Podložení reprostojanu
-
svartenatt
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Podložení reprostojanu
Mám na stojanech AQ s19/80 repro Dali Zensor 3, v součtu je výškový měnič o 10 cm níž, než je moje poslechová rovina.
Čím tedy podložit stojany? Napadá mě pouze nějaká příčková tvárnice, mramor je cenou mimo, hroty taky ne.
Čím tedy podložit stojany? Napadá mě pouze nějaká příčková tvárnice, mramor je cenou mimo, hroty taky ne.
Re: Podložení reprostojanu
Mramor je v podstatě jen takový lepší vápenec, na tohle se vůbec nehodí (pro snoby samozřejmě ano). Hodily by se třeba dva kusy žuly, např. odpad od kameníka nebo staré obrubníky. Nejdražší bude broušení dvou protilehlých ploch do roviny a rovnoběžnosti.
Nebo podložit jen přední hrany beden, aby vyzařovaly mírně nahoru.
Nebo podložit jen přední hrany beden, aby vyzařovaly mírně nahoru.
-
svartenatt
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Dík za názor. Ta žula bude taky vzhledem k požadované velikosti neadekvátně drahá. O estetiku mi tolik nejde, proto mi stačí cokoliv pevného.
10cm pod poslechovosti rovinou ???
To by mělo význam řešit pokud posloucháš ze vzdálenosti 20cm a menší.
Pokud posloucháš ze vzdálenosti 2 metry, tak je úhel mezi vodorovnou rovinou a přímkou vedoucí k uchu méně než 5 stupňů. Pokud je vzdálenost 3 metry, tak už je to pod 3 stupně.
To by mělo význam řešit pokud posloucháš ze vzdálenosti 20cm a menší.
Pokud posloucháš ze vzdálenosti 2 metry, tak je úhel mezi vodorovnou rovinou a přímkou vedoucí k uchu méně než 5 stupňů. Pokud je vzdálenost 3 metry, tak už je to pod 3 stupně.
-
svartenatt
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Od soustav jsem asi necelý metr, mám je u stolu s PC. Proto mám ten nestandardní požadavek.
Podlož to knihama.Pokud bude rozdíl slyšet, investuj do něčeho, co neurazí tvoje estetický vnímání.
kabelguru.cz
-
svartenatt
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tak špatné knihy nemám, abych je takto použil. Kde mi jen o rozumné podložení za nízké náklady. Proto, když už podkládat, tak ať to má i smysl izolovat vibrace.
Ahoj,
já jsem používal betonovou dlaždici 500x500x50 nebo 400x400x40.
např: https://www.dek.cz/pobocka-praha-hostiv ... x500x50-pr
já jsem používal betonovou dlaždici 500x500x50 nebo 400x400x40.
např: https://www.dek.cz/pobocka-praha-hostiv ... x500x50-pr
-
svartenatt
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tady vede cesta, betonové prvky. Byl jsem se projít ve stavebninách a našel jsem ideální velikost https://www.hornbach.cz/shop/Zakrytova- ... rtikl.html. Stojan má základnu 20 x 24 cm, takže by to ani moc nepřečnívalo. Otázkou je, co to vydrží.
Výběr je na tobě. Beton jako beton, tento je akorát probarvený. Objemová hmotnost bude něco kolem 2000kg/m3