Pomozte při koupi

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Thomm
Kontaktovat uživatele:

Pomozte při koupi

Příspěvek od Thomm »

Zdravím všechny hifi nadšence.

Chtěl bych se zeptat zkušenějších a znalejších něž sem já...
Postupně bych si chtěl zařídit Domácí kino ala stereo. Zatím nemám žádný zesilovač. Co se týče repra tak mě napadlo na začátek PROSON - REALITY 51 mk II
http://melissa.cz/

Nějakou dobu bych na nich hrál dokud by se nenahromadily finance. Poté by můj záměr směřoval ke koupil B&W 685 jakožto přední soustavy. A k tomu adekvátní reciever- bohužel absolutně nevím jaký. PROSON - REALITY 51 mk II by se přemístili dozadu pro dva zadní kanály. Woofer by zatím nebyl a centr zatím žádná představa.
Můj dotaz tedy: zná nebo slyšel někdo PROSON - REALITY 51 mk II ? Je to dobrá volba? Jaký reciever vybrat? Centr? Jaký máte názor na tuto kombinaci?
Popřípadě co byste změnili atd..

Budu vděčný za jákýkoliv názor.
Předem díky za případné příspěvky.

Mike
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomozte při koupi

Příspěvek od Mike »

Pokud mohu poradit tak značka Proson dělá dobré repro ale toto co píšete je jen základní model a to nebude hrát nic moc doporučuji něco z druhé ruky aby jste zbytečně nevyhazoval peníze za nové. Já prodávám ted repro MS a na ceně by jsme se mohli domluvit pošlu Vám SZ pak můžete toto repro dát jako efektové a do předu koupit nějáké sloupky. Reciever bych doporučil Denon
Zdraví Michal

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

to Thomm:
já bych do té Melissy zašel a nechal si to pustit. Třeba ti navrhnou nějakou jinou zajímavou alternativu.
Lepší je si udělat vlastní představu než poslouchat sto různých názorů... Každý to slyší jinak...

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

*offtopic* pokud už to musí být AV receiver dovolil bych si malý tip. Kamarád má nyní na prodej AV receiver NAD T753, barva titan, pův. cena 31000, chtěl by dostat 10000. Přístroj je jak nový, NAD to má konstrukčně řešené aby to slušně hrálo i na stereo. Je to už trochu jiná kategorie. S MS by si určitě taky rozuměl. Připadně p. Holcner určitě něco rozumného taky doporučí.

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

Peer má pravdu,nejlepší věc,kterou můžeš udělat,je zajet do Melissy a nechat si fundovaně poradit co spolu hraje a něco poslechnout.
Má osobní poznámka:Nezdá se mi rozumné,zvláště v levnějších bednách,kombinovat do kina repráčky z různých řad a značek.Každé repro bude mít jiný charakter zvukového projevu a bude z toho paskvil.Když už to musí být kino,šel bych do nějakého sladěného setu z jedné řady a zn. a je jich na výběr spousta.Když je potřeba pro začátek ušetřit,vynechal bych sub.
Přes řeku do stínu stromů.

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

Někde je třeba začít. Dle mého osobního názoru, se kterým nemusí ostatní souhlasit, začít zřejmě železem a k němu hledat a zkoušet vhodné repro (tedy pokud se bude jednat o poslech hudby), druhá varianta - nechat si hifistudiem navrhnout sestavu "na klíč".

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Existují doporučené a vychytané sestavy... Je potřeba zajít někam do studia a poslechnout si, jestli charakter reprodukce se líbí...
A platí obecně, za málo peněz, málo muziky. :)

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Mě opravdu nadchly Creek s bednami Epos!
Kdybych třeba začínal, tak by to pro mě osobně byla první volba...

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

Thomm chce ale DK :roll: jako variabilní skládačka mne napadá jiná britská zn. AUDIOLAB (z předzesilovače, koncových stupňů a nastavení funkcí na předzesilovači, lze vytvořit DK s vysokými nároky na stereo). Myslím, že tazatel hledá variabilní centrálu v jedné krabici na stereo a DK. Úplně přesně neví co chce a jak to bude hrát, z tohoto důvodu bych to viděl na nákup vyššího modelu receiveru z druhé ruky, pokud časem zjistí, že DK není úplně přesně to co hledá, nebude případná ztráta tak vysoká jako s nákupem nového přístroje a vyšší modely AV receiverů hrají přece jen lépe než ty základní modely.
Ale chce to zajít do studia a poslechnout si v podobné kategorii čisté stereo a DK.
U některých uživatelů receiverů to vykrystalizovalo časem, pokud zjistí, že DK v praxi příliš nepoužívají a mají vyšší nároky na stereo, změní multikanálovou centrálu za 2 kanálový zesilovač. Rozhodně bych ale nezačínal nákupem efektovýcjh repro :?
Cestu si musí projít každý sám...

Thomm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Thomm »

Všem díky za rady *2thumbsup*
Abych upřesnil, hudbu mám rád takže bude v budoucí sestavě hrát velkou roli, filmy na ty se taky rád podívám_ Můj předpoklad je že B&W 685 budou hrát skvěle stereo, tím pádem pro dk budou ideální. Mé zkušenosti s hudbou jsou se zesilovači ze stavebnic a vlastní stavby z TVM repro sortimentu. Od přednesu budoucího repro očekávám čistotu, příjemné a čitelné podání detajlů při náročnejší muzice, čisté hloubky a hlavně neůnavný poslech při vyšších hlasitostech.
Samozřejmě objedu různá studia poposlouchám a nechám se i přesvědčit. V Proson mě láká paskovým výškáčem a cenou_uřčitě si zařídím poslech. A co se týče B&W 685 tak mě láká to pozlátko luxsusní značky a údajná neutrálnost a pověstná kvalita této značky.Samosebou ža taky musím poslechnout.
Tyto dvě značky mě zaujaly tak proto sem se vás ptal co a jak jěště před poslechema zjištěním co a jak.
Jinak všem díky *sunglases*

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

:D vidím, že jsi se rozhodl a jdeš právě tou opačnou stranou. Repro nebudou hrát samy o sobě, ale v závislosti na vhodném či nevhodném spojení se zesilovačem/receiverem. Na DK máš hodně vysoké očekávání. B&W mají onu dobrou pověst a zmíněné vlastnosti až ve vyšších cenových kategoriích....
Tu pravou cestu si musí najít každý sám, návštěvy v hifistudiích by měly napomoci zkorigovat představy... *sunglases*

Thomm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Thomm »

to borek:
nerozhod jen zaujaly. Delší dobu brouzdám na netu a snažím se zúžit výběr. A jednoduše řečeno sem v lese. V hifistudiju nemůžu přece strávit hodiny poslechem všelijakých sestav,si myslim...
Co se týče recieveru tak mě zaujal DENON, jen jestli byste poradili nejáký model okolo 15 až 20. Zřejmě bych zvažoval koupit i nějáký ten stařší kousek.
Nevím doporučíte nějákou sestavu dk?? Kterou by stálo zato poslechnout??? cena?- aby odpovídala recieveru za uvedenou cenu.

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

Já mám stereo zesilovač Denon a repro právě B&W 685 a z těch co jsem slyšel mě v dané cenové kategorii tato kombinace zaujala nejvíc.
Takže si myslím, že i s receiverem Denon by to nemuselo být špatné. Odkud jsi? V Praze, Ostravě, Brně nebo Olomouci není problém takovou sestavu poslechnout a udělat si vlastní názor.

Pokud bych skládal DK pak bych si asi chtěl opravdu poslechnout následující kombinaci:
Receiver Denon AVR-1709 nebo AVR-1909
DVD Denon DVD-1940
přední repro B&W 685 (nebo 684, 683)
střed B&W HTM 62 (nebo 61)
surround B&W 686
sub B&W ASW 610 (nebo 608)

s repro Proson jako surroundy bych to nekombinoval.

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

když už to musí být receiver tak bych zvažoval použité modely H/K, DENON, ONKYO, NAD v kat. alespoň kol. 30000Kč pův. ceny. Nižší modely produkují na stereo zvuk odpovídající zesilovačům v ceně kol. 7-8tis. Taková je moje zkušenost s receivery. Na druhé straně jsou tisíce lidí co tohle neřeší nemají srovnání a jsou naprosto spokojení *jupi*

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Souhlasím s Borkem a když by se vzal nějaký model AVR v ceně okolo 25-30 tis. z druhé ruky,tak to bude cca za 15 tis. a budeš určitě spokojen.Na různých inzercích a bazarech je toho v nabídce spousta.Já mám sám Denon 1705 a na občasné shlédnutí nějakého filmu či koncertu mě to stačí.Na stereo mám jinou sestavu.

Odpovědět