Polské aukro Alegro
Polské aukro Alegro
Máte nějaké zkušenosti s nákupy na Polském Alegru ? Je nutná nová registrace na Alegru, když jsem registrovám na Aukru ? Jak nakupovat a jak je to se zásilkama do zahraničí, poraďte.
Re: Polské aukro Alegro
S aukro registrací se přihlásíš i na alegro,polský prodejce musí mít povoleno ,že souhlasí se zasíláním zboží do zahraničí.Pak se dá od něj nakupovat.Horší je to s placením a dopravou.
Jak tedy platit a jak je zajištěna ta doprava ? Nebylo by lepší zaslat na poštu blízko českých hranic a zboží si tam vyzvednout proti zaplacení? Jde i taková možnost ?
Jde to poslat na dobírku (za pobraniem na poste restante na poštu kde chceš.Sám jsem takhle kupoval desky po tom když mě jeden polský obchodník okradl o peníze.Mám pár obchodníků s deskami v oblíbených a těm pošlu peníze bez obav,ale ty co neznám....ne a ne a ne.Na aukru je sice klauzule ohledně ochrany kupujících,ale když se jedná o problém na allegru jsou to jen blbé žvásty.Nepomůžou a celé jednání prodlužují,tak aby se protáhlo na 30 dní kdy končí lhůta na reklamaci a potom Ti pošlou email aby ses obrátil na polské allegro,no a ti řeknou bohužel 30 dní na podání stížnosti už uplynulo.... . Nechtěl jsem Tě odradit,to opravdu ne,ale pokud je prodejce dobrý ,určitě se sním domluvíš.
Chtěl jsem na Alegru použít přihlašovací jméno a heslo z Aukra, bohužel to nešlo. Takže jsem založil na atlasu novou mejlíkovou adresu a pak se jal na Alegru nově registrovat, když již po několikátém pokusu se zdálo, že bude registrace úspěšně dokončena, tak to nějak divně vytuhlo a byl šmytec, nedaří se.
Jinak, ty rady jsou moc dobré a beru si z nich poučení !!! Díky.
Jinak, ty rady jsou moc dobré a beru si z nich poučení !!! Díky.
Tak se to s tou novou registraci konečně podařilo. Ještě bych měl jeden dotaz, jak je to, kdybych i já chtěl něco nabídnout, či případně vyměnit.
Mělo by to být stejné.Jseš zaregistrován a můžeš dražit a prodávat.
A jak je to s poplatky, pokud se ti podaří něco vydražit ?
Nevím jak Ty, ale já bych teda na Allegru po negativních zkušenostech několika zdejších "členů" kupoval jen od vyzkoušenejch prodejců. Jde samozřejmě o nedodání zboží, ale i o stav a o reklamační problémy. Podvodníci se určitě najdou všude, ale pro mě je nejbezpečnější nakupování na E-bayi i s tím, že mám možnost si to nechat poslat do Německa. Zklamal jsem se jen jednou u prodejce z Ruska a jednou z Číny, takže i celkem očekávatelné. Jinak pokud jde o prodejce ze západní Evropy, vše vždy OK, ve většině případů, i když deklarují, že neposílají do ČR a nemají Pay-Pal, jsem se domluvil. Pokud jsem měl problém s dodáním, stačilo prodejci napsat, že budu situaci řešit přes E-bay a Pay-Pal a vše bylo OK.
temnenebe ja som z poľského Allegro objednával cez www.tovarzpolska.sk
Tak tohle je zajímavé, jaký je rozdíl ?
Už to bolo dávnejšie asi 2 roky, objednával som nejaké ND na auto. zdalo sa mi že je predsa len bezpečnejšie objednať cez SR ako priamo sa registrovať na Allegre. Ďalší dôvod bol že som ešte nemal Pay Pal, tiež komunikácia v slovenčine je mi predsa bližšia. No skús to pozrieť aj referencie. Máš tam tiež výpočet komplet objednávky z dopravou. No musíš rátať s tým že si zarátajú nejakú províziu za sprostretkovanie. 

Ten tip je skutečně moc dobrý, již jsem si to ohmatával jen tak na zkoušku a pročítal i ty reference + i průvodní video. Také jsem jen tak na zkoušku zkoušel, kolik by stál nákup + poplatky i provize. I tak jsou výsledné ceny velmi povzbuzující oproti cenám na našem aukru, nebo od různých prodejců u nás. Opravdu to byla moc dobrá rada !!! Ještě jednou děkuji.
Rád som pomohol. veľa šťastia.