PIONEER N-50 zesilovac ci ne

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
hopik
Kontaktovat uživatele:

PIONEER N-50 zesilovac ci ne

Příspěvek od hopik »

Zdravim pritomne odborniky
Rad bych vas poprosil o radu. Premyslim o sestaveni si domaci stereo aparatury, jak pro hudbu tak i pro filmy.
Predstava je takova,ze filmy budou pousteny z nejakeho hd prehravace (mam vybrany popcorn A 400) a zdrojem bude NAS.
Onehda jsem narazil na Pioneer N-50 a celkem me uchvatil. Ale mam jednu laickou otazku. Potrebuji k tomu jeste integrovany zesilovac nebo to muzu primo napojit na bedny? Naprilad zvukovy vystup z popcornu do Pioneeru a z Pioneeru primo do beden.

Dekuji za odpoved.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Re: PIONEER N-50 zesilovac ci ne

Příspěvek od kite19 »

Ak si napísal správne označenie, tak si to prečítaj.
http://www.hifi-voice.com/testy-a-recen ... -n-50.html

hopik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hopik »

tak se nam to zacina prodrazovat o zesilovac.
Zkusim se kouknout po necem vice all in one.

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

hopik píše:tak se nam to zacina prodrazovat o zesilovac.
Zkusim se kouknout po necem vice all in one.
Nič sa nepredražuje. Ved logicky potrebuješ na zosilnenie signálu vždy zosilnovač.Ci už integrovaný,delený alebo zabudovaný v aktívnych boxoch. Bez neho zvuk z reprosustav nepojde.

hopik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hopik »

No v mem vypisu veci ,ktere bych rad, chybi jak jsem tedy zjistil dost zakladni vec a tou je prave onen zesilovac.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Ahoj, tak sem napíš aké máš reproduktory, resp. aké si chceš zaobstarať, podľa toho vyber zosilňovač, ak nevyberieš niekto ti poradí čo by spolu mohlo hrať. Reproduktory sú to najdôležitejšie a zosilňovač je druhý v poradí. Skús povedať aký máš cenový limit na stereo zostavu a aké komponenty preferuješ. Repro regálové alebo stĺpové a všetko ostatné, prehrávač či DVD alebo sieťový rieš ako posledné. Od tých repro veľa závisí, ak vyberieš zle, zbytočne budeš kupovať dobrý zosilňovač. Ale keďže ti nevadila cena Pioneer N-50, tak som zvedavý aké repro by si vybral a za koľko?
Ide hlavne o to na čo to chceš využívať, pokiaľ to má byť klasická hifi stereo zostava, tak rieš prioritne reproduktory, ak to chceš k počítaču na prehrávanie filmov a nezáleží až tak veľmi na zvuku, tak sa bez zosilňovača aj tak nezaobídeš.

hopik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hopik »

Ahoj .. diky za reakci

Otazka ceny je vzdy tezka, nicmene rad bych se vesel do 50tis coz je pro me magicka hranice.
Uz dlouho je mi sympaticka znacka Xavian. Hlavne jejich regalovky primissima. Bylo by to do pokoje cca 20m, coz by melo stacit.
Vzdy jsem chtel klasickou stereo aparatuju tj. cd preh., zesik a bedny. Nicmene doba uz pokrocila a klasicky cd prehravac bych uz nekupoval a nahradil ho nejakym tim "streamerem".

Kdybych to tak zhrnul.
- popcornhour A-400 (nebo novejsi A-410) cca 7tis. (mam jeste staricky A-100 , ten uz pujde do kremikoveho nebe)
- streamer .. kdybych pocital N-50 cca 16tis
- zesilovac - k xavianum se pry zvukove hodi zesilovac NAD . napr. NAD C356BEE MDC - cena 18500
- bedny - xavina primissima - cena cca 12500kc

To jsme neco malo pres 50tis. (a uz to navysovani zacina)
Jaky mas nazor na tuto film/stereo myslenku?
Jsem pro kazdou konstruktivni kritiku.

diky

hopik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hopik »

Kdyz tak premyslim nahlas tak spise nez sitovy streamer a zesilovac by to chtelo AV receiver s moznosti steamovani hudby. hmmm

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Skús počkať či ti neporadí niekto fundovanejší ako ja, premenuj vlákno aby zaujalo ľudí čo sa v tom orientujú, tak aby bolo jasné o čo ide, tento názov je dosť nešťastný. Jediné s čím ti ja viem poradiť je, aby si počkal na rady, 50 000 rozpočet je dosť na to aby si kúpil niečo relatívne kvalitné, hlavne sa snaž zmeniť pomer v cene medzi repro a zosilňovačom, na výsledok budú mať reproduktory najväčší vplyv. Premenuj tému, trebárs : Stereo zostava na prehrávanie internet. súborov, neviem nejak tak aby bolo zrejmé o čo ti ide.
V tvojom prípade si myslím, že je naozaj vhodnejší AV receiver ako zosilňovač.

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vonvichousch »

Ten Pioneer N-50 se mi líbil taky,jenže pak jsem zjistil,že neumí gapless přehrávání (opraveno v posledním firmware),pak jsem zjistil,že u FLAC souborů,neumí na displayi zobrazit obrázek alba (to umí jen u mp3 *headbang* ),takže jsem Pioneera zavrhl. Zatím přehrávám FLACy z BD Pioneer a mám je uložené na USB HDD ,protože zase neumí přehrávat FLACy po síti...
Teď je zajímavý výprodej streamerů Cambridge Audio N30 ,na ebay UK je prodávají za cca 200 liber,zož je necelých 7000Kč,ale zase umí jen FLACy 24 bitů/96 kHz max...

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Jen podnět k zamyšlení- proč nepřehrávat rovnou z PC, receiveru a repro? Zvuk vyveden jako digitální signál z PC do receiveru, obraz rovnou do telky. Pokud je slušné PC, je kvalita zajištěna a ušetří se za jeden komponent-tj. cosi, co PC umí taky. PC nemusí být ve stejné místnosti, jsou bezdrátové klávesnice i myši s dosahem deseti metrů, monitorem bude TV. A koupí se z druhé ruky high end receiver do 15 tisíc a zbytek se vrazí do beden....to jen tak aby řeč nestála...

hopik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hopik »

Jak to tak byva, tak co jsem chtel pred tydnem neni to bych chtel dnes :)
Velmi me zaujala yamaha R-N500. Myslim,ze je to velmi prakticka vec.
Vim,ze uz by to nebylo tolik hifi jako Pionerer a NAD ,ale za podstatne nizsi cenu.
Stejne nakonec rozhodne osobni poslech.
V jednom z prazskych studii maji jako zesilovace NAD a xaviany delizia tak i tu yamahu, takze mohu porovnat co se zvuku tyce a jestli poznam rozdil. Pak se asi uvidi ,kdyz vezmu NAD jestli vzit i ten pioneer.
No neni to lehke.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Len aby tá Yamaha nebola viac hifi ako pioneer a nad spolu :D Keď budeš kupovať nikdy nepozeraj na značku a hlavne nepočúvaj čo ti rozpráva predavač, počúvaj to ako to hrá a zvyšok si nájdeš na internete - je málo predajcov čo chcú skutočne poradiť(väčšinou chcú predať). Daj si načas s nákupom, blbcov čo vbehnú do obchodu, nechajú si potvrdiť od predavača to čo chceli počuť je veľa a ja som jedným z nich :D. Osobne by som bol naklonený rade od drfish,v podstate ušetríš za jeden komponent, ale stále ho môžeš kedykoľvek doplniť.

hopik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hopik »

Zdravim jeste jednou.
V pondeli si pujdu poslechnout http://www.hifionline.cz/akcni-sestavy/ ... amaha-dls/
O tech repracich jsem toho moc nenasel. Chtel bych se zeptat na Vas osobni nazor pro poslech 50% film 50% hudba (hlavne 80leta,portishead, depech mode,nic rockoveho ) ?

Dekuji za nazory

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Já myslím, že za 28 tisíc tě to určitě nebude zas tak mrzet, jako by to bylo za plnou cenu a v ceně těch dvaceti osmi to hrát určitě bude. Možná se zaty peníze dá nakombinovat i něco lešího, ale když se ti tohle bude líbit, tak to je to nejdůležitější na světě a nemá cenu to rozpitvávat. Zdá se mi to celkem rozumnou volbou... ;)

Odpovědět