Pasivní bedničky s referenčním zvukem na poslech hudby
-
- Kontaktovat uživatele:
Pasivní bedničky s referenčním zvukem na poslech hudby
Ahoj,
zdědil jsem zesilovač k PC Soundblaster x7 (https://www.alza.cz/creative-sound-blas ... 360055.htm) a hledám k němu nějaké pasivní bedničky. Cenu max do 10 000,-, ale klidně bych bral i něco o polovinu levnějšího pokud to má dobrý poměr cena výkon. Hledám spíše něco co má referenční zvuk, co nejvíce věrný originálu. V současné chvíli používám reproduktury Jamo s 604, ale moc mi nevyhovují, protože jsou dost přebassované a zvuk zkreslují.
Děkuji za případné rady.
Edit: zesilovač má impedanci 4 a 8 ohmů.
zdědil jsem zesilovač k PC Soundblaster x7 (https://www.alza.cz/creative-sound-blas ... 360055.htm) a hledám k němu nějaké pasivní bedničky. Cenu max do 10 000,-, ale klidně bych bral i něco o polovinu levnějšího pokud to má dobrý poměr cena výkon. Hledám spíše něco co má referenční zvuk, co nejvíce věrný originálu. V současné chvíli používám reproduktury Jamo s 604, ale moc mi nevyhovují, protože jsou dost přebassované a zvuk zkreslují.
Děkuji za případné rady.
Edit: zesilovač má impedanci 4 a 8 ohmů.
- davidhighend
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pasivní bedničky s referenčním zvukem na poslech hudby
Cenu max do 10 000,-, ale klidně bych bral i něco o polovinu levnějšího pokud to má dobrý poměr cena výkon. Hledám spíše něco co má referenční zvuk, co nejvíce věrný originálu.
Super požadavek. Jsem zvědav, kdo ti co nabídne a co nakonec koupíš.
OT.
Co třeba takto.
Chci super velký beefsteak za 50 korun, lépe za polovic, hlavně aby byl opravdu kvalitní a šťavnatý, nejlépe z wagyu.
Super požadavek. Jsem zvědav, kdo ti co nabídne a co nakonec koupíš.
OT.
Co třeba takto.
Chci super velký beefsteak za 50 korun, lépe za polovic, hlavně aby byl opravdu kvalitní a šťavnatý, nejlépe z wagyu.
-
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji za připomínku. Abych to trošku upřesnil. Je mi asi jasné, že za takové peníze neseženu tu nejlepší studiovou kvalitu, ale tu ani nechci. V mém požadavku na referenční zvuk jsem spíš myslel, že chci něco co zvukově neutrální a ne jen líbivé na první poslech (a přebasované). No a pokud by někomu přišlo, že vzhledem k né asi moc kvalitnímu zesilovači nemá cenu investovat 10k do bedniček, jsem i napsal poznámku že mi záleží hlavně na nějakém poměru cena/výkon. Je to takhle v pohodě?
Odpovedal ti uz David, nič lepšie asi nezoženieš za tie peniaze, hlavne v kombinacii s firemnym zosilovačom hraju paradne ale s tvojim Creative mam trochu obavy.
- davidhighend
- Kontaktovat uživatele:
U tech project budes mit pozdeji jistotu, ze pokud koupíš lepší zesilovac, jak ti poradil MB, budes mit jeste vetsi radost a za malý peníz hodne muziky 

S daným rozpočtem se skutečně žádné zázraky dělat nedají. Od fy. AQ bych místo výše uvedeného Projectu navrhoval spíše model z jejich vlastní řady - http://www.aq.cz/obchod/regalove-repros ... mk-ii-241/. Dále se v požadované cen. relaci nabízí základní model od fy. BVaudio - http://www.bvaudio.sk/m1.htm a stanovený rozpočet pak mírně překračuje typ od zn. VMaudio - http://vmaudio.cz/clanky_pokracovani/vma_2_mikro.php. Toť ve stručnosti mé tipy. Přeji mnoho zdaru při výběru bedýnek.
P.S. Při daných požadavcích bych dal ke zvážení i pořízení kvalitních sluchátek (např. Sennheiser HD 600 apod.)..
P.S. Při daných požadavcích bych dal ke zvážení i pořízení kvalitních sluchátek (např. Sennheiser HD 600 apod.)..

pokud jde o ty Pro-Jecty, mám ten ještě menší model než doporučovaný Box5, ale bude to podobné -- celá řada má stejný výškáč (a nutno říct že slušný výškáč).
poznat, co hraje výškáč a co středobas jde jen když hýbeš hlavou nahoru a dolů těsně u bedny, když dáš hlavu kousek dál perfektně se to slije............... a to prostě není otázka ceny materiálů nebo složitosti konstrukce - tady jde o umění konstruktéra, který ví, že některé vzdálenosti mezi výškáčem a středobasem (v závislosti na dělící frekvenci) jsou lepší než jiné......... atd.
Na nízkých a středních hlasitostech v přiměřeně velké místnosti docela dost muziky za málo peněz.
poznat, co hraje výškáč a co středobas jde jen když hýbeš hlavou nahoru a dolů těsně u bedny, když dáš hlavu kousek dál perfektně se to slije............... a to prostě není otázka ceny materiálů nebo složitosti konstrukce - tady jde o umění konstruktéra, který ví, že některé vzdálenosti mezi výškáčem a středobasem (v závislosti na dělící frekvenci) jsou lepší než jiné......... atd.
Na nízkých a středních hlasitostech v přiměřeně velké místnosti docela dost muziky za málo peněz.
Tak nějak bych se stotožnil s tím co psal sekal ty AQ věru nevypadají zle - vynikající repra od vifa a malinko větší středobas oproti tomu boxu před tím je výhoda ,za ty prachy.