PIONEER BD LX52

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Lilian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

PIONEER BD LX52

Příspěvek od Lilian »

Ahojte,
Nvie niekto z Vas ako presmerovat v tomto prehravaci zvuk cez HDMI?
Ide mi totiz iba cez optiku, volba v HDMI je nepristupna.Neviem preco. Malo by to mat spojitost s navolenym video vistupom, nejak sa to ovplivnuje navzajom.
No skratka obraz mi cez HDMI ide ale zvuk nie. Kabel je podla popisky typ A 1.3(sice lacny 10eur), prehravac aj reciever YAMAHA RXV3800 podporuju HDMI1.3.Tak neviem.
Podla mna je problem v prehravaci, v jeho nastaveni.Ale nech robim co robim nejde mi to. Dva krat sa mi stalo ze uz cez HDMI isiel s prehravaca aspon testovaci signal 5.1, ale nasledne ked spustim film tak zvuk nejde, iba obraz *headbang*
V navode je ze treba navolit HDMI video, potom HDMI audio. to vzdy spravim. Naviac v zalozke HDMI su moznosti rychleho prenosu ,highspeedtransmising, toto mi vsak nejde potvrdit. Je to blokovane nejakym inym nastavenim :?

Ak by mal niekto skusenost prosim napiste nejaky typ v com asi bude problem. dakujem.

Ked budem mat moznost, poziciam iny prehravac a aspon vilucim tuto moznost.I ked radsej by som bol ak by bola chyba prave v prehravaci 8-)
reciever sa mi menit teda nechce.

Lilian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: PIONEER BD LX52

Příspěvek od Lilian »

Tak sa mi podarilo na prehravaci navolit vystup HDMI, tlacidlom video select na ovladaci. Nerozumiem preco tato volba nieje pristupna priamo v menu prehravaca :roll:
Po tomto nastaveni su uz pristupne aj volby v ramci HDMI nastaveni ako napr. highspeed transmision.
Toto by malo zarucit prenos zvukovej stopy HD do recievera. Zial nemam moznost dalej skusat pretoze akonahle zvolite HDMI na prehravaci, ostatne video vystupi su neaktivne *headbang*
Dokonca ani reciever nieje schopny video zlozku ziskanu z HDMI konektora prekonvertovat na video signal nizsej urovne a poslat ho cez Svideo alebo cinch *headbang*
Tomu fakt nerozumiem, v opacnom smere to ide, teda s viedo cinch vstupu na HDMI vystup.

Prehravac som skusal u sestri na LCD, nieje to vo vedlajsej izbe ale na druhom konci dediny, takze pozicat si 32" tv nieje realne.

Neviete ako sa da toto riesit? to ao ked chcem HD zvuk musim bezpodmienecne mat aj TV s HDMI vstupom :?:
To je blbost. Mne klasicky CRT vyhovuje po obrazovej stranke maximalne. Tak teraz neviem, asi budem musiet ozeliet ten HD zvuk... *fnuk*
A to som koli tomu pomenil celu zostavu *headbang*

Odpovědět