Pomoc při výběru CD / SACD

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
luka1000
Kontaktovat uživatele:

Pomoc při výběru CD / SACD

Příspěvek od luka1000 »

Zdravím všechny fanoušky kvalitní hudby.
Potřeboval bych poradit s výběrem CD nebo SACD přehrávače. (SACD není podmínkou, zatím žádný disk nemám, to spíš možná do budoucna. Ale stejně počítám 98% CD)
Teď mám sestavu zesík DENON PMA-1500 a repro B&W 684.
Cena cd přehrávače počítám do 20tis.
Moji kandidáti:
1. Denon DCD-710AE (měl jsem doma půjčené, nic moc, zklamal, možná jedině po úpravě CASEA. Cena 11.000,- + Casea 13.500,-)
2. Denon DCD-1500AE (musel bych trochu došetřit, cena cca 23.000,-)
3. Marantz SA 7001 (mám možnost starší, ještě v záruce, není to verze KI, Cena 8.000,-)
4. CAMBRIDGE AUDIO AZUR 740C (cena 20.000,- velké plus použití jako externího DACu)
Dalším návrhům se nebráním, do budoucna ještě plánuju povýšit repro asi zase B&W ale 7 řada.
Děkuji za rady.

Mike
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc při výběru CD / SACD

Příspěvek od Mike »

Být tebou tak se do začátku na SACD vykašlu. Denony jsem slyšel oba které máš ve výběru. Píšeš že zklamal mám na něj stejný názor. Ten nebrat ani vyšší model 1500. Marantz 7001 mi přišel za ty peníze opravdu špatný a nehrající (v době kdy jsem si vybíral ve studiu CD player)
Volil bych značku Cambridge Audio za svoje peníze dostaneš hodně muziky a model 740C hraje velmi dobře. Na danou cenovou kategorií bych řekl že výborně.
O něco dál je Vincent CD S3 který se prodával nový za 25 - 26 000kč. Nové už se neprodávají nahradil jej model Vincent CD S4. Stojí nový 19 000kč a také bych ho zahrnul do výběru má nový D/A převodník a hraje velmi dobře. Osobně bych si vybral tento před CA. Ale je to o prereferencích takže zajít do studia a poslechnout.

luka1000
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od luka1000 »

Jesště další možnost
5. CAMBRIDGE AUDIO AZUR 640Cv2 (sice starší, asi 3 měsíce, ale záruka a slyšel jsem jenom chválu - cena 9-10tis.)

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

Cambridge Audio azur c640 jsem testoval přímo ve studiu proti CA c340 (základní model) a rozdíl mezi nimi byl opravdu velmi malý a už vůbec nestojí za to připlatit jednou tolik za dražší model. Oproti tomu je model c740 podstatě dále.
Je zde ještě možnost koupit CA c340 + Casea modul tento komplet se nabízí navrátil audio za 20 000kč. Ale i v základu za cenu 65000kč za nové hraje tento player výtečně a strčí do kapsy všechny ty denony,marantze,nady a onkya. Přesvědčil jsem se o tom při své návštěvě studia Britek a hned jsem tento kousek chtěl.

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

Mam MARANTZ SA7001 KI a neni to spatny prehravac, zvlaste klasiku prehrava velice slusne i v rezimu CD (porovnaval jsem s SACD YAMAHA CD-S1000 a nakonec jeste i s CD H/K HD970 a CD DENON+CASEA Sirius)
Ten SA7001 bude o neco horsi ale pokud ho mas moznost koupit v zaruce za 8tis. tak je to zajimavy. Pokud neposlouchas klasiku tak SACD pre tebe nebude podminkou a pri vyberu playeru se na to nemusis ohlizet.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Pokud se u SA7001 bypassují (zkratují) výstupní elektrolyty (KI verze má "bipolární" elyty, ne KI verze běžné unipolární elyty) a odpojí mute obvody, dostane se minimálně na úroveň KI verze. Problém je to, že reakce přispívajících zahrnují vždy celý jejich řetězec, ne posouzení jednoho komponentu.
Pavel Macura Audio

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

Nechtěl jsem tady nic pomlouvat. Ale měl jsem zapojeny vždy 4 CD playery mezi kterými jsem navzájem přepínal pomocí DO. Z poslechového místa.
Aparatura byla vždy jen jedna zesilovač ani bedy se neměnily. Jediné co mi vadilo bylo rozdílné výstupní napětí CD přehrávačů.
Nedá se to pomocí nějákéhého zařízení (elektronického obvodu) srovnat ? myslím tím zařízení které by mi dalo stejně silný papětový výstup z porovnávaných CD playerů.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Mike píše:Nedá se to pomocí nějákéhého zařízení (elektronického obvodu) srovnat ? myslím tím zařízení které by mi dalo stejně silný papětový výstup z porovnávaných CD playerů.
Integráč CA 840A umí nastavit zisk (citlivost) jednotlivých vstupů.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

PMA píše:Problém je to, že reakce přispívajících zahrnují vždy celý jejich řetězec, ne posouzení jednoho komponentu.
Ano, výrok "slyšel jsem hrát toato a hrálo to takatak" jsou velmi relativní vzhledem k tomu, že se mluví jen o jednom komponentu z celého řetězce.

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

Bohužel se netestovalo na modelu c840 ale na c740 a ten ho mám dojem nevlastní. Jinak souhlasím s tím že tyto hodnocení jsou relativní. Ale slouží to jako infromace pro člověka který se ptá jaký si má z těchto playerů CD vybrat. Tak jsem napsal svoje zkušenosti.

Steve
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steve »

Pokud jde o CD přehrávač, asi by nebyla špatná tahle volba:
http://cgi.ebay.com/Original-CD-A8II-CD ... 53da082e0f
Cena vynikající vzhledem k tomu, že se jedná o okopčený Usher CD7, který je ovšem 3x dražší.
http://www.prag-info.cz/_shop/index_.ph ... l&id=93888
Moc dlouho bych neváhal *2thumbsup*
Pokud musíš mít SACD přehrávač, tak tam bude cena asi nad 20 tisíc. Já jsem spokojen s tím svým a můžu doporučit:
http://www.testberichte.de/d/linkfeedba ... jectType=4
V obchodech už i novější verze:
http://www.prag-info.cz/_shop/index_.ph ... &id=126716

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Jestli ten Pioneer P9 hraje aspoň tak, jako můj univrzální DV-989, tak to nebude zlý stroj a stojí za zvážení. Také ta varianta s CASEA asi nebude zrovna marná. V poslední době mám ale nějak pocit, že ty popisované rozdíly u digitálního zdroje signálu (CD) nejsou tak velké ve skutečnosti (možná se pohybuju už v jiné kategorii). A DV-989 vs DAC1 je jednou z příčin. Hlavní příčinou je ale daleko větší rozdíl, který přichází s výměnou beden a zesilovačů.

luka1000
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od luka1000 »

Zdravím všechny příznivce kvalitního poslechu.
Tak je rozhodnuto, pořídil jsem CAMBRIDGE AUDIO AZUR 740C a sním i 740A zesík. Ale teď mám problém s repro. Založil jsem nové vlákno.

http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopic.php?f=6&t=3587

Děkuji předem za rady.

Odpovědět