Pioneer nebo Marantz

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
jirotel
Kontaktovat uživatele:

Pioneer nebo Marantz

Příspěvek od jirotel »

Ahoj kolegové hifisti,

mám dilema... nedopatřením jsem asi odpálil na Pioneeru A607R phono vstup , řeším teď jestli pincka nechat opravit, nebo koupit něco ve stylu Marantz PM-40SE, potřebuji to jen na gramofon.... vše ostatní (DVD, PC) mi jede přes Marantz SR5400, který bohužel Phono neumí...
Proto se chci zeptat jestli mi může někdo poradit co s tím....předem moc děkuji Všem ;) :(

liboraudiotechnika
Kontaktovat uživatele:

Re: Pioneer nebo Marantz

Příspěvek od liboraudiotechnika »

Phono předzesy v integrovaných zesilovačích stojí vesměs za prd. Takže nejlepší řešení by bylo zakoupit phono preamp - stačí Actidamp MK2v2, a je to vyřešeno, nehledě na lepší zvuk...

jirotel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirotel »

Moc díky :-) napadlo mě, že něco takového existuje...ale nevěděl jsem pod čím to hledat *thumbs up* *thumbs up* takže díky kolego *klanimse*

kubas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubas »

všechny actidampy mají suchý zvuk, bez basů,při koupi budeš neštastný člověk,tenhle receivr ho schová levou zadní, slušný zvuk s nádechem lamp.starší strojky mají nádech lamp,to se dnes o nových mrdkách nedá říct.
http://elektro.bazos.cz/inzerat/3784821 ... -r-s77.php

jirotel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirotel »

Popravdě jsem hledal něco okolo 2-2,5 tis...jak říkám jde mi jen o to phono.. :-(

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Pionner míval ucházející interní pre-ampy, no možná Vy chcete víc...mimochodem, jak se Ti to povedlo "odpálit" ? To půjde opravit, ne ? Ještě bych chápal pokud bys tam pustil to strašnou muziku Tear Gas, Exciter nebo Grave digger...to chce aparát.

liboraudiotechnika
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od liboraudiotechnika »

No, nevím, Actidamp MK2v2 jsem sám osobně i s přáteli porovnával např. s Cambridge Audio 651P, což je velice slušný preamp, a Actidamp byl jen nepatrně, ale opravdu nepatrně horší. Všechny vestavěné preampy v zesilovačích jako Onkyo, Technics, Sony, JVC apod se nechytaly ani v nejmenším. Samozřejmě, pokud někdo chce bumcink, jeho věc, ale prostor, dynamika, rozlišení nástrojů apod je něco jiného...

jirotel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirotel »

Mno "inteligentne" me napadlo do phono vstupu napojit MP3 prehravac.... :-(
Btw.. neprislo by mi ze by ten pincek A 607R hral nejak spatne... asi by to slo i opravit ale nevim komu to popravde ani sverit :-(...kdysi jsem premyslel i nad nejakym tim "tuningem" v podobe lepsich soucastek... :(

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

kubas: To je neuvěřitelnej nesmysl.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Čoeče...ale napojením vysokoúrovňového signálu z přehrávače do vstupu PHONO muselo vyvolat rachot a zkreslení jako...tak to by Tě hned přinutilo vypnout...málo pravděpodobné že by šlo o závažnou destruktívní a neodstranitelnou závadu. Pokud ostatní vstupy, zdroje (CD, tape, tuner) hrají normálně tak máš místo avárie lokalizováno velmi přesně: korekční pre-amp a to je pár součástek, trandů, elytů a rezistorů, náhrady jsou běžně dostupné.

jirotel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirotel »

Mno všechno ostatní jede zcela v pořádku.....akorát mi příjde, že při menší hlasitosti jde vícero signálu, resp výkonu do pravého reproduktoru....
Když to přiostřím tak se to vcelku srovná.... :?

jirotel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirotel »

Pripadne by jste vedeli o nekom kdo by se na to mohl podivat ? Idealne Praha....pripadne okolí... :-)

Díky ;-)

Hans20
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans20 »

Mnoho lidí se mnou nebude jistě souhlasit (těch mýtů o kvalitě toho či onoho je mnoho), ale je mi to jedno. Nevzpomínám si, že by Pioneer někdy udělal dobrej zesilovač. Jo CD, kazeťáky to jo. Ale zesilovač? :roll: Tak já za sebe bych ho hodil do popelnice a koupil si něco jinýho.

jirotel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirotel »

Chci jít samozřejmě dál, už jsem na tom i začal pracovat, viz koupení nového '"mazla" Marantze SR5400....
Ale na to potřebuji opravit pincka a poslat ho třeba někomu kdo s hifi začíná....neřekl bych, že hraje špatně...ale trošku jsem se zakoukal do stylu Marantzu....
Přijde mi, že z něj leze opravdu to co na nahrávce je....občas chybí malinko bass, ale mám ho jen na domácí kino a časem k němu přibude subb., takže si myslím, že bude po problému....
Takže mě čeká nákup, resp výměna pincka za nějakého slušnějšího nejspíš marantze a nové bedny... :-)

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

A jseš si zcela jist že Marantz bude takovým přínosem který vynahradí anabázi s obměnou ? Potom napiš ale pravdu.

Odpovědět