Pioneer SX 525
Pioneer SX 525
Zdravím . Koupil jsem na inzerát reciever Pioneer SX 525. Na zadní straně je napsáno , že je možné zapojit repro 4-8 ohm . Zapojil jsem repro 6 ohmů. Od začátku mi nehraje levý kanál. Byla prasklá pojistka, tak jsem ji vyměnil a pojistka vždy praskne. Jiné bedny na vyzkoušení nemám. Ještě se stane, že zapnu radio a po minutě se pomalu ztratí zvuk. Reciever vypnu, spustím znovu a pak už pokračuje normálně, tedy pouze na pravý kanál. Myslíte si, že to může být způsobeno repro, nebo nevím čím. Prodejce se mi zdál solidní člověk, asi mu věřím, že to poslal v pořádku. Děkuji za každou radu a přeji hezké svátky. S
Re: Pioneer SX 525
Ahoj. A když pravou bednu která hraje zapojíš do levého výstupu tak to hraje? Pokud ano, problém bude v bedně. Určitě nevadí že mají 6Ohmu. To ztrácení zvuku je určitě závada o které prodejce věděl. Ta nevznikla přepravou. Pokud je prodejce seriozní tak ho vezme zpět a vrátí peníze. Hezký svátky.
Ahoj a děkuji za info. Zkusil jsem to prohodit a bednou to není. Levý kanál vypaluje pojistky . Po výměně za novou v tom lupne a přestane hrát. Ne uplně , ale tlumeně s chrčením. Budu muset vyhledat nějaký servis . Jsem z Kralup, tak asi Praha, Mělník či Kladno.
Jo, tohle se prodávalo u nás na burze. Věci z Nemeckého smeťáku. Vždy "zaručeně funkční"
Tak jsem nalezl odvahu se podívat dovnitř . Našel jsem tam přeletovaných spojů a není to zrovna odborně udělaný 
https://www.rajce.idnes.cz/boggacio/alb ... eer-sx-525

https://www.rajce.idnes.cz/boggacio/alb ... eer-sx-525
Někdo to odpálil, zkusil opravit, znovu to odpálil a pak už do toho nechtěl vrážet prachy.
Občas vadí to, že tam jsou STK moduly a napajeni bylo na hrane uz pri 220V. Dneska pri 230-240V to odchazi.
Občas vadí to, že tam jsou STK moduly a napajeni bylo na hrane uz pri 220V. Dneska pri 230-240V to odchazi.
"praskla pojistka" ? která, repro nebo síťova či jiná ?
recívr (zesík) dnešních dnů běžně snese zátěž
(impedanci) 4-8Ω hledej jinde event na zkoušku
dej jiné bedny...
recívr (zesík) dnešních dnů běžně snese zátěž
(impedanci) 4-8Ω hledej jinde event na zkoušku
dej jiné bedny...
Co to bylo za prodejce? At víme od koho nekupovat. Bych mu to vrátil, nebo žádal větší slevu.
Dobrý den,
mám ten samý problém. Pioneer SX 525 dovozen z Německa. Chci se zeptat, zda jste dospěl k nějakému řešení. A jaké pojistky jste použil? Dle návodu má jít o 1,5 A pojistky. Při koupi tam byla Eska 1,6 A 6x30mm. Dá se někde tato pojistka v ČR koupit?
mám ten samý problém. Pioneer SX 525 dovozen z Německa. Chci se zeptat, zda jste dospěl k nějakému řešení. A jaké pojistky jste použil? Dle návodu má jít o 1,5 A pojistky. Při koupi tam byla Eska 1,6 A 6x30mm. Dá se někde tato pojistka v ČR koupit?
Nemusí bejt nutně origoš, stačí dodržet proudovou hodnotu (A) - ta je běžná - a event. přiletovat
"na fest" jo a lépe T, vypíná trochu později než F.
"na fest" jo a lépe T, vypíná trochu později než F.
A když prdne T, dáš hřebík? Prosím už neraď. Tyhle staré strojky jsou pro někoho kdo si to spraví sám, popř. má dobrého kamaráda.
Pokud odejde pojistka, málokdy je problém v pojistce.
Pokud odejde pojistka, málokdy je problém v pojistce.
Napiš něco lepšího, zatím jenom všelicos kritizuješ, pustě žvaníš a příště prosím už nereaguj, obtěžuješ
Teda lechosi, takovou sebereflexi bych od tebe nečekal, jdeš do sebe. Teď jen aby ti to vydrželo a řídil ses tím.
-
- Kontaktovat uživatele:
To: Stan1971
Díval jsem se na servisní manuál a pro napájení koncových zesilovačů je +50V. Konec není symetrický, takže každá pojistka je pro +50V každého kanálu. Na výstupu před reprosvorkami je kondenzátor 2,2mF.
Podle mně je prostě závada k koncových tranzistorech a nebo jejich budičů.
To ty doma určitě nespravíš, odnes to do servisu.
Hlavně už neměň pojistky a nic neletuj.
Díval jsem se na servisní manuál a pro napájení koncových zesilovačů je +50V. Konec není symetrický, takže každá pojistka je pro +50V každého kanálu. Na výstupu před reprosvorkami je kondenzátor 2,2mF.
Podle mně je prostě závada k koncových tranzistorech a nebo jejich budičů.
To ty doma určitě nespravíš, odnes to do servisu.
Hlavně už neměň pojistky a nic neletuj.