlasitost nula a tím pak nejde vůbec zvuk na tv pouštět, ani když jedete na ovládači tlačítky volume, prostě se nic nezesiluje, takže taky tohle dobrá věc pro ty, kdo nemůžou zvuk vypínat už před tv, viz starší receivery. Ještě musím upozornit na poslední dvě položky v hotel menu! NEZAPÍNAT!!! To jsou totiž položky pro uzamykání tlačítek na tv a na dálkači což způsobí pak velký problém třeba když budete chtít znovu lézt do HOTEL MENU!!!
Snad jsem nebyl poslední kdo tuhle věc řešil a mohl jsem ještě někomu pomoci. Zdravím panak vieruška majitele.
Panasonic Viera a HOTEL MENU pro AV HDMI !!!
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Panasonic Viera a HOTEL MENU pro AV HDMI !!!
Opravdu pro tenhle dotaz neznas vhodnejsi forum?