Pioneer f 550
Pioneer f 550
Dobrý den,
pořídil jsem si na bazoši novej tuner Pioneer f 550rds.Tuner je poslechově super,má dobrou citlivost,šum a hlavně to RDS.
Ale mám problém že si nepamatuje uložené stanice po vypnutí ze sítě,po pár hodinách.Když ho znovu zapnu třeba po dvou hodinách tak dobrý,ale ráno po noci jsou uložené stanice pryč.Celou sestavu mám napojenou na vypínací prodlužovačku aby nesvítilo stand by.
Ještě jsem se s tím nesetkal,nevíte někdo co je to za chybu či závadu?
pořídil jsem si na bazoši novej tuner Pioneer f 550rds.Tuner je poslechově super,má dobrou citlivost,šum a hlavně to RDS.
Ale mám problém že si nepamatuje uložené stanice po vypnutí ze sítě,po pár hodinách.Když ho znovu zapnu třeba po dvou hodinách tak dobrý,ale ráno po noci jsou uložené stanice pryč.Celou sestavu mám napojenou na vypínací prodlužovačku aby nesvítilo stand by.
Ještě jsem se s tím nesetkal,nevíte někdo co je to za chybu či závadu?
Re: Pioneer f 550
Nějaká vadná zálohovací baterka?
Vadný zálohovací kondenzátor, je tam 0,047F/5,5V, náhrada, dával jsem tam 0,22F, vejde bez problému:
https://www.gme.cz/cez-0-22f-5-5v-pan-nf-13-5x7-5-rm5

https://www.gme.cz/cez-0-22f-5-5v-pan-nf-13-5x7-5-rm5

Nevím jak to zbastlili u Sony (ST-S390) který udrží data bez elektriky min jeden rok...
je škoda že aparát téměř nepoužívaný, venkovní anténu družstva Mechanika Praha mám
je škoda že aparát téměř nepoužívaný, venkovní anténu družstva Mechanika Praha mám
Asi jiný druh paměti nebo baterka jako v Pc u Biosu?
Já to třeba taky vypínám.
... kľudne si vypínajte čo chcete a ako chcete. Mne je to v zásade jedno ... sú to vaše geréty a vaša slobodná voľba.
Jediné čo v tejto téme vo mne prebudilo zvedavosť je dôvod, skutočne nejaký racionálny dôvod vypínania
Jediné čo v tejto téme vo mne prebudilo zvedavosť je dôvod, skutočne nejaký racionálny dôvod vypínania
A všetkým ostatným je v zásade jedno, čo si myslí nejaký bacil.
A v zásade by ma skôr zaujímal racionálny dôvod, prečo nevypínať.
A v zásade by ma skôr zaujímal racionálny dôvod, prečo nevypínať.
Ten kondík co tam je původní, udrží paměť bez elektřiny cca. měsíc, ta náhrada možná i půl roku. Je třeba si uvědomit, že je ten stroj starší 30let, a kondenzátory degradují nejdříve. Je fakt, že dotaz na technickém fóru by se obešel bez tady běžných plků.

PS: Je to tak u většiny Pioneerů té doby i receiverů.

PS: Je to tak u většiny Pioneerů té doby i receiverů.
Důvod vypínání napájení je jednak úspora energie (malá sice ale je) - i režim stand-by 1.5W se počítá! globálně tedy, šetří elektronika a protipožární bezpečnost sestavy v nepřítomnosti obsluhy.
a to je tá pointa!
... nejakých 5 - 10 rokov si ničíš aparáty neustálym pripínaním a odpínaním od el. siete ... a za celý ten čas sa raz rozhodneš napríklad ísť na dovolenku lietadlom ... no a celé snaženie v oblasti úspory energie a uhlíkovej stopy je úplne kde? ... no predsa v pr . . . .
... nejakých 5 - 10 rokov si ničíš aparáty neustálym pripínaním a odpínaním od el. siete ... a za celý ten čas sa raz rozhodneš napríklad ísť na dovolenku lietadlom ... no a celé snaženie v oblasti úspory energie a uhlíkovej stopy je úplne kde? ... no predsa v pr . . . .

Aparáty také zásadně nevypínám, škodí jim to a nerad si je tím pádem ničím. Všech 17 kousků v pokoji je tedy neustále zapojených, vyučtování zcela ok. 

Zajímavé, v co se jednoduchý problém může změnit