Phono RCA kabel
Phono RCA kabel
Potřeboval bych poradit,které kabely vyzkoušet k přenosce Ortofon Valencia,vím podle zkušeností,že u výstupu Low-Output přenosky je slyšet i délka kabelu a bohužel nemám jinou možnost umístění phona,tak,že potřebuji metrový kabel,pokud máte někdo tip,napište mi prosím. Díky
Re: Phono RCA kabel
K Valencii jsem používal Van de hul D 502.
tiez som nedavno riesil tuto dilemu k mojmu Projectu 6 PerspeX + Valencia + Canor TP306+ po roznych testoch som skoncil pri Kimber Kable TAK Cu 1,0m - plna spokojnost !
Páťo, myslím že délkou kabelu trpí spíš MM přenosky.Patmann píše:Potřeboval bych poradit,které kabely vyzkoušet k přenosce Ortofon Valencia,vím podle zkušeností,že u výstupu Low-Output přenosky je slyšet i délka kabelu a bohužel nemám jinou možnost umístění phona,tak,že potřebuji metrový kabel,pokud máte někdo tip,napište mi prosím. Díky
Delší kabel mívá vyšší kapacitu čímž MMce tlumí vyšší frekvence.
Totéž se mi zdálo s Valencií u ramínka Kuzma Stogi S. Pak jsme zjistili, že na vině byla poškozená izolace v ramínku.
Signál se vybíjel do ramínka a do zemnícího vodiče...
Výstupní napětí : 0.45 mV signál z Ortofon Valencie tím metrem kabelu projde bez potíží. Jeden přítel analogu mi laikovi vysvětloval, že MC LO přenosky mají malé napětí, ale vyšší proud.
Proto fungují převodní trafa jako Lundahl které používá Canor v TP306, nebo Ortofon Verto, které použijí vyšší proud a změní jej na vyšší výstupní napětí.
Je to jen můj laický převzatý příspěvek, můžu se mýlit...
Protože je charakter Valencie spíše jemný, mohlo by se ti líbit něco z kvalitní mědi a s postříbřením.
Metrový stříbrný drát by vyšel moc draho a stejně víc záleží na izolaci a konstrukci kabelu.
Doporučuju dobrou teflonovou izolaci jako má právě Binem zmíněný Kimber, nebo ještě lépe vzduchem vedený drát, jako levnější Nordosty.

Ten Kimber bude asi dobrý,jen cenovka 7900kc mě odrazuje. Dá se někde sehnat Van de hul D 502 v metráži?
http://www.ebay.de/itm/VAN-DEN-HUL-M-C- ... 53df71334d Je to sice 501, ale je to stejný drát akorát v tomto provedení se používá k mikrofonům.
Taky mám Kimber TAK Cu, vynikající