Poloha mikrofonu pro nastavení hlasitosti u multikanálu
Poloha mikrofonu pro nastavení hlasitosti u multikanálu
Ahoj, netušíte, jakou polohu má mít měřící mikrofon, když manuálně nastavuji úroveň hlasitosti pro jednotlivé bedny? Pořád směrem "dopředu" z poslechového místa, nebo u zadních beden směrem k bednám? Rozdíl polohy dělá pár dB a nevím, co je správně. Nebo jej mám nasměrovat pro všechna měření ke stropu, jako je to u mikrofonů, dodávaných k reciverům s Audiossey?
Re: Poloha mikrofonu pro nastavení hlasitosti u multikanálu
Kino šteluju hlukoměrem a to vždy tak, že jednotku mám před ksichtem a směruje na střed plátna. Ale i po nastavení stejné úrovně hlasitosti pro všechny kanály ještě dolaďuju hlavně center a surroundy.
Díky za odpověďdkdkdk píše:Kino šteluju hlukoměrem a to vždy tak, že jednotku mám před ksichtem a směruje na střed plátna. Ale i po nastavení stejné úrovně hlasitosti pro všechny kanály ještě dolaďuju hlavně center a surroundy.

Podle mě by měl mikrofon směrovat nahoru, alespoň návod k mému Anthem avr to uvádí, ilustruje. Zvuk se odráží od okolních stěn, což mikrofon zachytí lépe než dopředu směřující.I bývalý mic k Denonu byl navržen nastojato..