Pomoc při hledání gramofonu

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
medusa16
Kontaktovat uživatele:

Pomoc při hledání gramofonu

Příspěvek od medusa16 »

Ahoj, potřebuji poradit. Chtěla bych si k narozeninám vybrat gramofon, ale vůbec nevím, co bych měla chtít aby měl. Pročítala jsem ti tady spoustu diskuzí, ale bohužel mi přijde, že je tady tolik odborníků, kterým by moje dotazy připadali trochu směšné. Pokud jde o cenu, nemůžu si dovolit drahý gramofon, pokud by to bylo do 3000,- byla bych ráda, ale šlo by to i do 4000,-. Líbí se mi jednoduchý vzhled, především pokud mají dřevěný design. Dívala jsem se například na tento: http://www.conrad.cz/usb-gramofon-ion-p ... vo.k779002 ... Pokud bych si vybrala tento, bude stačit na obyčejné domácí přehrávání? Nejsem náročná.. Nebo co bych pořebovala přikoupit? Předem děkuji za to, že se mnou budete mít trpělivost.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc při hledání gramofonu

Příspěvek od S499_1023 »

Tohle bych V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ nekupoval. Je to absolutní odpad. Chceš investovat 3-4 tisíce jen do gramofonu, máš zesilovač (se vstupem pro gramofon) a bedny?

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Pri rozpoctu 3 – 4 t uz je opravdu velmi tezke poradit neco seriozniho.

Pokud bys byla trochu trpeliva a dosetrila si jeste tak, rekneme, na 5.000, dovolil bych si tady navrhnout to, co uz "ciselny" doporucil kolegovi v jinem vlakne:

http://www.alza.sk/lenco-l-3807-d303369.htm ......a nebo nejaky ten "Project".

Nejprve ale (jak uz take "ciselny" psal) nutno zodpovedet, jestli mas vubec moznost ten gramofon pripojit. ;)

medusa16
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od medusa16 »

Ne nemám zesilovač a bedny, právě proto jsem sem psala, co bych ke gramofonu eventuálně potřebovala. Ten Lenco vypadá jako něco co hledám, ale nejlevnější není. Tento je levnější a vypadá podobně, byl by v tom velký rozdíl? http://www.alza.cz/lenco-l-3867-d271869.htm

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Ano, byl by v tom velký rozdíl. To, cos teď nalinkovala, je stejný odpad, jako ten iOn.
To Lenco L-3807 je asi nejlevnější pořádný gramofon, který se dá koupit jako nový.
Jednoho času se dala Audio Tec hnica AT-LP 120 USB koupit v Tchibu pod nějakou jejich značkou za trojku ale to už je dávno pryč.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Ale existují...s vlastním zesíkem a výstupem na bedýnky, jsou někdy v nabídce super-hyper marketů (Sencor, Lenco...) pro začátek stačí ale jde spíš o takové plastové hračky...hlavně se zajímej či má magnetodynamickou přenosku, krystalová (piezoelektrická) nebo keramická to je brusič co ničí cenné desky ale hodně záleží na obsluze a šetrném zacházení, LP Supraphon z let 1980-82 mám dodnes a první můj gramec byl šásko Tesla HC13 nejnižší cenové třídy...podívej a hrají dodnes skvěle...nenech se odradit názory audio fanjšmekrů, gramofon je kultura, životní styl.

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Za ty peníze se slušný nový nesežene …
tady jsem jeden starší objevil:
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... ns-td-180/
Ale chce to ještě předzesilovač pro přenosku a zesilovač s bednama ...

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

no právě...nebo nejaké radijko stereo co má vstup PHONO a vlastní bedýnky

TJK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od TJK »

Za 3-4 tis. sleduj aukro. Občas se tam objeví nějaký kousek od Tesly NC450, NC500 popř NC440. Při troše štěstí se za ty peníze daj koupit.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

lechos: Prosím tě, neraď tady lidem plastové odpadky.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

už zase ?! moc, moc, ale doopravdy moc Tě prosím, nereaguj příště a když jinak nemůžeš tak piš do SZ, jseš prostě dlouhodobě únavnej a trapnej, děkuji...jo a Tvůj návrh na typ gramce ?

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Lechos-Luboši,ale vždyť on má v podstatě pravdu.já se vždy směji,když někdo shání gramo v podstatě téměř zadara,zapomíná na seřízení,vložku,phono preamp,překabelování,většinou tomu ani nerozumí-tzn. to "nějak špatně poštelují"-a co na tom budou poslouchat?Vždyt dnes LP deska je dražší než CD placka-pokud budou poslouchat staré LP vytažené z půdy po dědovi nějaký Jugoton apod.-tak to bude stejně jen praskat atd.Pračka desek nebo nějaké vyprání jim nic neříká....o čem to tedy je?O hifi asi jako takovém určitě nee..
-tip třeba od JFK za 3- 4 litry sledovat dobrý kup je ok-ale zase to je většinou ve špatném stavu-je třeba spoustu věcí doladit a vyměnit,není preamp apod.-to nemluvím o tom,že nejsou bedýnky,do kterých by se mělo investovat nejvíce...to je pořád dokola-poraďte atd.--ale za málo peněz je většinou málo muziky.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

lechos: Reaguj na příspěvek, ne na jméno. Fakt si myslíš, že tedy je to správné místo na doporučování pluhů?

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TRANSIWATT »

Pro Medusu.
Laici to mají fakt tady těžké nechat si s něčím poradit. Různé , mnohdy i protichůdné rady, vzájemné polemiky názorů doporučovatelů způsobí u laika takový hokej, že pokud na začátku měl aspoň přibližnou představu, tak po jedné stránce příspěvků již fakt neví (třeba se i vykašle na gramec a koupí si akvárko s rybičkama a ještě mu zbude na levnou empétrojku :D )
Zprvu bych se chtěl zeptat na čems to poslouchala doposud. Jak velká a hodnotná je tvá sbírka desek? Máš už nějakou výbavu? /reprobedny, zesík nebo receiver se vstupem pro phono MM/
Pokud z toho nemáš nic a tvůj rozpočet je limitován těmi 3-4t. tak skutečně platí, že za málo peněz málo kvalitní muziky. V tom případě i já mohu doporučit nějaké gramorádio jaké se objevují v různých elektromarketech. Obsahuje to gramofon stejných kvalit (stejně mizerných) jako Tebou původně vybrané přístroje, ale je v tom vše , myslim ,že se to prodává i s nějakými reprobedýnkami (nebo se dají na tomtéž místě dokoupit).Třeba tahle hrůza http://www.alza.cz/roadstar-hif-1937tumpk-d2192988.htm. Pokud ti postačí nenáročný poslech pro zábavu bez větších nároků na kvalitu reprodukce, tak ani nemá cenu dávat za něco víc peněz. //ano, příčí se mi to jako hifistovi někomu doporučovat takovou s*čku, kterou bych si nedal ani pod nohy, ale dle rozpočtu a požadavků tazatele mi to přijde jako vhodné řešení; /
Pokud by ses chtěla oddat trpělivosti a spoření a vystavět trochu solidní audiofilskou sestavu /žádný ultra highend v ceně 3+1 v Praze u metra/, tak těch komponentů bude víc. V tom případě doporučuji gramofon v ceně 6 až 9t. od Projectu anebo již zde doporučován Lenco L-3807 nebo Audiotechnica AT-LP120. Zesilovač s gramovstupem MM (MC) -tady jsem viděl na alze poměrně výhodnou nabídku DENON PMA-520 AE black+ CD přehrávač DCD-520 AE black -to vše za necelých 10t. CD přehrávač umožňuje i SACD. Já vím, tady je již výběr trochu složitější, je možné volit v této třídě mnoho jiných komponentů od jiných firem. Z reprobeden pro začátek třeba regálovky značek Tannoy, Denon, Magnat, Jamo v cenách 7-10t. (levnější bych nekupoval) Osobně se mi líbí zvukově Magnat-Quantum.Pokud sloupové , tak v relacích 10 - 15t. Časem, jestli podlehneš onomu požitku z kvalitního poslechu budeš chtít samostatný preamp pro přenosku, lepší přenosku, samostatný sluchátkový zesík, výborná sluchátka.... atd, atd, to už pak nemá konce a člověk chce stále něco lepšího. //komponenty jsem vybíral namátkově z nabídky Alzy, jako začátek pro požitek z lepšího zvuku rozhodně obstojí// Myslím, že pro laika je také užitečnou informaci , že taková základní POSLOUCHATELNÁ sestava lze pořídit mezi 22 až 30tisíci korun.
Třeba to bude právě ten křáp, nabízený na začátku, který řeší vše levně komplet, rychle a ihned, po počáteční euforii a požitku z přehrávání desek se stane startovním impulsem pro pořízení solidní sestavy.
Na závěr jedno varování ! Rozhodně nedoporučuji laikovi kupovat ojetiny a ještě přes internet. Než to rozchodí, dá do kupy, poshání na to servisáky a odborníky, tak to je tolik ztráty času a výloh s nejistým výsledkem, že to je fakt lepší si připlatit za novou věc.

Odpovědět