Ahoj.
Po výměně základní přenosky AT91 za novou shibatu nedošlo ke zlepšení zvuku, ale možná dokonce ke zhoršení.... Přisuzuji to že asi phono v AVR Onkyo 727(sestava Wharfedale Diamond 10.7 + 10.1+ 10.cs + subw. BK Elec Double Gem) je na pokraji sil, kvůli kapacitanci? Jak jsem měl gramofon u známého který mi předrátoval ramínko přímo na chince, zapojil to do svého stereo zesilovače Marantz(nevím typ ale je to vyšší model) se zabudovaným phono tak to hrálo úžasně... A u mne doma... Žádné basy žádná dynamika.
Proto chci zkusit externí phono.
Můj největší favorit je IFI zen Phono : za 4900kč. Všude o něm básní.
Dále Mofi studiophono 8tis. - zde si myslím že je to už overkill a nepoznám rozdíl?
Dále project phono BOX S2 za 4tis.
Cambridge solo či duo.
A nebo bazarový Project box DS 2 za 5tis.
Nebo obyč Project phono box za 2,5tis.
Vzhledem k přenosce musím vybírat s nízkou kapacitanci nejlépe 100pf. iFi zen phono má 110pf.
Musím nk tomu koupit ještě nějaký krátký kabel s nízkou pf... Co třeba tento s uvedenou kapacitou 155pf( https://www.hifiobchod.cz/cinchove-rca/ ... -rca--m-m/ )
Co myslíte????
Děkuji
Phono preamp do 8tis. pro AT-VM95SH pro repas Tesla NC440
Re: Phono preamp do 8tis. pro AT-VM95SH pro repas Tesla NC440
Nikdo nic?
Asi prubnu ten IFI Zen phono. Pro zajímavost možná ještě koupím ART DEEJAYPRE II pro porovnání
U toho IFI je i kabel (fialové koncovky) tak uvidím, snad bude kvalitní...
Asi prubnu ten IFI Zen phono. Pro zajímavost možná ještě koupím ART DEEJAYPRE II pro porovnání
U toho IFI je i kabel (fialové koncovky) tak uvidím, snad bude kvalitní...
Jestli je problém v AVR poznáš tak, že se domluvíš se známým a doneseš a zapojíš ho u něj.
Jinak je to jenom nekonečné zkoušení a kupování komponentů. Když s sebou vezmeš znovu i gramofon, tak už budeš mít skoro jistotu, že je problém v bednách. Pokud u něj gramo+AVR bude hrát dobře. Jiná cesta mě nenapadá.
Z CD nebo jiného zdroje to hraje podle představ? Plno basů i dynamiky?
Jinak je to jenom nekonečné zkoušení a kupování komponentů. Když s sebou vezmeš znovu i gramofon, tak už budeš mít skoro jistotu, že je problém v bednách. Pokud u něj gramo+AVR bude hrát dobře. Jiná cesta mě nenapadá.
Z CD nebo jiného zdroje to hraje podle představ? Plno basů i dynamiky?
Ano z tidalu i deezer přes chromecast to hraje skvěle, i přes Dune HD. I s původní přenoskou AT91 to hrálo dobře, pokud člověk hned nepřepl ten samý song na deezer . Nevím dnes si s tím zkusím ještě pohrát a pustím nějaké nové LP.... Ale jak jsem psal u známeho to hrálo dobře.... jediné co jsem udělal bylo to že jsem dal do roviny podle vodováhy headshell protože on nemohl zrovna najít vodováhu .
Každopádně ten předzesilovač budu potřebovat asi i tak . Láká mě pořád to mofi.... ale jsou to 3tis. navíc oproti IFI .
Jinak kabel si koupím asi Supra dual. Má kapacitu jen 52pf/m. Sehnal jsem hotové 0,5m za cca 450kč.
Každopádně ten předzesilovač budu potřebovat asi i tak . Láká mě pořád to mofi.... ale jsou to 3tis. navíc oproti IFI .
Jinak kabel si koupím asi Supra dual. Má kapacitu jen 52pf/m. Sehnal jsem hotové 0,5m za cca 450kč.
Tak to pak jo. Dík za info. Kabel bych si udělal vlastní. Mám tu parádní tenkou licnu něco kolem 0,15 průřez v silné teflonové izolaci. Kapacita je malá. To by snad mělo jít normálně koupit. Na tohle by asi stačil i normální tvrdý drát v teflonu. Při tom průřezu je to poddajné.
Teď jsem ještě narazil na Aikido phono. říká to někomu něco?
Verstärkung : 40 dB bei 1kHz
RIAA Abweichung : kleiner +/- 0,15 dB
Übertragsbereich : 20 Hz bis 25 kHz - 1dB
: 8 Hz bis 50 kHz -3 dB
Signal/Noise : besser - 88 dB A
Klirrfaktor : kleiner 0,1 %
Eingangswiderstand : 47 kOhm
Eingangskapazität : 47 pF
Betriebsspannung : 48 V/DC 1 Watt
Verstärkung : 40 dB bei 1kHz
RIAA Abweichung : kleiner +/- 0,15 dB
Übertragsbereich : 20 Hz bis 25 kHz - 1dB
: 8 Hz bis 50 kHz -3 dB
Signal/Noise : besser - 88 dB A
Klirrfaktor : kleiner 0,1 %
Eingangswiderstand : 47 kOhm
Eingangskapazität : 47 pF
Betriebsspannung : 48 V/DC 1 Watt
IFI zen phono zaplaceno. Teď už jen čekat.... je to asi dost nedostatkové zboží .
Potom řeknu co si o tom myslím.
Potom řeknu co si o tom myslím.
Tak Vám tedy musím sdělit že to hraje...... ano famózně . Jako teď jsem opravdu spokojen. Krásný čistý zvuk. Prostor.